RunningbacksScouting Reports 2021

Jermar Jefferson: Late-round slasher med vision og produktion

Allerede som 18-årig true freshman satte Jefferson sit aftryk på Pac-12 med mere end 1500 scrimmage yards, og hans kombination af vision, NFL-caliber footwork og acceleration giver ham en chance for at fortsætte den produktive trend i NFL.

Jermar Jefferson er født i Los Angeles i staten Californien, hvor han spillede football på Redondo Union High School, før han skiftede til Narbonne High School i sin senior sæson. Her fik han tilbud fra både Oregon State og USC, men valgte altså at committe til Oregon State Beavers i 2018.

Her fik han allerede i sin true freshman sæson masser af spilletid, da han blev udnævnt til holdets starter. Allerede i sin anden kamp eksploderede han for 238 yards mod Southern Utah og lagde kimen for en utrolig produktiv freshman-sæson med 239 carries for 1.380 yards og 12 TD samt 25 catches for 147 yards. Det betød, at Jefferson blev udnævnt til Pac-12 Freshman Offensive Player of the Year. Året efter blev Jefferson hæmmet året ud af forskellige ankel og fodskader og måtte nøjes med 142 carries for 685 yards og 8 TD samt 9 catches og 2 touchdowns. I den afkortede corona-sæson i 2020 blev det kun til seks kampe, men i fem af dem løb Jefferson for mere end 100 yards og nåede i alt at skrabe 858 yards og 7 TD sammen på 133 carries, før han valgte at droppe sin senior sæson og tage springet til NFL.

Alder ved draften: 21 år (15. april 2000)
Højde: 5ft 10 in. (178 cm)
Vægt: 211 lbs (96 kg)

Jermar Jefferson Scouting Reports

Styrker

  • Jefferson har en spændende størrelse for en RB på lige omkring 5'10, 211 lbs. Ser dog en lille smule højere ud og har en lidt high-cut waist, men har god muskeldefinition og bredde i underkroppen. Er ikke sikker på, at han er helt 217 lbs som listet til nogle steder, men har et udmærket fysisk udgangspunkt.
  • Jeffersons helt store salgspunkt skal være hans vision og evne til at vælge de rigtige gaps. Viser en god forståelse for flydende running lanes og kan nemt lave små sidesteps og skifte track. Har klart NFL-caliber footwork, når han presser linjen både horisontalt og vertikalt.
  • Hans footwork og første skridt giver ham mulighed for hurtigt at cutte op i banen og komme ned ad bakke. Jeg tror faktisk ikke, at han er specielt hurtig, men han er ret smooth og kan lige vride lidt ekstra ud af de første skridt. Er fremragende som one-cut runner, og hans play speed virker solid.
  • Viser at han kan sætte det hele sammen og bryde løs for store spil inden for strukturen. Er ikke nogen stor creator og skaber ikke konsekvent yards efter kontakt, men kæmper alligevel for alle yards og viser god competitive toughness, selvom det engang imellem resulterer i nogle tæsk. Skaber chunk plays med god vision, avanceret fodarbejde, acceleration og forståelse for flowet.

Svagheder

  • Jeg synes klart, at Jefferson mangler power i sit spil. Det er alt, alt for nemt at trække ham ned bag line of scrimmage, når han ikke er oppe i fart, og når han bryder igennem linjen, får han ikke altid vinklet sine skuldre ordentligt og tager nogle store hits - særligt hvis forsvarsspillere får hænder på ham igennem linjen. Absorberer sådan set hits ok, men ville gerne se ham diske lidt mere ud, når han egentlig har kropsbygningen til det. Spiller lidt for højt engang imellem.
  • Bliver engang imellem sænket for meget i fart, hvilket udstiller, at han ikke har specielt god phone booth creativity og wiggle. Det gør sig også gældende i open space, hvor han kan have svært ved at sætte en mand fra stående, og det er som om, at han er bedst, hvis han opererer med rimelig snævre retningsskift.
  • Det er ikke særlig meget, Jefferson er blevet brugt som receiver de seneste sæsoner. I sin første sæson hos Oregon State greb han 25 bolde for 147 yards, mens det kun er blevet til samlet 18 catches de seneste to sæsoner. Kan godt løbe screens, angle routes og en enkelt wheel, men er ikke specielt udviklet i kastespillet.
  • Som blokeringsspiller er han meget hit or miss. Der er faktisk spil nok, hvor han diagnosticerer blitzers korrekt og lægger sin krop imellem, men det sker desværre engang imellem, at han for hurtigt bliver kørt over eller giver grund op. Der er dog også flashes, hvor han både samler rigtig op, passer videre og færdiggør sine blokeringer, så der er håb om at kunne fremelske mere kontinuitet her.

Opsummering

Det er svært for alvor at falde i svime over Jermar Jeffersons spil, men omvendt er der også nogle NFL-kvaliteter at arbejde med. Er en typisk, lidt upright slasher med en hæderlig kropsbygning, der desværre spiller lidt for højt og lidt for let, men som har NFL-caliber footwork, vision og first step quickness downhill til at fungere som one-cut runner. Jeg ser ham lidt som en rotationsspiller, der kan komme ind og aflaste en starter i et zone blocking scheme, mens han arbejder på sine evner som receiver og blokeringgspiller. Han er dog kun 20 år, hvilket formentlig giver ham god mulighed for at lægge lidt mere fysik og råstyrke på, hvilket han godt kunne bruge.

NFL Comparison: Corey Clement

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button