SafetiesScouting Reports 2021

Jevon Holland: Solid til meget, men ikke rigtig god til noget

Hvad er vigtigst? At være brugbar til det hele, eller have nogle klare spidskompetencer, man kan lægge sit spil an på? Det er der nok ikke et entydigt svar på, men det er en debat, der er værd at tage med safety Jevon Holland, der er solid til mange ting, men mangler nogle klare styrker.

Jevon Holland er født i Canada, da hans far i en periode trænede og spillede i den canadiske football liga. Senere flyttede Holland og familien tilbage til USA, og Holland gik på high school i Californien.

I high school spillede Holland både defensive back og receiver, og han greb for over 1.000 yards i sin senior-sæson. Efter high school havde Holland tilbud fra de fleste skoler på vestkysten, men valgte hurtigt University og Oregon.

Holland spillede allerede betydeligt for Oregon i alle kampe i hans første sæson i 2018. I alt blev det til 42 tacklinger og fem interceptions. I 2019 fulgte han op med 66 tacklinger og fire interceptions som starter på Oregon-forsvaret. Før 2020-sæsonen valgt han at sidde over pga. Covid19 og i stedet forberede sig på 2021-draften.

Alder: 20 år (3. Marts 2000)
Højde: 6ft. 1in. (185cm)
Vægt: 200 lbs. (91 kg)

Jevon Holland Scouting Reports

Styrker

  • Jevon Holland tilbyder en fin soliditet og spilintelligens. Han ligner en mand, der er klar over sine opgaver og generelt forstår, hvad angrebene prøver på. Han virker sjældent ude af position og spiller disciplineret.
  • Spiller men en fin sense of urgency og ligner en mand, der går til spillet med den rigtige mentalitet. Ikke bange for at stikke snuden i en blokering mod løbet eller levere en fysisk tackling.
  • Holland er dygtig til at angribe bolden i luften, og hans ball skills giver ham noget big play-ability. I 2018 og 2019 har han samlet haft 9 interceptions.
  • Blev brugt meget i slotten som slotcorner, og hans alsidighed giver mulighed for at benytte ham i hele secondaryen

Svagheder

  • Hollands statur får en til at tænke enten slotcorner eller free safety, men man savner lidt enten noget short area quickness/twitchyness til slotcorner-rollen, eller noget fart og eksplosivitet til free safety-rollen. Desværre en lidt gennemsnitlig atlet.
  • Den manglende short area quickness betyder også, at Holland har nogle begrænsninger i man coverage. Mod gode ruteløbere har han svært ved at matche dem ind og ud af breakes, og hans anticipation og teknik mangler også 5%. Det gør, at man tvivler på, at han kan spille slot corner i NFL.
  • Selvom han ikke er bange for at spille fysisk, så var der en stribe missede tacklinger i det åbne. Bekymrende for en sidste skanse.
  • Med så mange snaps som slotcorner er det svært at vurdere, hvordan hans evner som dyb safety er, og hvordan en eventuel overgang til den rolle vil gå. Det gælder både hans evne til at matche rutekombinationer samt at komme ned og fylde mod løbet fra en safety-position.
  • En sidste ting, som jeg savner fra Holland, er en spidskompetence. Han mangler lige lidt atletiske evner, han mangler lidt fysik, han mangler lidt tackleevner, han mangler lidt anticipation osv. Han er lidt den type, der ikke er dårlig til noget, men heller ikke er super god til noget.

Opsummering

Jeg synes, Jevon Holland er en svær evaluering. Hans rolle i college gjorde, at han sjældent blev udfordret meget på samme måde, som han vil i NFL. Jeg tror ikke, han kan spille slotcorner, som han gjorde i college, og jeg tror, han har størst chance for at arbejde som dyb safety.

Hans lidt gennemsnitlige fart og nogle missede tacklinger gør mig dog lidt bekymret for, hvor stort potentialet i den rolle er. Når det er sagt, så virker han forholdsvis intelligent og spiller med udmærket sense of urgency, hvilket kunne give ham et solidt bundniveau og i det mindste have ham bide sig fast på en del rosters i værste fald som special teamer eller backup.

NFL Comparison: Xavier Woods

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button