Quarterbacks 2021Scouting Reports 2021

Kyle Trask: Fra high school-backup til Heisman-kandidat

Fanget i en rolle som backup gennem high school og de første år i college, lå det ikke for alvor i kortene at Kyle Trask skulle blive snakket om som en spiller, der ville blive valgt tidligt i draften, men han greb chancen da den endelig bød sig og har på et niveau, der har fået ham ind i kampen om Heisman-trofæet i denne sæson.

Kyle Trask er født og opvokset i Manvel i Texas – en by, der i hans spæde år havde et indbyggertal på lige over 3000, svarende til Bjæverskov herhjemme i disse år – men den lille bys lokale high school kunne i samme årgang mønstre hele to talentfulde quarterbacks, som kan blive valgt i den samme NFL-draft. Trask måtte tage til takke med jobbet som backup til den nuværende University of Miami-quarterback D’Eriq King, og forsøgte blot 132 kast i mop-up duty bag King. De 132 kast udmøntede sig i 16 touchdowns og nul interceptions, og viste tilsyneladende nok til at University of Florida fattede interesse for det tre-stjernede recruit.

Foruden Florida var det kun små colleges – McNeese State, Lamar og Houston Baptist – der kom med et offer til Trask, og han takkede ja til muligheden for at komme til SEC-konferencen. Efter at have redshirtet i 2016 missede han 2017 med skade og forsøgte blot 22 kast som backup til Feleipe Franks i 2018, hvor han også igen pådrog sig en skade, der afsluttede sæsonen før tid. Igen i 2019, som redshirt junior, måtte han tage til takke med jobbet som backup, men en skade til Franks tidligt i sæsonen gav Trask muligheden som starter, og han har ikke set sig tilbage siden. 25 touchdowns og 7 interceptions i 2019 er blevet fulgt op af en uhyre produktiv 2020-sæson, med – på tidspunktet for dette skriv, fire dage før kampen mod ubesejrede Alabama – 40 touchdowns og blot 5 interceptions, og et imponerende snit på 10,1 yards per attempt. En præstation, der har fået ham ind i kampen om Heisman-trofæet – hvor Alabamas quarterback Mac Jones dog aktuelt er den umiddelbare favorit.

Efter årevis uden at have fået chancen som andet end backup kunne mange let have opgivet håbet, men Trask holdt snuden i sporet uge ind og uge ud, og det vidner om et mentalt drive som bestemt ikke er alle forundt. Det gør ham til en spiller, som det umiddelbart er let at heppe på.

Alder: 22 år (6. marts 1998)
Højde: 6ft 5in (196 cm)
Vægt: 240 lbs (109 kg)

Kyle Trask Scouting Reports

Styrker:

 • Med sine 6’5, 240 lbs vil Trask uden tvivl klare alle holds thresholds på positionen, og han er bygget som NFL-hold historisk har villet have sine quarterbacks.
 • Fra livet og op er der ikke meget at udsætte på Trask, der viser fin teknik i sin kastebevægelse, og virker som en spiller med god forståelse for det mentale aspekt af spillet. Han gør mange små ting ganske fint – fx ved at bruge øjnene til at kigge safeties væk – og udviser umiddelbart fin forståelse for rutekombinationer og dét at gå gennem progressions og træffe den rigtige beslutning.
 • Trask er ikke bange for at give sine pass catchers chancen for at lave spil, og vil jævnligt kaste bolden i contested situationer hvor hans receivers har muligheden for at vinde kampen om bolden.
 • Det er svært ikke at have respekt for en spiller, der har ventet i årevis på at få chancen, og griber den så effektivt som Trask har. Hans produktion i college footballs stærkeste konference er voldsomt imponerende, og når en spillers dårligste kamp (pr. dette skriv) inkluderer fire touchdowns, er det altså ikke helt skidt.

Svagheder:

 • Armstyrke er absolut ikke alt i NFL, og spillere med god præcision og beslutningstagen, har vist sig i stand til at overkomme det, men det ændrer ikke på at det kan sætte nogle begrænsninger. Trasks armstyrke er ikke overvældende imponerende og i hvert fald ikke på det niveau man typisk forventer af en quarterback med prototype-størrelse.
 • Trask er ikke uden evner når han bevæger sig i lommen, men der er noget at arbejde på når man ser på hvordan han bruger sine fødder. Det gør sig ikke mindst gældende når han kaster bolden, hvor han hæmmer den i forvejen begrænsede armstyrke ved ikke at bruge fødderne optimalt. Man ser også tendensen til at løfte bagfoden når bolden skal sendes afsted, i forsøget på at generere mere fart i kastet – men den slags kan sagtens være på bekostning af noget præcision.
 • Trasks imponerende produktion er hjulpet godt på vej af faktorer, der ikke nødvendigvis kan oversættes til NFL. Systemet har mange forhåndsbestemte korte kast, hvor hans receivers selv skaber spillene, og jeg savner at se ham presse bolden ind i de tætte vinduer. Han har nydt godt af en stærk gruppe af pass catchers, der har kunnet vinde kampen om bolden, men mod NFL-defensive backs er der potentiale for at en del flere af hans kast vil blive straffet.
 • Systemet har også betydet at der ikke er oceaner af muligheder for at se Trask spille når presset når ind til ham, og den sample size, der har været i de kampe jeg har set, efterlader mig ikke entydigt overbevist om at han vil holde hovedet koldt og finde sin receiver.

Opsummering

Hvor tidligt Trask bliver valgt er uhyre svært at spå om, og mens jeg ikke – her i slutningen af december – tror Trask bliver valgt i første runde, vil jeg ikke afvise at han med en god draftproces, startende med Senior Bowl i slutningen af januar, kan snige sig derop. Jeg føler ikke selv helt at talentet er til det, og et valg på andendagen virker som det mest sandsynlige, mens et fald til tidligt på tredjedagen – som vi så med nogle af de quarterbacks lidt under toppen i 2020-draften – ikke skal afvises. De seneste to quarterbacks, der gik i draften, efter at have afsluttet collegekarrieren hos Florida, var Rex Grossman og Tim Tebow – to førsterundevalg, der, hvad end man ellers mener om dem, har efterladt et aftryk i NFL-historien. Trask virker ikke umiddelbart som en type, der vil være lige dele berømt/berygtet, men han er ikke desto mindre en svær projektion. Der er uden tvivl noget talent at arbejde med, og den begrænsede erfaring efterlader i hvert fald fornemmelsen af noget upside, man ikke nødvendigvis altid vil se i en spiller som Trask. Tag dog ikke fejl når du ser produktionen; han er ikke et ligeså komplet prospect som dn kunne antyde. Mobilitet og armstyrke er nogle klare spørgsmålstegn, og Floridas scheme og talent blandt pass catchers – ikke mindst tight end Kyle Pitts – har hjulpet ham rigtig godt på vej. Hans tape giver ikke umiddelbart noget klart svar på i hvor høj grad han er i stand til at lave nogle af de kast, som han kan være nødt til på NFL-niveau.

NFL Comparison: Mason Rudolph

Styrker

 • Hans footwork i lommen er ganske udmærket, og jeg kan gode lide effektiviteten i, hvordan han kommer til toppen af sine drops. Hans evne til at resette fødderne, som han går gennem progressions er også god.
 • Trask viser mange fine egenskaber i relation til den mentale del af spillet. Han eksekverer generelt spillene, som de skal eksekveres. Han ved, hvad hans opgave er, og hvor han skal hen med bolden. Han viser en evne til at gå gennem progressions og bliver ikke hængende for længe på sine første reads. Han kan kort sagt, som oftest, udføre den opgave, man beder ham om inden snappet.
 • Jeg kan godt lide Trasks poise i lommen. Han er rolig og komfortabel med at stå i lommen og gå gennem progressions. Han går sjældent i panik, og han kan levere kast, selvom han ved, han bliver ramt.
 • I 2020 har han vist rigtig godt touch på de dybe kast, og han viser fin aggressivitet i sine beslutninger. Ikke en konservativ quarterback og vil tage de dybe 1 mod 1-skud, som forsvaret giver ham.
 • I relation til både de dybe skud og den mentale del af spillet, så bruger han generelt fint sine øjne til at holde safeties, så han kan arbejde sidelinjerne eller seams. Han nedstirrer sjældent sine mål.

Svagheder

 • Selvom fødderne er gode før kastet, så er hans underkrop ikke pålidelige i kastebevægelsen. Han træder ikke ordentligt ind i kastene, og han får absolut ingen kraft fra sin hofterotation. Han virker til at mangle fleksibilitet og eksplosivitet i ben, hofter og mave til rigtig at skabe zip i sine kast.
 • Problemerne med hans underkrop og hans gennemsnitlige - ikke dårlige - armstyrke betyder, at han har nogle udfald i hans præcision. Han har nogle missere, fordi fodarbejdet ikke er godt, og han har også en del kast, hvor man savner noget zip og overskud i armen, især på kast, hvor der for alvor skal rives et hårdt kast afsted.
 • Der er også et "men", når det kommer til den mentale del af spillet. For selvom han går fint gennem progressions, så er en skræmmende mængde dårlige beslutninger. Selvom han kigger de rigtige steder hen, så sidder man tilbage med en mistro til, om han ser de rigtige ting. Han virker til at for ofte tage en beslutning, før bolden er snappet, og hvis forsvaret så roterer deres coverage, eller andre ting ser anderledes ud, efter bolden er snappet, så forcerer han stadig for ofte bolden til det oprindelige mål. Der skal han være langt bedre til at tage en ny beslutning baseret på, hvad forsvaret viser ham efter snappet - ellers vil han kaste mange interceptions i NFL.
 • Trask er en stor quarterback, og han er desværre også lidt tung i bevægelserne. Han er virkelig ikke en mand, der kan skabe meget med fødderne, og i nutidens NFL er det en klar svaghed, da det er vanskeligt at vinde rent fra lommen med farten hos linebackere og pass rushere.
 • Jeg savner lidt x-faktor hos Trask. Når hans mobilitet er under middel og hans arm også er gennemsnitlig, så ved jeg ikke, om jeg ser en mand, der kan gentagende gange kan lave spil uden for struktur og skabe noget ud over det sædvanlige, som vi ser med mange af de bedste quarterbacks lige nu.

Opsummering

Trask er på mange måder en rigtig god college-quarterback. Han ved, hvad han laver, han har acceptabel præcision og en god aggressivitet over sit spil. Jeg mener dog også, at han har nogle klare begrænsninger i sit spil, som vil gøre det svært for ham at bide sig fast som en kompetent starter i NFL. Jeg er nervøs både ved armen/kasteteknikken, hans lidt manglende mobilitet og hans evne til at tage gode beslutninger efter snappet. Jeg tror ikke, at han kan forbedre sig super meget med sin arm og underkrop, da han bare virker til at mangle fleksibilitet og eksplosivitet i underkroppen, og mobiliteten bliver heller ikke bedre. Måske kan forbedre sig mentalt og tage de forfærdelige beslutninger ud af sit spil, men det er virkelig ikke mange quarterbacks, der kan vinde udelukkende gennem den mentale del af spillet. Derfor ser jeg også mest en backup i Trask.

NFL Comparison: Mason Rudolph

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button