Indvendig defensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Osa Odighizuwa: I storebrors fodspor

Er hans bedste position inside eller outside? Det er et godt spørgsmål. Osa Odighizuwa er i hvert fald en atletisk freak, der har meget klare NFL traits.

Osa Odighuzuwa er lillebror til NFL defensive lineman Owa Odighizuwa, som ligeledes spillede for UCLA, og efterfølgende gjorde sig hos Giants og Bills, men hvis karriere altid har været påvirket kraftigt af dårlige knæ. Osa har altså generne i orden. Lillebror Osa kom ud af high school som et 3-star DT recruit, og har siden gjort sig bemærket på UCLA Bruins’ defensive linje ligesom storebror. Osa var en standout wrestler i high shool, hvor han tre gange var state champion. Optrådte desuden på Feldman’s årlige liste for atletiske freaks i college football, Feldman’s Freaks, med over 700lb squat, 420lb bænk og 32″ vertical.

Alder ved draften: 22 år (1. april 1999)
Højde: 6ft 2 in. (188 cm)
Vægt: 280 lbs (127 kg)
Wingspan: 84″
Armlængde: 34 1/8″
Håndstørrelse: 10 6/8″

Osa Odighizuwa Scouting Reports

Styrker

 • Odighizuwa besidder et kraftfuldt build med god masse fra top til tå. Relativt brede hofter og brede skuldre og god muskelmasse i båder under- og overkrop.
 • Spiller med rigtig god leverage, og er for en spiller på hans størrelse som oftest i god position mod løbet, hvor han sjældent decideret bliver skubbet tilbage 1-on-1. Er især god med to hænder i modstanderens bryst mod løbet, hvor han kan sænke hofterne og ”kaste ankeret”.
 • Udmærket atlet for sin størrelse. Viser ganske udmærket get-off for en spiller, der hovedsageligt kommer til at gøre sit arbejde mellem tackles. Ganske fin lateral agility for en defensive tackle, og viser ofte, at han er i stand til at bruge sin quickness til at arbejde uden om sin modstander.
 • Viser fin corkscrew technique til at hjælpe til at disengage mod en enkelt hånd.
 • Altid aktiv og viser god energi og hustle på de fleste snaps. Ses flere gange jagte running backs ned ad banen og har også fin closing burst, når han forsøger at nå til quarterbacken. Ikke elite på dette område, men ganske fin.
 • Har evnen til både at spille rundt om eller igennem sin modstander. Viser fine swipes og swims fx, og er samtidig en trussel til at trykke lommen med fx et bullrush, eller kontrollere gaps med power.
 • Fantastisk styrke for sin størrelse. Han er konstant en trussel for modstanderen på grund af sin power, og bruger aktivt den power i sit spil, både direkte, men også til at sætte andre moves op.
 • Fin længde. Fin højde og lange arme, som virkelig gør godt for hans spil generelt.

Svagheder

 • Er han måske lidt tweener på den dårlige måde? Ikke dynamisk nok til at spille outside, ikke stor nok til inside? Så ender han mest som en rotationsspiller, og så er spørgsmålet, hvornår han er et draft pick værd.
 • Stive hofter er hans modstander. Selvom han er en relativt god atlet for en interior defensive lineman, så mangler han klart noget fleksibilitet i hofterne til at løfte sit spil til det næste niveau.
 • Mangler nogle flere counters. Staller alt for ofte, hvis første forsøg bliver blokeret.

Opsummering

Osa Odighizuwa er en produktiv defensive lineman for UCLA, der har vundet med både atletiske evner og rigtig god power. Han kombinerer dette med god længde i et lidt undersized frame, der både er hans største styrke og værste fjende. Som udgangspunkt vil han formentlig være en rotationsspiller i NFL. Han kan fungere både som 3T i et klassisk 4-3 og som 4/4i i et 3-4. I specielle situationer også som 5T. Hans skillset gør sig rigtig godt til subpackages i NFL på åbenlyse passing downs, hvor hans kombination af atletiske evner og power vil gøre sig rigtig godt til twists og stunts. Det lader ikke til, at der er ret meget plads tilbage på hans frame til at pakke ret meget mere muskelmasse på, hvilket han ellers ville have behov for, hvis han skal regnes for en full time starter i NFL. Dette påvirker selvfølgelig hans værdi, hvorfor jeg anslår, at han bør gå et sted mellem 3-5. runde.

NFL Comparison: Breeland Speaks

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button