Offensiv linje 2021Scouting Reports 2021

James Hudson: Blot 11 kampe som offensive tackle i karrieren

Man hører ofte om spillere, der har skiftet position i college. Alligevel er det rimelig sjældent, at vi får en spiller i draften, er reelt kun har spillet én sæson på sin nye position. Det er tilfældet for offensive tackle James Hudson, der kun har 11 kampe som starter på CV’et.

James Hudson er født og opvokset i Toledo, Ohio. Ud af high school var han anset som et ret stort talent på den defensive linje, og han valgte at starte college-karrieren hos Michigan som et 4-stjernet defensive end-talent.

I løbet af første sæson hos Michigan endte han med at skifte position til offensive tackle, og som resultat redshirtede han året. I hans anden sæson hos Michigan så han ikke rigtigt banen, og derfor valgte han at skifte college.

Valget faldt på Cincinnati og efter at have siddet ude et helt år pga. reglerne ved college-skifte, var han i 2020 endelig klar til at spille en fuld sæson som starter. Det blev til 11 kampe for Cincinnati, og han præsterede så godt, at han efter sæsonen valgte at droppe muligheden for en sidste college-sæson og i stedet tilmeldte sig 2021-draften

Alder ved draften: 21 år (13. maj 1999)
Højde: 6ft 4 in. (193 cm) (ved Senior Bowl)
Vægt: 302 lbs (137 kg) (ved Senior Bowl)

James Hudson Scouting Reports

Styrker

  • Atletisk er det let at se, hvorfor James Hudson er appellerende. Man kan se, at han har noget god foot speed og quickness, når han er i kontrol. Ligner en spiller, der burde være rimelig atletisk.
  • Netop denne gode mobilitet gør også, at han generelt blokerer fint, når han er i bevægelse. Han er komfortabel, når han skal fange en mand i det åbne, og han har det godt, når han kan lægge sine blokeringer mere and på benarbejde end god og teknisk korrekt hand placement.
  • Når Hudson får placeret sine hænder ordentligt, og han får fat i en forsvarsspiller, kan man se, at han har noget rigtig fin power. Han skaber noget rigtig fin eksplosiv torque, hvor han kan vende forsvarsspillere væk fra boldholderen, og han har også et godt drive pga. den solide eksplosivitet i underkroppen.
  • Hudson har noget god fleksibilitet i underkroppen, og det giver ham en god evne til generelt at arbejde med et lavt tyngdepunkt, hvilket er en af grundene til, at han er udmærket til at skabe noget skub, når han får ordentligt fat.

Svagheder

  • Hudsons teknik i pass protection er ikke ret poleret. Hvis vi starter med fodarbejdet, sad jeg tilbage med fornemmelsen af, at jeg så 50 forskellige forsøg på et pass set. Han har slet ikke fundet en stabil og replikerbar formel, og det giver ham alt for ustabil en base, som vil blive udstillet af NFL-rushere.
  • Hvis vi derefter kigger på hænderne i pass protection, så mangler han noget ro og tålmodighed i sin tilgang. I stedet for at stå roligt og fokusere på timing og placering af sit punch, bliver han for urolig og læner sig alt for langt forover for at lande punchet. Giver dårlig balance og udsætter ham voldsomt for rushere med gode hænder.
  • I forlængelse af ovenstående kan jeg nævne, at balancen og kontrollen over bevægelserne er et generelt problem for Hudson. Teknikken er for uskarp til, hvilket sætter ham i for mange yderpositioner.
  • I både løbespillet og kastespillet, synes jeg, at han tager for mange tvivlsomme vinkler. I løbespillet skal han være bedre til at komme på den rigtige side af folk, og i kastespilllet har han for ofte en skidt relation til sin guard, hvilket svækker samarbejdet og åbner for stunts og blitzes.
  • Sidste ting er, at han bare ikke læser spillet super godt endnu. Han bliver for ofte fanget på bagkant af noget forsvarsspilleren gør, og det der overblik mangler lidt.
  • Allersidste ting: Han testede ikke ret godt, hvilket er overraskende. Bekymrende for en spiller beskrevet som et atletisk projekt.

Opsummering

Der har været snak om anden runde for James Hudson ud fra tesen om et atletisk projekt. Selvom han så rimelig atletisk ud, når han var i kontrol, så testede han bare ikke ret godt til sin pro day. Det er bekymrende, fordi han mentalt og teknisk er et rimelig stort projekt, hvor man skal ind og bygge ham op næsten fra bunden, især i pass protection. Derfor ville jeg også vente til godt nede på tredjedagen med at tage chancen på ham.

NFL Comparison: Matt Peart

Senest opdateret 01/04/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button