EDGE Rushers 2021Scouting Reports 2021

Hamilcar Rashed: God acceleration, men mangler hestekræfter

Hamilcar Rashed går fra nul til 100 på kort tid, men der mangler hestekræfter hos ham, og det gør usikkerhederne om fremtiden som EGDE betydelige.

Hamilcar Rashed er født og opvokset i Phoenix, Arizona. Han var et 3-stjernet talent ud af high school, og havde egentlig interesse fra en del skoler, men nogle skoler hoppede fra pga. akademiske bekymringer. Han endte dog hos Oregon State, hvor storebroderen spillede basket.

Hos Oregon State redshirtede han sin første sæson i 2016 og spillede sparsomt i 2017. I 2018 startede han 10 ud af 12 kampe og lavede 2,5 sacks. Rashed fik sit støre gennembrud i 2019, hvor han lavede 14 sacks i 12 kampe for holdet. I 2020 spillede han syv kampe, men lavede ikke et eneste sack.

Alder ved draften: 23 år (2. januar 1998)
Højde: 6ft 3in. (191cm) (ved Senior Bowl)
Vægt: 254 lbs (115kg) (ved Senior Bowl)

Hamilcar Rashed Jr. Scouting Reports

Styrker

  • Hamilcar Rashed har glimrende eksplosivitet, som især var tydelig i 2019. Hans fart er også rigtig pæn, og han bevæger sig generelt elegant. Har fart nok til faktisk at dække noget space, og hans burst er hans bedste våben som ruster.
  • Han har en hel del erfaring med at droppe tilbage i opdækningen, og han ser som også antyder ovenfor ikke lost ud in space. Ok movement skills og awareness.
  • Som en kombination af de to punkter ovenfor kunne jeg godt se Hamilcar som en kommende linebacker mere end en EDGE. Eller som minimum en hybrid-rolle. Han har de atletiske evner og størrelsen til ret let at kunne gøre sig gældende i en linbacker-rolle, hvis han kan følge med mentalt.

Svagheder

  • Hamilcars største svaghed er hans kombination af størrelse og styrke. Han er lidt undersized, og han har svært ved at håndtere kontakt fra de store tackles. Han var tydeligvis lettere i 2019, og da han i 2020 tog lidt mere vægt på for at forsøge at blive stærkere, så manglede han sin burst og fluidity. Er lidt i en situation, hvor han enten er for lille og let, eller for tung til rigtigt at vinde på sin fart.
  • Som pass rusher kommer han med intet power, og hans rushes dør, så snart en tackle får hænderne på ham. Har meget svært ved at arbejde gennem kontakt, og tackles kan bare lukke ydersiden, og så truer han ikke længere.
  • Udover det manglende power-game, så mangler han generelt teknisk formåen som pass rusher. Han bruger ikke sine hænder godt nok, og det gør det svært for ham at holde sit bryst fri, hvilket som nævnt ovenfor dræber hans momentum. Føltes ikke naturlig med sine hænder.
  • Han har det svært i løbespillet, hvor han bare mangler størrelse og styrke til at stacke blokeringer og holde point of attack. Bliver meget let skubbet rundt, skærmet eller drejet.

Opsummering

Hamilcar Rashed viste noget lovende eksplosivitet i 2019, hvor han tydeligvis var ganske let. Men da han i 2020 prøvede at nå en størrelse, som var mere gangbar i NFL, mistede han effektivitet. Det kombineret med, at han faktisk ikke er teknisk stærk som rusher, får mig til at overveje, om han i stedet burde smide lidt kilo og gå efter en linebacker-rolle i NFL. Han har umiddelbart mobiliteten og movement skills til, at det godt kunne virke. Det er dog en voldsom projection, og det er svært at tage Hamilcar før til allersidst i draften, hvor han nok mere vælges til special teams end noget andet.

NFL Comparison: Keion Adams

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button