Indvendig defensiv linje 2021Scouting Reports 2021Topnavn 2021

Marvin Wilson: Hvor højt tager man en run stopper?

Det er efterhånden en årlig diskussion, hvornår man vil tage en stor og tung defensive tackle, der er bedst mod løbet og ikke giver så meget mod kastet. Efter at have haft diskussionen med Dexter Lawrence og Derrick Brown de sidste par år, kan vi tage debatten med Marvin Wilson igen i år.

Marvin Wilson er født og opvokset i Texas i Houston-området. Han var anset som et 5-stjernet talent ud af high school og var rangeret som det største talent på defensive tackle i sin årgang. Wilson kunne næsten vælge og vrage mellem skoler i hele landet, men valgte Florida State over blandt andet Ohio State, Alabama og LSU.

Hos FSU har han været en hjørnesten på forsvaret de senere år, og han var fast starter fra sin sophomore sæson af. Både hans 2019 og 2020-sæson sluttede tidligt pga. skader.

Alder: 22 år (5. september 1998)
Højde: 6ft. 5in. (198cm)
Vægt: 311 lbs. (141kg)

Marvin Wilson Scouting Reports

Styrker

  • Marvin Wilson er en stor, stærk basse på den defensive linje. Han har noget power i sine hænder, og han er svær at flytte indvendigt på linjen. Kombinationen af tyngde og styrke gør ham generelt dygtig mod løbet.
  • Wilson er dygtig til at vinde kampen om brystkassen, så han kan kontrollere den offensive linjemand. Han stacker ofte sine blokeringer med god extension, så han holder den offensive linjemand væk og kan styre, hvornår han vil forsøge at komme af blokeringen. Han bliver derfor sjældent fjernet fuldstændigt fra sit gap og kan lave tacklingen, hvis spillet kommer i hans retning.
  • Der bliver færre og færre forsvar, der kører two-gap systemer, hvor den defensive linjemand har ansvaret for begge sider af den offensive linjemand. Wilson er dog en af de sjældnere spillere, der virker klog, stærk og teknisk solid nok til at two-gappe. Derudover læser han ofte blokeringer rigtig godt, så han fornemmer og splitter double teams bedre end mange.

Svagheder

  • Wilson er en lidt tungere herre, og selvom han ikke som sådan bevæger sig dårligt, så mangler han i den grad noget eksplosivitet i kastespillet. Han mangler noget fleksibilitet og burst i underkroppen, så han rejser sig meget op på de første skridt i stedet for at vinde meter. Det gør ham generelt til en spiller med begrænset upside som pass rusher, selvom han egentlig har et fornuftigt swim-move og et stærkt push pull-move.
  • Den manglende fleksibilitet i underkroppen gør også, at Wilson på nogle snaps ikke arbejder med et godt nok tyngdepunkt. Han spiller for højt og deraf med for dårligt et pad level. Når det sker, bliver han for let skubbet bagud, og hans leverage skal blive mere stabilt i NFL.

Opsummering

Marvin Wilson er på mange måde et godt eksempel på den type spiller, som NFL egentlig begynder og lægge mindre og mindre værdi i. Han er stærk og klog mod løbet, men han er også tung og mindre farlig mod kastet. Hans evner mod double teams og som two-gap spiller gør ham til en lidt old school-type linjemand, men de kvaliteter bliver trods alt stadig værdsat nogle steder i NFL. Kan han arbejde med et mere stabilt tyngdepunkt, skal han nok starte i NFL, selvom han næppe er en mand, der i bedste fald laver meget mere end 5 sacks om året. Men han er trods alt en større pass rush-trussel end Vince Wilfork og Damon Harrison-typerne.

NFL Comparison: A'Shawn Robinson

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button