Offensiv linjeScouting Reports 2021

Michael Menet: Den usexede men effektive center

Det er ikke meget flashy og sexet over Michael Menet, der hverken er en topatlet eller et powerhouse. Til gengæld er han klog med solid teknik, og det kan meget vel munde ud i en starterrolle i NFL.

Michael Menet er født og opvokset i Reading, Pennsylvania, lidt vest for Philadelphia. Han var et 4-stjernet talent ud af high school og havde tilbud fra en lang række store skoler. Han valgte dog at blive tæt på hjemmet hos Penn State, som han valgte over Ohio State, Alabama, Auburn m.fl.

Hos Penn State redshirtede han sin første sæson og var backup i sin anden sæson. I 2018 vandt han startertjansen og startede alle 12 kampe for Penn State. I 2019 var han holdkaptajn og startede alle 13 kampe, og den titel blev han genvalgt til i 2020, hvor han startede alle Penn States ni kampe.

Alder ved draften: 23 år (8. august 1997)
Højde: 6ft 4 in. (193cm)
Vægt: 301 lbs (137kg)

Michael Menet Scouting Reports

Styrker

  • Michael Menet bevæger sig på en dejligt kontrolleret og balanceret måde. Ikke noget med at vælte rundt, men han har derimod god forståelse, hvad han skal, og hvordan han skal bevæge sig. God kropskontrol.
  • Menets hænder er rigtig fine, og han får som oftest placeret hænderne godt med god timing. Det gælder både i kastespillet, hvor er dygtig til at stoppe rusherens første momentum, og i løbespillet, hvor hans hænder ofte kommer ind og får fat i brystkassen tidligt.
  • Selvom Menet ikke er nogen stor center, var jeg positivt overrasket over hans anchor i kastespillet. Han er meget dygtig til at anticipere kontakten og resette sine fødder hele tiden, så han kan absorbere kontakten bedst muligt.
  • I løbespillet arbejdede han med gode vinkler, og han fik regelmæssigt skærmet eller drejet sin modspiller også i svære situationer. Vinkler er klart den måde, som han skaber effektivitet i løbespillet.
  • Han spiller meget opmærksomt og med en dejlig overvågenhed. Hovedet kigger hele tiden efter trusler, og han fanger hovedparten af de blitzes og stunts, som angrebet smed efter den indvendige linje hos Penn State.

Svagheder

  • Michael Menet vinder ikke så mange spil på hans atletiske evner. Det er er set værre i årets årgang, og jeg mener ikke, at hans atletiske evner er et problem, men det er ikke der, han tjener sine penge.
  • Der mangler lidt styrke hos Menet til rigtigt at skabe skub i løbespillet, når han får fat i en mand. Som tidligere nævnt, så vinder han meget på vinkler, og det er også fint, men det ville være endnu federe, hvis han også kunne vinde lidt oftere på power.
  • I pass protection kan han blive fanget på det forkerte ben af en eksplosiv og hurtig pass rusher. Han har ikke helt den der quickness til at redde situationen, hvis han ikke er på forkant med et rush fra en hurtig rusher.
  • Selvom hans tidlige placering af hænderne ofte er god i løbespillet, så måtte han gerne være bedre til at sustaine blokeringerne. Han har ofte fat i brystkassen, men har ikke altid den styrke og grip strength til at fastholde den gode position, så han nogle gange falder lidt mere af blokeringer end ønsket.

Opsummering

Michael Menet gør mange ting godt. Han er klog, opmærksom og har styr på langt det meste af sin teknik. Der er nogle atletiske begrænsninger i hans spil, og der er situationer, hvor hans gennemsnitlige styrke også taber ham spil. Overordnet ligner han dog en NFL-spiller, der som minimum bliver en backup og med lidt held også bliver en habil startende center i ligaen. Tredje runde er måske en tand for tidligt, men fjerde runde virker fornuftigt for Menet.

NFL comparison: Nick Martin

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button