EDGE RushersScouting Reports 2021

Payton Turner: Stor EDGE med spændende alsidighed og fleksibilitet

Payton Turner er en af de større EDGEs i årets draftårgang, men han kombinerer det med rigtig fine atletiske evner og ikke mindst noget fleksibilitet i underkroppen. Derudover vil hans alsidighed appellere til mange hold.

Payton Turner er født og opvokset i Houston. Han fik ødelagt en del af sin college-rekrutteringsproces grundet en skade, som betød, at han missede hele sin sidste high school-sæson. Derfor var mulighederne også begrænsede, men han fik et tilbud fra University of Houston, som han accepterede.

Hos Houston blev han bedt om at tage på i vægt, så han kunne spille defensive tackle, og de første to sæsoner spillede han som rotationsspiller med 56 tacklinger og 1 sack til føle. I sin tredje sæson i 2019 blev han flyttet lidt mere rundt og begyndte at vise bedre takter med blandt andet fire sacks. Det store gennembrud kom i 2020, hvor han blev flyttet til en næsten ren EDGE-rolle og han smed noget vægt. På fem kampe lavede han fem sacks og 25 tacklinger.

Alder ved draften: 22 år (7./8. januar 1999)
Højde: 6ft 5 in. (196 cm)
Vægt: 270 lbs (122 kg)

Payton Turner Scouting Reports

Styrker

  • Payton Turner er en større EDGE, der har rigtig fin længde og power i sit build. Han er ganske tæt, og selvom han også ser stor ud, så bærer han 270 pund ret let. Han vil fysisk bare være en stor omgang at håndtere for mange tackles.
  • På trods af størrelsen er han ikke stor og tung at se på, når han bevæger sig. Han er jo ikke en speed rusher, men han glimrende burst for en mand på 270 pund, og han har nok fart til at vinde udvendigt, hvilket ikke er givet med de her store EDGEs.
  • Det meste imponerende ved Turner er nok, at han har overraskende fleksibilitet i underkroppen. Selvom han er høj og stor, har han reel bend, så han kan arbejde lavt rundt om hjørnet. Virkelig fin fleksibilitet i især hoften.
  • Turner har størrelsen til både at rushe indvendigt og udvendigt, og han har også erfaring fra Houston med at rushe indvendigt på linjen i åbenlyse kastesituationer. Den alsidig vil glæde nogle hold.
  • Der sidder en god motor på Turner, og han arbejder, indtil spillet er slut. Ikke noget med at gå i stå, fordi spillet går i den anden retning. Nej, Turner jagter spillet med god entusiasme og intensitet.

Svagheder

  • Jeg så gerne, at Turner blev bedre til ikke at spille højt og for oprejst. Hans tyngdepunkt skal sænkes både som rusher og mod løbet. Det vil hjælpe ham meget med at vinde med sine moves som pass rusher, samt at stå bedre imod mod løbet, hvor det er lidt for ustabilt lige nu.
  • Selvom Turner har lidt forskellige pass rush-moves fra tid til anden, så skal hans teknik med hænderne forbedres. Der skal bygges mere variation ind, og vigtigst af alt, skal han finde en plan og nogle counters, når hans første move ikke virker. Han bliver for ofte låst, når han ikke vinder tidligt.
  • Mod løbet så jeg gerne, at han blev bedre til at spille med længde og skyde hænderne bedre, så han kan komme ind i brystkassen på den offensive linjemand og bedre kontrollere snappet.

Opsummering

Jeg synes, Payton Turner kommer med en meget spændende pakke. Han er en stor og fysisk stærk EDGE-rusher, der samtidig har rigtig fine movement skills. Hans bend er især imponerende, og det gør ham i stand til at vinde udvendigt rigtig fint. Hvis han bare får lidt bedre styr på sit pad level og på sin pass rush-teknik, så bør han relativt let få et stærkere inside og power-game, og så bliver han for alvor farlig. Jeg synes, han er et oplagt valg i toppen af tredje runde, hvor han kan få lidt tid til at udvikle sig.

NFL Comparison: Preston Smith

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button