RunningbacksScouting Reports 2021

Kene Nwangwu: Hyperatlet med fire års ikke-eksisterende produktion

Kene Nwangwus navn er for alvor blevet smidt i puljen som et interessant dag-3 valg efter en eminent pro day. Men efter fire nærmest rystende uproduktive sæsoner hos Iowa State bliver man nødt til at spørge sig selv, om de atletiske egenskaber kan forløses i NFL.

Kene Nwangwu kommer fra Frisco, Texas, hvor han gik på Heritage High School. Her var Nwangwu et 3-stjernet recruit, der havde tilbud fra skoler som Indiana, Kansas, Iowa og Nebraska – blandt andet fordi han også vandt en state title i højdespring.

Nwangwu valgte dog Iowa State, hvor også David Montgomery var at finde i backfielden. I sin første sæson gjorde Nwangwu sig særligt bemærket som kickreturner, hvor han med sine 896 yards og 1 TD på 34 attempts blev kåret til Freshman All-American og honorable mention til All-Big 12. På jorden løb han 27 gange for 133 yards. I 2018 var billedet meget det samme. Nwangwu var reserve og kick returner og løb kun 39 gange for 157 yards. Inden 2019-sæsonen tog Montgomery springet til NFL, men hans plads som starter blev overtaget af Breece Hall, der gjorde krav på positionen. Derfor var Nwangwus produktion i 2019-sæson endnu mere sparsom end den forgangne med 16 løb for 115 yards. I 2020 fik han dog lidt flere chancer og producerede karrierens bedste sæson med 61 løb for 339 yards og 4 touchdowns.

Alder ved draften: 23 år (9. februar 1998)
Højde: 6ft 0 in. (181 cm)
Vægt: 210 lbs (95 kg)

Kene Nwangwu Scouting Reports

Styrker

  • Der er kun et sted at starte - og slutte - med Kene Nwangwu, og det er hans helt fuldstændig freaky atletiske egenskaber. Først og fremmest er han lige over 6'0 og vejer 210 lbs, men hans måde at bevæge sig på er ekstremt dynamisk og smooth. Testede som en af de absolut bedste atleter i hele draften og præsterede et RAS card på 9.89.
  • Løb den berømte og berygtede 40-yard dash på 4.32, men endnu mere imponerende er hans 10-yard split, der er helt nede på 1.45. Kun hans short shuttle er "kun" over middel, mens alt andet er elite.
  • Der er ingen tvivl om, at Nwangwu kan trykke på lightspeed-knappen og trække fra ethvert forsvar, hvis han får chancen. Samler utroligt hurtigt yards op i en lige linjen og skåner ikke sig selv. Spiller (også for meget) med fartknappen i bund fra første skridt ud af sit stance. Det skal tøjles, men det er et fantastisk våben at have.
  • Det er måske ikke hans game, men jeg synes, at Nwangwu gør et hæderligt stykke arbejde i forhold til at løbe fysisk og begå sig i trafik ind over midten. Sænker skuldrene klogt og skaber endda lidt skub i klyngen. Som bonus info har han heller ingen fumbles på 146 career carries.
  • Er en talentfuld kick-returner og kommer formentlig til at arbejde sig ind på et hold gennem stærkt special teams arbejde. Flere scouts har været ude at rose hans arbejdsmoral og team spirit, så der er nok ikke nogen tvivl om, at han kommer til at give alt for at finde en rolle.

Svagheder

  • Der er bestemt ikke noget særlig poleret over Nwangwu som rendyrket runner. Faktisk er det en lille smule svært at finde ud af, hvordan han skal fungere som workhorse i et system i NFL. Hans vision er stærkt begrænset, han ser ubeslutsom ud på zone plays, og han samler fødderne for langsomt, når han skal downhill. Han er klart bedst i en nærmest lige linje, hvor han kan eksplodere og smadre vinkler.
  • På grund af hans sindssyge atletisk evner har han naturligvis muligheden for at hive nogle vanvittige moves ud af ærmet og snørkle sig selv ud af nogle umiddelbart umulige situationer. Men jeg synes omvendt heller ikke, at han er nogen stor creator, hvilket blandt andet skyldes, at fartknappen sidder fast. Der er ikke meget naturligt feel for positionen på trods af fire sæsoner hos Iowa State.
  • Selv om han godt kan skabe yards op gennem midten og viser en udmærket contact balance og power, så misser han, hvis man skal være lidt grov, flere yards, end han skaber, da han har en tendens til at sænke skuldrene for tidligt og bare pløje fremad, selv om der er muligheder for at cutte eller skifte retning.
  • Har grebet samlet 7 bolde igennem fire sæsoner, så der er ikke meget basis for at fremskrive ham som en receivertrussel ud af backfielden ud over, at han er god med bolden i hænderne som return man. Desværre ser han ikke rigtig naturlig ud i forhold til at få drejet kroppen på korte ruter, og taber en nem bold mod WVU.
  • Har aldrig været starter i college, hvilket stiller nogle åbenlyse spørgsmålstegn ved, om han så nogensinde kan komme til at være det i NFL. Hos Iowa State har han siddet bag både David Montgomery og Breece Hall, så det er ikke fordi, at det er dårlige spillere, der har holdt ham fra spilletid, men burde måske have grebet chancen.

Opsummering

Hvis man leder efter en teknisk dygtig, poleret runner med masser af erfaring, produktion og et skill-set, der kan gå ind og være succesfuld fra dag et i NFL, så er det i hvert fald ikke Kene Nwangwu, man skal tage som den første. Leder man til gengæld efter en hyperatlet med god størrelse, eksplosive bevægelser og kæmpe upside, så er han derimod et godt bud i de senere runder. Man kan ikke rigtig tillære nogen de atletiske egenskaber, så på sin vis er han et spændende projekt, der måske adskiller sig fra nogle lidt mere solide, omend uspektakulære typer. Jeg kan bare ikke forstå, hvorfor han virker så relativt underudviklet som pure runner efter fire år hos Iowa State, og det vil nok kræve sin RB coach at få gjort ham til en kontinuerligt succesfuld NFL-spiller.

NFL Comparison: Raheem Mostert

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button