Runningbacks 2021Scouting Reports 2021

Larry Rountree III: Flest løbeyards af en runningback i Missouris historie

Fire produktive år hos Missouri førte til, at Larry Rountree kan forlade college som den runningback i Missouris historie med flest touchdowns og yards for holdet. Den pålidelighed skal han nu overføre til NFL.

Larry Rountree III er født og opvokset i Rayleigh, North Carolina. Ud af high school var han et 3-stjernet talent, der dog ikke vadede i tilbud fra store colleges. Blandt power 5-hold valgte han mellem Missouri og Boston College og valgte altså førstnævnte.

Hos Missorui kom han dog hurtigt i aktion, og allerede i hans første sæson i 2017 løb han for 703 yards på 126 forsøg. Han overtag i 2018 som fast starter, og han kvitterede for sin bedste sæson i college med 1.216 yards og 11 touchdowns. I 2019 løb han for 829 yards, inden han i 2020 løb for 972 yards og 14 touchdowns. I løbet af 2020 blev han den runningbacks i Missouris historie med flest løbeyards og touchdowns. Quarterback Brad Smith løb dog tilbage i 00’erne for både flere yards og touchdowns end Rountree.

Alder ved draften: ukendt (13. februar ukendt år)
Højde: 5ft 10½ in. (179 cm) (ved Senior Bowl)
Vægt: 216 lbs (98 kg) (ved Senior Bowl)

Larry Rountree III Scouting Reports

Styrker

  • Jeg er stor fan af Larry Rountrees build, og for mig er det nok noget nær et ideelt runningback-build. Ikke den højeste, men han er virkelig kompakt bygget med god muskulatur. Bare et godt tyngdepunkt at løbe med.
  • Atletisk har Rountree nok sit bedste kort i hans fart, som virker til at være over middel. Han er ikke en burner på nogen måde, men han har fart til at true hjørnet udvendigt, og han gør det godt på løbespil, hvor han kan komme lidt op i fart.
  • Jeg er glad for det glid, som Rountree har som runner, og han løber med en dejlig kontrol over sine bevægelser. På en eller anden måde ligner han en spiller, der burde være endnu bedre, end han så er (se svagheder).
  • Mellem tackles har han egentlig en glimrende evne til at gøre sig lille i hullet og finde en sprække at løbe i. Igen hjælper det lave tyngdepunkt i denne sammenhæng.
  • Generelt vil jeg sige, at Rountree er en ret pålidelig runningback, der giver dig, hvad den offensive linje blokerer for. Han finder ikke på alle mulige absurde ting, og det meste af tiden er han disciplineret og pålidelig i sine reads.

Svagheder

  • Selvom Rountree har udmærket fart, så savner man lidt dynamik i hans bevægelser. Han varierer ikke tempoet så godt, og han er lidt en one gear-runner. Samme gælder egentlig retningsskift, og man savner lidt oftere nogle eksplosive retningsskift.
  • For så dejlig kompakt en runningback, der ellers ser stærk ud kropmæssigt, så er hans evne til at holde benene kørende gennem kontakt, så han kan trække klyngen med sig, lidt skuffende. Poweren er skuffende gennemsnitlig.
  • Rountree fik ikke ret meget arbejde som receiver, og når han gjorde, kunne man se hvorfor. Han virkede ikke så komfortabel med sine hænder, og det er ikke et punkt, han ligner et særligt våben.
  • Til sidst vil jeg påpege, at jeg savner lidt kreativitet. Jeg kaldte ham pålidelig, og det er også fint, men når han skal til at skabe noget på egen hånd, så sidder man lidt for ofte tilbage med en flad fornemmelse. Han burde have de fysiske og atletiske redskaber, men det forløser sig ikke rigtigt.

Opsummering

Der er nogle ting i Rountree spil, som gør, at jeg virkelig gerne ville kunne lide ham meget. Hans kropsbygning og den måde, han bevæger sig på og løber bolden, er bare dejlig glidende og pålidelig. Desværre så savner jeg virkelig bare en lidt bedre evne til at bryde tacklinger og skabe noget. Hvis det var et niveau højere, var han nok en ret sikker starter i NFL, men i stedet ligner han mest en pålidelig/rimelig backup. Og så skal han nok også blive en del bedre på tredje downs, hvis han rigtig vil bide sig fast i en runningback-rotation. Jeg tror, jeg foretrækker ham i et angreb, hvor han kan komme lidt op i fart, inden han skal skabe noget, og et wide/outside zone-angreb ville give mening.

NFL Comparison: Mike Gillislee

Senest opdateret 26/02/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button