Offensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Kendrick Green: Eksplosiv og vild – på godt og ondt

Det er eksplosivt, vildt og voldsomt, når Kendrick Green spiller football. Det er meget underholdende, men medfører også spil i begge ender af skalaen. Med lidt kontrol ligner han dog en ideel outside zone-center.

Kendrick Green er født og opvokset i Peoria, Illinois, hvor han var et 3-stjernet defensiv tackle-talent i high school. Han havde tilbud fra skoler som Minnesota og Iowa, men han valgte hjemstatsholdet Illinois, fordi han gerne ville repræsentere sin hjemstat.

Hos Illinois redshirtede han sit første år, hvorefter han brugte off season mellem første og andet år på at blive omskolet fra defensiv tackle til den offensive linje. Selvom han var blevet omskolet kun måneder forinden, startede han alle 12 kampe for Illinois i 2018. I 2019 spillede han igen alle 12 kampe fra start, heraf én som startende center. I 2020 spillede han otte kampe i den afkortede Big10-sæson, heraf tre som center.

Alder ved draften: 22 år (22. december 1998)
Højde: 6ft 4 in. (193 cm)
Vægt: 315 lbs (143 kg)

Kendrick Green Scouting Reports

Styrker

  • Det er få offensive linjefolk, der eksploderer ud af sin stance på samme måde som Kendrick Green. Han flyver bare rundt på banen med en eksplosivitet og fart, der er ganske sjælden for en offensiv linjemand - virkelig mobil og hurtig.
  • Meget af den fart kommer gennem super hurtige fødder, og det er godt nok usædvanligt at se en så tung spiller være så let på tå. Virkelig god foot speed.
  • Den bevægelse gør det naturligt for ham at blokere i bevægelse, og han er klart bedst, når han kan få lov til at bruge fødderne til at få skub på sin mand. Han havde flere imponerende blokeringer på zone-løb, hvor han kan komme ind på folk og ellers holde fødderne kørende til at skabe displacement. Oplagt i et outside zone-løbeangreb.
  • Jeg kan godt lide det tyngdepunkt, som Green spiller med, og hans ret kompakte build betyder, at han sjældent bliver rejst op. Har fin leverage til at få kanaliseret hans acceptable, over middel power.
  • Green er utrolig intens i sit spil, og han flyver rundt på banen, både på godt og ondt. Han investerer virkelig meget i alle blokeringer, og man skal være oppe på dupperne, hvis man vil undgå at blive begravet i et uopmærksomt øjeblik. Fysisk tilgang til tingene.
  • Har erfaring i college med både og spille guard og center. I 2020 spillede han 300 snaps på guard og 200 på center. Den alsidighed vil hjælpe ham en del i NFL og åbner flere døre for ham.

Svagheder

  • Green har en ret kort overkrop, og han ser ikke ud til at have ret lange arme. Modstanderne kom i brystet på ham nogle gange, og han havde selv nogle gange problemer med at få fat. Dette er den primære grund til, at jeg ser ham som center.
  • Han spiller lidt smalt med hans underkrop, og det koste en del på balancen og kontrollen. Lige nu har han ikke lært at kontrollere al sin eksplosivitet, og jeg vil gerne se ham tage lidt af farten og fokusere mere på at spille med lidt bredere, så han ikke så let vælter forover.
  • Netop den manglende kontrol og hans næsten overeksplosive/aggressive stil betyder også, at han får taget nogle tvivlsomme vinkler til for mange blokeringer. Der er generelt bare for lidt kontrol over hans spil.
  • I pass protection har han stadig en del arbejde at gøre. Det var bedre i 2020 end i 2019, men hans hænder er stadig lidt lave, så de for nemt bliver slået væk, og hans footwork virker ikke afbalanceret og koordineret. Havde tendenser til både at oversette og undersette - skal være bedre til at repetere sit pass set og nå til de nødvendige spots. Dette vil han dog blive hjulpet med, hvis han ender som center.

Opsummering

Kendrick Green er nok en af de sjoveste spillere, jeg har set i årets draft. Han er ekstremt eksplosiv, og han flyver rundt på banen. Han laver nogle vanvittige blokeringer, nogle lige så store missere, og så har han bare en sjov intensitet og unikhed over sit spil. Jeg tror ret meget på ham som en center i et outside zone-løbeangreb, hvor han kan bruge sin mobilitet, men han skal lige have justeret balancen, fodarbejdet og teknikken - især i pass protection er der lidt vej. Men tag ham i nederste halvdel af tredje runde og giv ham en halv til en hel sæson, så tror jeg, han kan bidrage.

NFL Comparison: Erik McCoy

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button