Indvendig defensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Marlon Tuipulotu: Kraftfulde hænder imponerede til Senior Bowl

Marlon Tuipulotu blev fremhævet som en af de defensive tackles, der viste sig bedste frem til Senior Bowl. Hans kraftfulde hænder mod løbet blev fremhævet, og de ses også i kamp. Der er dog også bekymringer ved evnerne mod kastet.

Marlon Tuipulotu er født og opvokset i Independence, Oregon. Hans forældre har Tongansk afstamning, og han er fjernt relateret til holdkammeret Talanoa Hufanga (safety), der også er i 2021-draften. Deres fædre var derudover barndomsvenner og blev senere genforenet, da deres sønner pludselig stod overfor hinanden til en high school-kamp i Oregon.

Tuipulotu, der også wrestlede i high school, var et 4-stjernet football-talent ud af high school, og han var et af de største talenter i Oregon i sin årgang. Han havde først valgt University of Washington som sit college, inden han senere skiftede mening og valgte University of South California (USC) i stedet.

Hos USC spillede han tre kampe i sin første sæson i 2017, inden han måtte gennemgå en rygoperation. I 2018 startede han 10 kampe med 33 tacklinger og 4,5 sacks til følge. I 2019 blev det til 46 tacklinger og to sacks på 12 kampe. I 2020 spillede USC kun fem kampe, men han lavede her 23 tacklinger og to sacks.

Alder ved draften: 21 år (31. maj 1999)
Højde: 6ft in. (187 cm) (ved Senior Bowl)
Vægt: 308 lbs (140 kg) (ved Senior Bowl)

Marlon Tuipulotu Scouting Reports

Styrker

  • Tuipulotu spiller med rigtig fint pop i hænderne. Man kan se, der er noget kraft bag, når han rammer de offensive linjefolk. Fin styrke i overkroppen og en god evne til at skyde hænderne med god timing og placering.
  • I forlængelse af ovenstående punkt overrasker det ikke synderligt, at han er dygtig til at stacke og shedde blokeringer. Fin til at holde sit eget bryst fri, så han kan komme af blokeringer med glimrende timing.
  • Generelt virker han i løbespillet til at læse spillet ret pænt. Læser blokeringerne hurtigt og har en idé om, hvad angrebet gerne vil, så han enten kan anticipere blokeringer eller arbejde sig mod bolden.

Svagheder

  • Der mangler nogle atletiske evner hos Tuipulotu, der har under middel eksplosivitet og fart at arbejde med. Quickness er måske lidt bedre, men det er i bedste fald stadig gennemsnitligt. Han vinder næsten aldrig på atletiske evner.
  • Når han ikke er en særlig spændende atlet, så er det ærgerligt, at han ikke er bedre teknisk som pass rusher. Hans moves føles forudsigelige, og han har bare ikke variation, power eller præcision i sine moves til rigtigt at vinde som pass rusher.
  • Tuipulotu gør nogle udmærkede ting mod løbet hist og her, men jeg savner overordnet bare, at han laver nogle flere spil. Han kommer med meget lidt mod kastet, og mod løbet står han mest bare og lade være med at blamere sig. Jeg savner et trumfkort - burst, teknik eller power - som han rigtig kan vinde med. Ikke en playmaker.

Opsummering

Marlon Tuipulotu imponerede efter sigende til Senior Bowl, og man kan også godt se, at han mentalt og teknisk mod løbet er udmærket. Jeg synes bare, at han kommer med alt for lidt mod kastet, og jeg savner også en spidskompentece, som han kan leve på i NFL, hvor modstanderne er større, stærkere, hurtigere og teknisk bedre. Jeg kan ikke pege på den ting, som Tuipulotu gør på et niveau, hvor han consistently kan vinde i NFL. Derfor ser jeg også Tuipulotu som en rotation run-stopper, og sådan en type tager jeg ikke i top 150.

NFL Comparison: Armon Watts

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button