Scouting Reports 2021Tight Ends 2021

Quintin Morris: Energisk og produktiv TE med flydende bevægelser

Quintin Morris har været noget nær en go-to-guy hos Bowling Greens bovlamme offense, og på trods af ganske svingende QB-spil har Morris flere produktive sæsoner og solide atletiske egenskaber i bagagen.

Quintin Morris kommer oprindeligt fra Richmond, Texas, hvor han spillede WR for George Ranch High School. Her var han et 3-stjernet recruit og havde tilbud fra mindre skoler som blandt andet Navy, Army, Abilene Christian og New Mexico. I stedet faldt valget dog på Bowling Green, hvor Morris begyndte udviklingen fra stor receiver til en mindre, atletisk mismatch TE.

Som true freshman i 2017 fik Morris spilletid i 11 ud af 12 kampe, men produktionen var særdeles sparsom og 8 grebne bolde for 116 yards og 2 TD var nok til at føre alle holdets TE’s. Året efter tog han dog et yderligere skridt og blev holdets næstbedste våben efter Super Bowl Champ Scotty Miller med 42 grebne bolde, 516 yards og 7 TD. Det fortsatte i 2019, hvor Morris greb 55 bolde for 649 yards og 4 TD, inden QB-spillet blev noget nær uholdbart i den stærkt afkortede 2020-sæson, hvor det kun blev til 20 grebne bolde for 248 yards i fem kampe.

Alder ved draften: 22 år (21. januar 1998)
Højde: 6ft. 2in. (189 cm)
Vægt: 250 lbs. (113 kg)

Quintin Morris Scouting Reports

Styrker

  • Det første, man lægger mærke til, er, hvor godt Quintin Morris bevæger sig på en football-bane. Han har et fornuftigt første skridt og bevæger sig utrolig flydende for en stor, tung mand. Selv om han kun er omkring 6'2, 250 lbs og ser ud til at have en bred overkrop, så er han virkelig en smooth mover med god kropskontrol.
  • Testede fornuftigt til sin pro day. Løb blandt andet en 4.60 40-yard dash med solide split-tider, hvilket også kan ses på tape, hvor han har et ret effektivt get-off.
  • Har ikke løbet et specielt udviklet route tree hos Bowling Green, der tilmed har været et ret sløvt offensivt bekendtskab de seneste sæsoner. Alligevel var han ofte quarterbackens go-to guy, og han viser da også en god evne til at true seamen, skærme defenders på slants, løbe nogle fornuftige wheel routes og gribe efter block-and-release koncepter. Man kan se, at der er mere at komme efter, hvis han udvikler nogle flere nuancer og får nogle flere reps.
  • Kan rigtig godt lide Morris effort som blocker. Hans teknik er ikke altid lige clean, men han bruger sit første skridt og naturligt lave tyngdepunkt til at reache eller sætte sig selv i position til at skærme sin mand af. Kan godt skabe noget push, og gør også et hæderligt stykke arbejde i forhold til at aime i space.

Svagheder

  • Morris har desværre ikke prototypisk størrelse for positionen og målte ind noget kortere, end han var listet på diverse hjemmesider. I stedet for at måle 6'4, målte han ind på 6022, hvilket er cirka 5-6 centimer lavere. Til gengæld har han relativt lange arme og store hænder, hvilket opvejer det lidt.
  • Er blevet flyttet lidt rundt på Bowling Greens offense, men har taget de fleste snaps ude wide, i slotten eller som en slags wing. Der ér snaps, hvor han liner op inline og gør et hæderligt stykke arbejde, men jeg ved ikke, om han projekterer som en klassisk Y TE.
  • Har ikke rigtig set ham løbe kvalitetsruter, hvor han bryder af horisontalt uden at lade cornerbacken komme tæt på. Bruger sin krop godt til at skærme, men runder sin ruter en lille smule og kan godt blive bedre til at skabe separation på toppen af sine breaks.
  • Har spillet på et lavere niveau hos et hold, der bestemt ikke klikkede specielt godt offensivt. Var hæmmet af noget til tider ret dårligt QB-spil, og det er svært at vurdere, om Morris - omend han er en god atlet - er helt god nok til at lave det relativt store spring fra en non-Power 5-spiller til NFL.

Opsummering

Noget af det første, jeg kigger på og noterer, når jeg ser draft prospects er deres måde at bevæge sig på. Er de kluntede, kan de overraske forsvarsspillere, få dem til at tøve, og ligner de i det hele taget spillere, der er komfortable på en football-bane. Her stod det ret hurtigt klart, at Quintin Morris bevæger sig fremragende for sin størrelse, hvilket han bekræftede med en 6.9 RAS score. Han er dog mere smooth og effektiv i sine bevægelser for en stor mand end decideret dynamisk, men har glimrende kropskontrol fra både et 3-point stance og som en forvokset receiver af linjen. Jeg sætter stor pris på hans effort som blocker og med bolden i hænderne, og jeg tror på, at han har fart og fluidity nok til at udvikle sig til en bedre route runner i NFL, selvom det kan være nærmest umuligt at projektere springet fra Bowling Greens bovlamme angreb til NFL.

NFL Comparison: MyCole Pruitt

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button