EDGE RushersScouting Reports 2021

Jaelan Phillips: Fra kæmpetalent til pensioneret til kæmpetalent igen

Ud af high school var Jaelan Phillips vurderet som landets største talent af ESPN. To sæsoner senere valgte Phillips at stoppe karrieren pga. skader, inden han efter et års pause genoptog karrieren. Og efter et gennembrud i 2020 ligner Phillips nu igen det kæmpetalent, han har været udråbt til siden teenage-årene.

Jaelan Phillips er født og opvokset i Californien i en forstad til Los Angeles. Phillips var et kæmpe talent ud af high school, og han var af ESPN rangeret som den bedste spiller i hele 2017-årgangen. Her valgte han på trods af tilbud fra hele landet at blive i staten hos UCLA.

De første to år var dog ingen dans på roser for Phillips, der imponerede i sin første sæson, men var plaget af både ankelskader og håndledsskader, hvor sidstnævnte kom, da han blev påkørt på sin scooter af en bil. I sin anden sæson spillede han kun fire kampe, inden han fik en hjernerystelse, hvilket fik ham til at stoppe karrieren.

Efter et års pause valgte han dog at genoptage karrieren, men valgte forud for 2019 at skifte college og flytte på tværs af landet til University of Miami. Her vejede han kun 220 pund, da han ankom i 2019, men brugte 2019 på at få sin krop tilbage i topform, og da 2020-sæsonen startede vejede han tæt på 270 pund.

I 2020 fik han chancen som starter, da Gregory Rousseau valgte at springe sæsonen over, og Phillips så sig aldrig tilbage. I alt nåede Phillips 15,5 tackles for loss og otte sacks. Efter 2020-sæsonen meddelte Phillips, at han ville tilmelde sig 2021-draftne.

Alder: 21 år (28. maj 1999)
Højde: 6ft. 5 in. (196cm)
Vægt: 266 lbs. (121 kg)

Jaelan Phillips Scouting Reports

Styrker

 • Jaelan Phillips har på alle måder prototypisk NFL EDGE-størrelse. Han er høj med god længde, han har tyngde og power i sit build, men er på ingen måde tung og langsom. Det er tydeligt at se, at han brugte 2019 på at komme i topform, og han står bare skarpt.
 • Til den prototypiske NFL-størrelse kan vi smide rigtig gode atletiske evner ind i billedet. Han er ikke en rendyrket speed rusher, men for en mand af hans størrelse har han rigeligt med burst og agility til at vinde udvendigt. Viser fleksibilitet nok til at runde hjørnet - især fornuftig hip bend, mere end ankle bend.
 • Viser evne til at have overkrop og underkrop arbejde uafhængigt af hinanden. Gør ham i stand til at arbejde i besværlige kropspositurer, og det hjælper især på toppen af rushet, hvor han drejer overkroppen godt, mens han runder hjørnet.
 • Phillips har derudover rigtig fin power. Det er tydeligt at se, at han er meget svær at holde, når han først kommer på kant af folk eller kan holde sit bryst fri.
 • Kombinationen af længde, atletiske evner og styrke gør ham til en meget alsidig pass rusher, der kan slå dig på alle måder. Og han viser også moves, der arbejder både indvendigt og udvendigt samt med power.
 • Når det klikker for Phillips, så er hans højdepunkter på et meget, meget højt niveau. Vidner om ganske særligt potentiale.

Svagheder

 • Den helt overordnede svaghed ved Phillips er consistency. Næsten alle facetter af Phillips' spil er plaget af ustabilitet.
 • Den ustabilitet gælder også så simpel en ting som play speed, og han virker som en mand, der stadig tænker en hel del på mange snaps. Det blev mindre udtalt som året skred frem, og det giver måske mening, at en mand, der før 2020 havde spillet meget lidt i årene 2017-2019, ville overtænke en god portion snaps.
 • Som pass rusher kan Phillips også sagtens lægge meget mere på. Han viser mange tegn på et ret varieret og alsidigt pass rush-arsenal, men der er også en god portion snaps, hvor han virker til at mangle en plan. Igen er consistency en mangelvare.
 • Phillips er ikke noget særligt mod løbet lige nu. Han skal spille lidt mere fysisk og med mere power og voldelighed i hænderne, når han holder point of attack. Han lader for let modstandere komme ind i brystkassen på ham, hvilket ødelægger hans mulighed for at komme af blokeringer med den rigtige timing.
 • En sidste ting, som er lidt irriterende, er, at han ikke tackler så godt. Overordnet ikke en altafgørende ting, men han skal blive en bedre finisher - både mod løbet og kastet.

Opsummering

Jaelan Phillips er en rigtig svær evaluering. Højdepunkterne og Phillips' potentiale er tårnhøjt, og han har måske den mest alsidige pass rush-pakke i årgangen. Men han har også kun startet én sæson i college, og han ligner en mand, der mangler noget erfaring, som vil give ham mere stabilitet. Der er lige nu mange spil, hvor man ønsker, at han spiller hurtigere, voldeligere, stærkere og klogere. Men heldigvis virker det ikke som et attitude-problem, men mere et erfaring og teknisk problem.

Derudover skal NFL-holdene også i høj grad undersøge Phillips skadeshistorik og hans midlertidige karrierestop i 2018. Kan hjernerystelser blive en bekymring for Phillips, og hvor meget brænder han for det, hvis han møder modgang. Det er ting, som jeg ikke kan svare på, men NFL-holdene vil utvivlsomt grave dybt omkring Phillips historik. Hvis NFL-holdene er komfortable med Phillips fortid, ligner han et godt bud på et førsterundevalg. Potentialet er simpelthen for stort.

NFL Comparison: Chandler Jones

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button