Offensiv linjeScouting Reports 2021

Jack Anderson: Solid RG med fin erfaring og attitude

Jack Anderson har været en af de mest sikre kort på Texas Techs offense, hvor han har udfyldt RG-spottet gennem fire sæsoner. Anderson kommer altså med god erfaring, men har stadig en del huller i fundamentet.

Anderson kommer fra Frisco, Texas, og var et 4-stjernet recruit i 2017-klassen. Faktisk var han rangeret som den 4. bedste guard i hele landet af ESPN, og Anderson havde da også mulighed for at vælge en af de helt store skoler, da der var tilbud fra både LSU, Oklahoma, Texas, Georgia, Auburn og lokale TCU.

Dog vægtede Anderson spilletid højere, hvorfor han valgte Texas Tech. Dermed blev Jack Anderson også Texas Tech og Kliff Kingsburys højest ratede recruit nogensinde. Her startede han sin true freshman-sæson med 13 starter på RG og blevet kåret til freshman all-american. Også i hans sophomore-sæson startede han alle kampe. Hans 2019-sæson blev desværre ødelagt af en skulderskade, der krævede operation. Valgte at reshirte resten af sæsonen for at bevare en sæsons eligibiity, men efter et 2020, hvor han blev kåret til first team All Big-12 med spillere som Cosmi, Teven Jenkins og Creed Humphrey, tog han springet til NFL.

Alder ved draften: 22 år (10. november 1998)
Højde: 6ft 4 1/2 in. (195 cm) 
Vægt: 309 lbs (140 kg)

Jack Anderson Scouting Reports

Styrker

  • Synes, at han kommer med en god indstilling i særligt løbespillet. Elsker at blokere ned ad linjen og washe defensive linjemænd ud med double-teams. Bøjer i sine knæ og forsøger at fjerne sine modstandere fra gaps. Ser sig ikke tilfreds med bare at stå i vejen og spiller til ekkoet af fløjten. Har lidt den der tone-setter mentalitet, og det kan næsten til tider se lidt ukoordineret og vildt ud.
  • Missede en del af 2019 med en skulderskade, men før det havde han startet 28 kampe i streg på Texas Techs RG-spot. Efter skaden startede han igen alle 10 kampe i 2020-sæsonen, hvilket vidner om fin durability og erfaring.
  • Kommer til at kritisere hans pass protection om lidt, men jeg vil gerne rose ham for at hans awareness og føling med gaps. Har sit head on a swivel og sørger, at han ikke bliver slået i den mentale del. Er heller ikke bleg for at hjælpe sine kammerater på linjen, og man ser ham rimelig ofte komme af sit eget block og sætte andres mand i jorden. Elsker at færdiggøre blocks.

Svagheder

  • Anderson er temmelig solidt bygget med sine 6'4, 309 lbs, men har relativt snævre skuldre og korte arme. Har ikke længden til at spille tackle, men kan formentlig spille både guard og center (hvis han lærer at sænke røven noget bedre i pass pro).
  • Jack Anderson er desværre en lidt begrænset atlet. Han kan godt eksekvere små pulls og reaches og hans footwork er egentlig rimeligt, men han har lidt problemer med bevægelserne i space, når han skal lukke længere distancer. Spiller med at alt for højt tyngdepunkt, hvilket gør ham udsat, selv hvis han skulle nå sit mål i space.
  • Kommer ikke til at vinde ret mange leverage battles i kastespillet. Kommer alt for højt ud af sit stance og virker til at skulle kæmpe for at sænke røven og slå rødder. Må ofte tage et par skridt, før han får styr på sin mand, og i NFL kommer han til at blive gået tilbage i lommen af store, stærke spillere. Er også for sen med hænderne, og man kan se, at han ret ofte må kompensere for manglende teknik med ren vilje og upper body power. Mangler top-tier længde mod lange, atletiske tackles.
  • Mangler fodarbejdet til konsekvent at reach blocke eller klatre til second level. Hurtige linebackers kan nemt manøvrere uden om ham, uden at han får engaged dem, og det giver lidt følelsen af, at Anderson er bedst som phone booth/power blocker.

Opsummering

Det er nemt at sætte pris på Jack Andersons attitude og villighed til at gøre "the dirty work" i skyttegravene. Hans attitude og umiddelbare styrke i overkoppen er da også gode plusser - særligt i løbespillet, hvor det ser ud til at klikke bedre for ham. Han kan godt komme lavt og flytte folk, og så elsker han at spille til ekkoet af fløjten. Når alt andet bliver lagt sammen, så er Anderson desværre ikke en top-atlet i space, og jeg frygter, at han kan få det svært i space i NFL. Derudover skal han arbejde på sin teknik, da han ikke kan forlade sig på råstyrke, vilje og fight mod NFL-talent down efter down, og særligt i pass protection skal han være bedre i den proces, der leder op til impact med forsvarsspillere. Lige nu er Jack Anderson en erfaren spiller til tredjedagen, der mangler elite traits og lidt teknik. Får jo langt hen ad vejen gjort arbejdet færdig, men er skeptisk, om det kommer til at fungere på mere end backup-niveau i NFL.

NFL Comparison: Mike Person / Brandon Fusco

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button