QuarterbacksScouting Reports 2021

Jamie Newman: Georgias nye mand, der aldrig dukkede op

Efter fire år hos Wake Forest skiftede Jamie Newman til Georgia som en graduate transfer, men da coronapandemien udskød sæsonstarten valgte Newman i stedet at sidde sæsonen ude og gøre klar til draften.

Jamie Newman er født og opvokset i Graham i North Carolina, hvor han var fire-årig starter på quarterback for den lokale Graham High School. Som et tre-stjernet recruit fik han tilbud fra bl.a. Boston College, Vanderbilt og de lokale East Carolina og North Carolina State. Han valgte dog et tredje universitet i staten i form af Wake Forest.

Efter at have redshirted 2016-sæsonen var Newman backup til John Wolford i 2017, og åbnede også 2018-sæsonen som reserve, inden han grundet en skade til starter Sam Hartman startede sæsonens sidste fire kampe og for sæsonen samlede 84 completions sammen på 141 kast for 1083 yards, 9 touchdowns og 4 interceptions, mens han samlede 247 yards og fire touchdowns sammen på jorden, og førte holdet til en 37-34-sejr over Memphis i Birmingham Bowl, hvor han også blev kåret til kampens MVP.

I 2019 slog Newman så Sam Hartman i kampen om starterjobbet og fulgte op med en sæson hvor han på 361 kast ramte på 60,9% for 2868 yards (7,9 YPA) med 26 touchdowns og 11 interceptions og føjede 180 løb til for 574 yards og seks touchdowns.

Forud for 2020 valgte Newman at skifte fra Wake Forest som graduate transfer – hvor han ikke behøver sidde en sæson over – for at forsøge at udvikle sig yderligere, og besluttede i sidste ende at søge mod Georgia, der blev foretrukket over bl.a. Oregon og Miami. Han kom dog aldrig i aktion for holdet, da han i starten af september, efter sæsonstarten var blevet udskudt pga. coronapandemien, meddelte at han optede ud af sæsonen for at forberede sig til draften.

Alder ved draften: 23 år (1. december 1997)
Højde: 6ft. 2 7/8 in. (190 cm) (ved Senior Bowl)
Vægt: 235 lbs. (107 kg) (ved Senior Bowl)

Jamie Newman Scouting Reports

Styrker

  • Newmans fysik skiller sig hurtigt ud når man ser ham. Han er relativt robust bygget med fin højde og drøjde. Han er måske ikke bygget som de allermest kompakte quarterbacks, men mindre kan absolut også gøre det.
  • Armstyrken er rigtig fin, og Newmans kastebevægelse er generelt ganske nydelig at se på. Han har kan kaste med både fart og touch og har ikke de store problemer med at få bolden frem til nogle niveauer af banen.
  • Newmans evner med benene er en klar styrke, og han har også fået rigtig god mulighed for at vise det frem. Han er ikke den mest elusive spiller man kan finde på positionen, men han læser blokeringerne fint og har styrke nok til at tromle sig til flere yards, lidt som en Cam Newton også har vist sig i stand til (uden at jeg synes de sammenlignger der ellers laves mellem de to står til troende).
  • Der er masser af virkelig spændende snaps på Newmans tape, og der er reelt set ikke rigtig nogle dele af hans spil han ikke har vist sig i stand til at eksekvere på et højt niveau. I hvad der blev hans sidste collegekamp, mod Michigan State, gav han bl.a. nogle fine prøver på sin evne til at navigere i lommen.

Svagheder

  • Alle de flashes Newman viser på tape er desværre netop dét – flashes. Der mangler stabilitet i stort set alle dele af hans spil.
  • Præcisionen lader en del tilbage at ønske. Der er nogle gode kast imellem, men der er for mange grimme missere på Newmans tape. Selv på korte kast kan hans placement virkelig halte efter til tider.
  • Newmans upside er svær at komme udenom, men der er lang vej igen for ham. Rigtig lang vej. Praktisk talt alle dele af hans spil som passer kræver en masse udvikling – både fra et teknisk og mentalt synspunkt. Han skal lære at læse banen og spillet bedre, at træde kontinuerligt ind i sine kast, at stole mere på sin protection og ikke stikke af før tid, at gå kontinuerligt gennem progressions og meget mere. Vi har set at han kan gøre de ting, der er vigtigst i projekteringen til NFL, men han har bare ikke gjort det ofte nok, og slet ikke gjort det godt ofte nok. En sæson hos Georgia til at udvikle sig ville virkelig have pyntet på CV’et.

Opsummering

Jamie Newman er på sin vis en enkel og virkelig svær evaluering. Man kan sagtens se hvorfor der meget vel kan være et, der overbeviser sig selv om at de har trænerstaben, der kan udvikle ham, og jeg skal være den første til at medgive, at hvis alt går op i en højere enhed for Newman, så har han upside som en starter. På den anden side er det bare et fåtal af den type spillere man ser gennemgå den udvikling, næsten uanset om det er spillere, der vælges som developmental projects eller tages tidligt i draften. Det ser ud til at være lykkes for Bills med Josh Allen – uden yderligere sammenligning mellem ham og Newman – men for hver Allen, er der en Paxton Lynch og fire-fem andre, der aldrig får alle dele af spillet til at gå op. Newman er ikke et førsterundetalent, og jeg ser ham heller ikke blive taget deroppe, og det kan man så håbe betyder at det hold, der vælger ham, gør det med en plan om at arbejde stille og roligt på udviklingen af ham. Det er hans bedste – og nok i virkeligheden også eneste – håb. Men jeg ser det stadig ikke ske.

NFL Comparison: EJ Manuel

Senest opdateret 27/01/2021
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button