Offensiv linjeScouting Reports 2021

Jaylon Moore: Starterpotentiale men teknikken mangler

Jaylon Moore har mange af de fysiske forudsætninger, der skal til for at blive en startende offensiv tackle i NFL. Lige nu er teknikken bare alt for upoleret og ukontrolleret. Men han er ideelt valg i midtrunderne, som din OL-træner kan udvikle.

Jaylon Moore er fra Detroit Michigan. I high school spillede han både på den offensive linje og defensive linje samt noget tight end. Han var et 2-stjernet talent ud af high school og havde ganske få tilbud. Han valgte Western Michigan, der spiller i konferencen MAC.

Hos Western Michigan redshirtede han 2016-sæsonen, inden han i 2017 spillede sparsomt i en backup rolle. Derefter indtog han en starterrolle i 2018 og 2019, hvor han spillede 13 kampe i begge sæsoner. 2020-sæsonen blev afkortet pga. Covid19, men her blev det til seks kampe for Jaylon Moore.

Alder ved draften: 23 år (9. januar 1998)
Højde: 6ft 4 in. (193cm) (Ved Senior Bowl)
Vægt: 311 lbs (142kg) (Ved Senior Bowl)

Jaylon Moore Scouting Reports

Styrker

  • Jaylon Moore viser glimrende eksplosivitet ud af sin stance, og hans generelle bevægelsesevner er ganske fine. Kan godt får nok dybde på sine pass sets, og han kan sagtens komme ud over stepperne og blokerer i det åbne. Lateral quickness er tilstrækkelig.
  • Der er noget god power gemt i Jaylon Moore, og hans første punch indeholder fin styrke, og man kan se, at han kan skabe skub i løbespillet. God voldelighed i hænderne.
  • I kastespillet viser han glimrende core strength og en evne til at sænke tyngdepunktet og lægge anker, så han ikke bliver skubbet tilbage i quarterbacken. God fleksibilitet i underkroppen til at arbejde lavt.
  • Han har dejligt store arme og hænder til at komme ind og få fat i modstanderens breast plate. Når han først får placeret sine hænder i brystet på modstanderen, sustainer han blokeringerne glimrende. God grip strength.

Svagheder

  • Hans teknik i kastespillet skal udvikles en del. Hans første kick er egentlig rimelig, men han er usikker på sit andet/tredje kick, hvor han ofte drifter efter det andet kick i stedet for at sætte sig i ro eller tage et tredje kick afhængigt af rusheren. Det betyder, at han sjældent er i balance og kontrol, når han skal til at lande sine hænder på rusheren, og derfor bliver det alt for ofte noget rod. Skal lære at bygge et stærkt fundament med fødderne, før han kan starte i NFL.
  • Hans generelle balance er en ting, han skal arbejde med. Også i løbespillet spiller han for langt over tæerne, så han alt for ofte falder forover, hvis forsvarsspilleren lige laver et hurtigt move og slår hans hænder væk.
  • I løbespillet så jeg også gerne, at hans vinkler var lidt bedre. Hele det her element med at være kontrolleret og hjælpe sig selv med de vinkler, man tager, er for ustabilt fra Moores side.
  • Lidt i relation til ovenstående punkt savner jeg, at Moore læser spillet lidt hurtigere. Det gælder både i pass protection, hvor han skal se stunts og blitzes hurtiger, men også i løbespillet, hvor hans processing speed ikke er høj nok. Det koster blandt andet på vinklerne, som tidligere nævnt.

Opsummering

Der er nogle spændende kvaliteter i Jaylon Moore, og han har alle de fysiske redskaber til at blive en starter i NFL. God eksplosivitet, god størrelse, god power og et godt anchor. De ting kan man komme langt med, hvis man får styr på den tekniske side af spillet. Der har Moore dog noget vej endnu, og han har brug for at komme ind på NFL-hold, som kan bygge hans teknik op. Men der er starter upside, og han bør tages i fjerde eller femte runde.

NFL comparison: Charles Leno

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button