Offensiv linjeScouting Reports 2021

Jimmy Morrissey: Den bedste spiller, der begyndte som walk-on

Jimmy Morrissey begynde sin karriere hos Pittsburgh som walk-on, men endte alligevel med at være en fire-årig starter og team captain. Hans solide teknik og fodboldforståelse giver ham en chance, selv om han mangler den fornødne længde og styrke.

Morrissey begyndte karrieren som walk-on his Pitt og redshirtede sin første sæson. Herefter vandt han jobbet som startende center før 2017-sæsonen, hvilket samtidig gav ham et scholar-ship. Her startede han alle 12 kampe, og året efter startede han 11 kampe som sophomore og blev kåret til third-team All-ACC. Efter en skade kortede lidt af 2018-sæsonen, vendte Morrissey tilbage og startede alle 12 kampe i 2019, hvilket medførte hæder som first team all conference. Igen i 2020 var han second team all conference og started 10 kampe på C og en enkelt på RG.

Undervejs blev han valgt til team captain, og efter 2020-sæsonen blev han hædret med det såkaldte Burlsworth Trophy, der går til den bedste spiller, der begyndte karrieren som walk-on – en pris, der tidligere er blevet vundet af Kenny Willekes, Hunter Renfrow, Luke Falk og Baker Mayfield.

Alder ved draften: 23 år (6. september 1998)
Højde: 6ft 3 in. (191cm) (Ved Senior Bowl)
Vægt: 303 lbs (137kg) (Ved Senior Bowl)

Jimmy Morrissey Scouting Reports

Styrker

  • Der er ingen tvivl om, at Morrissey er en god tekniker med god forståelse for både pad level, hand use og vinkler. Er aktiv af snappet og læser forsvaret godt. Har konstant sit head on a swivel og hjælper klogt sine medspillere på linjen med chips sent i reps. Laver umiddelbart fine checks og bliver rost til skyerne for sin personlighed som holdkammerat og leder. Team captain.
  • Har en hurtig og skarp snapping motion. Får hurtigt eksekveret snappet og engageret sig mod defenders.
  • Vil bedst beskrive ham som en positional blocker, da han mangler noget styrke. Til gengæld forstår Morrissey at skærme forsvarsspillere af længe nok til at åbne gaps i løbespillet ved hjælp af et lavt pad level, god awareness og timing. Har de atletiske egenskaber og fodarbejde til at reache nose tackles uden problemer, men vil nok få problemer med at reache 3-techs i NFL.
  • Testede virkelig godt - og nok også overraskende godt - og postede en RAS-score på 9, hvor kun især hans størrelse og i mindre grad fart trækker lidt ned. Man kan engang imellem fornemme en smule lumbering movement på tape, men bevægelser sig faktisk udmærket på pulls og sidelæns, hvilket hans (elite) agility scores også vidner om.
  • Lidt en no-brainer, og så alligevel ikke. Men blev indkaldt til Senior Bowl dagen inden kampen på grund af en skade, tog bilturen fra Pensacola i Florida til Mobile, Alabama, hvor han fik et crash course på den offensive gameplan, splits osv. om aftenen, hvorefter han både spillede OC og G i kampen. Det vidner trods alt om både noget vilje og noget mellem ørerne, hvis man skal gøre det.

Svagheder

  • Morrissey er til den spinkle side i NFL. Han er lige omkring 6'3 høj, hvilket er udmærket for positionen på indersiden, men han ser lille ud, og hans 303 lbs fylder ikke ret meget i landskabet. Har en ok fyldig underkrop, mens han overkrop er kort og smalskuldret.
  • Ligner ikke rent fysisk en mand, der kan klare sig i et gap scheme i NFL, hvilket begrænser hans potentiale til et zone scheme. Har da også umiddelbart nogle atletiske egenskaber, der harmonerer meget godt med at være lidt mere på farten og skulle holde sig i position i stedet for at flytte folk af bolden. Er bestemt ikke en people-mover i løbespillet og kan have en smule problemer med meget stærke og lange tackles i pass protection.
  • Selvom Morrissey egentlig er en udmærket atlet, så synes jeg lidt for ofte, at han overløber sit mål på 2nd level, og hans eksplosivitet og retningsskift i space er tilforladelig at best. Kan have problemer med at lukke huller fra gap til gap og kan blive slået op i banen, da han ikke tager så lange skridt og har så meget længde. Kan blive slået af hurtige spillere på stunts i pass pro.

Opsummering

Jimmy Morrissey er helt sikkert en tredjedagsspiller på grund af hans manglende fysiske forudsætninger såsom længde, størrelse og power. Til gengæld giver hans udmærkede atletiske egenskaber håb om, at hans football IQ, lederskab, awareness og fine tekniske udgangspunkt kan overføres til NFL, hvor han som minimum bør kunne agere backup til C og/eller G for et hold. Han vil dog ikke være et fit for alle hold, da han simpelthen ikke har power eller længde nok til at fungere i et gap/power scheme, men jeg kunne sagtens se et hold, der kører, en del zone koncepter være interesseret i at få Morrissey ind på holdet. Han har måske ikke det højeste loft som spiller, men ser man på hans karriere, så har han ikke lavet andet end at trodse oddsene og være bundsolid. Morrissey ender med en 5. rundegrade i vores system, men det kræver det rigtige hold og fit at indlevere et kort med hans navn.

NFL Comparison: Nick Easton

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button