CornerbacksScouting Reports 2021

Ifeatu Melifonwu: Den atletiske lillebror skal undgå at havne som den atletiske storebror

Efternavnet vil hurtigt føre folks tanker hen på Obi Melifonwu, der på trods af fantastiske atletiske evner floppede i NFL. Nu skal lillebror Ifeatu vise, at han er et legitimt cornerback-talent, der ikke vil ende som et bust.

Ifeatu Melifonwu er født og opvokset i Boston, Massachussets, sammen med blandt andet sin bror Obi Melifonwu. Obi var et andenrundevalg i 2017 efter en draftproces, hvor han blandt andet havde en fænomenal combine. Melifonwu-brødrenes forældre flyttede til USA fra London to år før, Ifeatu blev født, og har oprindeligt Nigerianske rødder.

Ifeatu Melifonwu var et 3-stjernet talent ud af high school og valgte Syracuse over skoler som Boston College og UConn, sidstnævnte var Obi Melifonwus skole i sin tid. Ifeatu redshirtede sit første år hos Syracuse, inden han i 2018 spillede ni kampe dog uden at være starter.

I 2019 startede han otte kampe som cornerback og slog blandt andet syv kast ned og havde to interceptions. I 2020 udviklede han sig til en stor profil for Syracuse og havde 55 tacklinger og otte kast slået ned.

Alder ved draften: 21 år (2. maj 1999)
Højde: 6ft 2½in. (189 cm) (ved Senior Bowl)
Vægt: 212 lbs (96 kg) (ved Senior Bowl)

Ifeatu Melifonwu Scouting Reports

Styrker

 • Med sine små 6'3" og 212 lbs er Melifonwu bygget fremragende til positionen. Fremragende længde og også godt med fysik at stå imod med mod de store receivers.
 • Mange store corners lider under at de kan kæmpe med at få flyttet kroppen så hurtigt, men Melifonwu kombinerer sin størrelse med eminente atletiske egenskaber - storebror Obi var ikke én af de største atletiske freaks i Combine-historien for ingenting - og det gør ham til en ganske unik spiller fra et fysisk synspunkt.
 • Melifonwu bruger sin fysik godt, og spiller glimrende tæt på line of scrimmage, både mod løbespillet, hvor han har viljen og lysten til at deltage, og mod screens. Han er dygtig til at komme af blokeringer fra receivers og finde vej til running backen på screens, så han kan få lavet tacklingen tidligt.
 • At Obi Melifonwu faldt igennem var - i hvert fald delvist - en konsekvens af at han ikke virkede til at kæmpe nok for det; det burde ikke blive et problem for Ifeatu, der giver sig fuldt ud spil efter spil.
 • Melifonwu er i besiddelse af et skill-set, der bør få ham på radaren hos rigtig mange hold. Der er i praksis ikke nogen slags opdækning han ikke har potentialet til at kunne spille på et højt niveau, og størrelsen kan også meget vel bringe ham i spil til at line op som safety. Ved mange spillere kan man være i tvivl om det er alsidighed eller begrænsninger, der gør at han er svær at placere. Den tvivl bør man ikke have ved Melifonwu.

Svagheder

 • Den fysiske tilstedeværelse Melifonwu kan være ved line of scrimmage når han skal op og lave spil, kan jeg til tider godt savne lidt når han liner op i press. Jeg er ikke i tvivl om at han vil kunne begå sig glimrende i press - det kan sågar vise sig at være hans bedste fit på den lange bane - men han mangler noget teknik og vilje til for alvor at gøre livet surt for receiveren med det samme bolden snappes Generelt er teknikken et punkt, der skal adresseres tidligt af det hold der måtte vælge ham.
 • Spilforståelsen er stadig lidt rå, og man kan godt ønske sig lidt mere anticipation i Melifonwus spil.
 • Som skrevet ovenfor er der reelt ikke nogen type opdækning Melifonwu ikke har potentialet til at kunne spille, men hvad end vi snakker off, press, man eller zone, er der stadig lidt vej igen for ham. På den korte bane ville jeg foretrække at lade ham spille zone-heavy, men det vil ikke være uden bekymringer, og det vil være synd at begrænse ham til at spille dét.
 • Melifonwu skal vurderes i sin egen ret, men man kommer ikke udenom at han er lillebror til stort draftbust, der blot fik to sæsoner i ligaen selvom han blev valgt i anden runde af draften. Læg dertil at man både fra et atletisk og spillemæssigt synspunkt godt kan se nogle ligheder mellem dem, og det vil være svært at klandre hold for at være lidt utrygge ved at trykke på aftrækkeren.

Opsummering

Kombinationen af størrelse og atletiske evner kan få enhver NFL-coach (og sikkert også GM) til at sidde savlende tilbage når de har kigget på Melifonwus tape, og der er heller ingen tvivl om at han har uhyre stor upside, uanset om det er som cornerback eller safety. Men det svageste aspekt af hans spil - for nuværende - er i bund og grund hans evner i opdækning, og det er nu engang dét der er det vigtigste for en cornerback. Så længe Melifonwu har viljen til at lade sig blive coachet og forfine sin teknik, så bør han dog kunne etablere sig som en, som minimum, solid starter i ligaen. Potentialet er through the roof, men det er bestemt ikke givet at han lever op til det. Der er bustrisiko, men jeg ser den ikke som værende kæmpestor, så jeg vil - når jeg har overbevist mig om at han ikke går i storebrors fodspor - ikke have nogle kvaler ved at slå til tidligt på andendagen.

NFL Comparison: Ahkello Witherspoon

Senest opdateret 14/02/2021
- Peter Meier Jensen

Styrker

 • Ifeatu Melifonwu er et fysisk pragteksemplar af en defensive back, ligesom hans bror var det. Han har højde og længde i spandevis, og han er utroligt robust bygget med veldefineret muskulatur. Hvis man kan lide store cornerbacks, er Melifonwu som bygget i et laboratorie.
 • Selvom Melifonwu er stor, så er han ikke hæmmet af størrelsen. Han bevæger sig med et dejlig glid, og han har rigtig fin eksplosivitet ind og ud af sine retningsskift. Smooth i sine hipturns. Hans fart er også rigtig pæn. På alle måder en sublim atlet.
 • Ret komfortabel i off coverage, hvor han har gode hip turns og generelt er rigtig disciplineret. Bliver ikke slået dybt, og hans spacing og eye disciplin, når han står i off coverage er god.
 • Hans click and close-fart er imponerende. God eksplosivitet til at komme hurtigt ned ad bakke og tackle på kortere kast. Kommer derudover med god physicality og appel.
 • Tackler generelt klart over middel og bidrager også fint mod løbet. Dygtig til at komme af blokeringer mod screens, og har bare styrke som få receivere kan blokere.
 • Viser prøver på sin gode længde, når han skal angribe bolden i luften, og hans ball skills ser generelt ud til at være over middel.
 • Spillede cornerback hos Syracyse i 2020, men har reelt et build, der også sagtens kunne virke som safety. Afhængigt af systemet vil holdene nok se ham lidt forskelligt. Hans kropsbygning giver desuden mulighed for at rykke ham rundt som en skakbrik, der har fysikken til f.eks. at dække tight ends op.

Svagheder

 • Teknisk er der nogle forskellige ting, som Melifonwu skal polere. I press coverage burde en mand af hans størrelse være mere fysisk og bedre til at få hænderne på receiverne. Han er ikke super erfaren i press, og jeg savner lidt mod.
 • I off coverage er der tendenser til, at han ikke helt stoler på sin teknik og sine reads. Han er lidt forsigtig og vender hofterne lidt for tidligt på nogle spil. Med hans størrelse og movement skills vil jeg gerne se ham stole på sig selv lidt mere.
 • Jeg vil ikke sige, at hans instinkter er dårlige, men han kan godt udvikle den mentale del af spillet endnu mere, så han er mere på forkant. Handler om consistency og anticipation
 • Med hans størrelse ville man gerne se ham være endnu mere fysisk med receiverne. Han kan sagtens søge kontakten mere med receivere og gå efter at vinde på sin styrke. Ville løfte hans spil en del.

Opsummering

Ifeatu Melifonwu har utrolige fysiske redskaber at arbejde med, og han er på mange måder en ideel cornerback, hvis man godt kan lide store cornebacks. Han har længde og styrke, men bevæger sig samtidig rigtig fint. Mange vil sikkert frygte, at han minder om hans bror Obi, der var en utrolig atlet, men ikke kunne få det til at fungere i NFL. Jeg synes dog, at Ifeatu viser masser af gode takter i sit spil, som peger i retningen af, at han er villig til at investere mere i spillet end Obi. Og selvom der er mentale aspekter af spillet, der kan udvikles, så er han på ingen måde en uintelligent spiller. I min optik kan han bidrage tidligt i NFL-karrieren, omend han nok skal bruge lidt tid, hvis han skal ramme sit topniveau. Det topniveau kan dog også blive meget højt, og han er en spiller, jeg bestemt vil tage chancen på i de første to runder, og han skal ikke udelukkes i bunden af første runde.

NFL Comparison: Byron Jones

Senest opdateret 01/02/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button