Offensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Quinn Meinerz: Hvor højt kan Senior Bowls store darling blive valgt?

Årets store solstrålehistorie til Senior Bowl var præstationerne af den karismatiske Quinn Meinerz fra tredjedivisionsholdet Wisconsin-Whitewater. Nu er spørgsmålet, hvor langt Senior Bowl har skubbet ham op i draften.

Quinn Meinerz er født og opvokset i Hartford, Wisconsin lidt udenfor Milwaukee. Han havde absolut ingen nævneværdige tilbud ud af high school, og var jo reelt ikke anset som et talent. Derfor startede han også på det lokale college Wisconsin-Whitewater, der spiller i tredjedivision – et niveau, der producerer ganske få NFL-spillere.

Hos Wisconsin-Whitewater spillede han kun i to kampe i sin første sæson, men blev starter i 2018, hvo han spillede 14 kampe. I 2019 spillede han 15 kampe og var en af lederne på holdet. 2020-sæsonen for Wisconsin-Whitewater blev aflyst pga. covid19, men Meinerz fik en invitation til Senior Bowl og imponerede.

Alder ved draften: Ukendt (Ukendt)
Højde: 6ft 3in. (191 cm) (ved Senior Bowl)
Vægt: 320 lbs (145kg) (ved Senior Bowl)

Quinn Meinerz Scouting Reports

Styrker

  • Meinerz er en ganske god atlet, der tydeligt er eksplosiv ud af sin stance og har god fart til at komme ud i det åbne og lave blokeringer. Har ingen problemer med at nå 2nd level, og han er effektiv på screens og pulls (selvom hans fodarbejde på pulls skal justeres).
  • Der er noget fin fleksibilitet og knee bend hos Meinerz, og han har intet problem med at komme ned og arbejde i knæene. Det hjælper især i pass protection, hvor hans anchor virke rimelig solidt af den grund.
  • Meinerz har en fortid som bryder, og hans styrke ned gennem hans krop og core virker rigtig fin. Når han kommer ordentligt ind til blokeringerne, var hans styrke næsten altid for meget for modstanden på Division III-niveau. Han vil nok ikke have samme styrkeoverskud i NFL, men stadig fine takter.
  • Der er en dejlig attitude over Meinerz' spil, og han viste regelmæssigt en fysisk spillestil, hvor han færdiggjorde blokeringerne og begravede de stakkels kommende skolelærere i mulden.
  • Modstand vil altid være et spørgsmålstegn for spillere fra Division III, men Meinerz imponerede ved Senior Bowl og viste, at han godt kunne være med det på niveau. Det var vigtigt for hans draftstatus.

Svagheder

  • Meinerz bærer en del vægt i overkroppen, og han spiller samtidig med lidt for meget bøjning i hofterne, hvilket gør, at han spiller med vægten for langt over tæerne. Koste ren hel del på hans balance og kontrol, og han ender på jorden på for mange snaps.
  • Han skal arbejde en del med hans fodarbejde generelt. Han får taget en hel del dårlige vinkler til sine blokeringer, fordi hans fodarbejde er upræcist og ukontrolleret. For taget nogle false steps, og der mangler igen bare lidt kontrol og balance i hans underkrop.
  • Fodarbejdet giver også problemer, når han skal fastholde blokeringer. Fødderne dør lidt for ofte på ham, og de bliver også lidt for lineære. Mangler de sideværts justeringer, så han kan fastholde sig selv foran forsvarsspilleren. Han må også gerne have lidt bedre grip strength for at forbedre sustain.
  • Generelt er modstandernes niveau et problem for Meinerz, da han sjældent blev udfordret, men jeg vil især fremhæve pass protection, hvor hans arbejde i division III slet ikke kan sammenlignes med NFL. Han blev meget sjældent udfordret vertikalt af defensive tackles, og jeg er ikke sikker på, at han reelt har et NFL-klar fodarbejde i pass protection.

Opsummering

Quinn Meinerz har skabt sig selv en masse opmærksomhed med hans lange hår, bare mave, humørfyldte personlighed og glimrende præstation ved Senior Bowl. Han endte som Senior Bowls store darling og solstrålehistorie, og den seneste snak går på, at han kan gå i anden runde af draften. Personligt synes jeg ikke, at hans 2019-tape er i nærheden af at være andenrundeværdigt, men han må jo have imponeret meget til Senior Bowl, hvor jeg kun har set hans 1 mod 1-snaps. Min vurdering ligger derfor 95% på, hvad han har vist i kamp fremfor en opstillet træning, og derfor vil jeg nok også vente til allersidst i tredje rune eller starten på dag 3. Jeg synes, der er for mange betydelige fodtekniske og balancemæssige udfordringer for ham. NFL-holdene ser ham som center, og det er nok meget fornuftigt, selvom guard ikke skal udelukkes. Men overordnet er det altid svært at vurdere de her spillere, der ikke rigtigt møder ordentlig modstand.

NFL Comparison: Ryan Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button