Cornerbacks 2021Scouting Reports 2021

Eric Stokes: Fart og spilintelligens, men man savner stadig det sidste

En klog og hurtig cornerback lyder som opskriften på et førsterundevalg, og selvom Stokes måske ender der alligevel, så savner man måske stadig det sidste.

Eric Stokes er født og opvokset i Georgia. I high school fokuserede han længe på atletikbanen, hvor han var sprinter. I de sidste par år af high school-tiden begyndte football dog at spille en større rolle. Han endte som et 3-stjernet talent, der valgte at gå på college i hjemstaten hos University of Georgia.

Hos Georgia redshirtede han sit første år, inden han i 2018 mest var backup. I 2019 blev han fuldtidsstarter, og det byggede han videre på i 2019, hvor han lavede fire interceptions i ni kampe

Alder: 21 år (1. Marts 1999)
Højde: 6ft. 1 in. (185cm)
Vægt: 184 lbs. (84kg)

Eric Stokes Scouting Reports

Styrker

 • Stokes' calling card er hans fart, og det vil bestemt ikke overraske hvis han løber en 40-yard dash omkring 4,40 - eller hurtigere. Og farten kan også godt ses på banen. Han har sjældent problemer med at følge med sin receiver ned ad banen.
 • I opdækning ligger Stokes' styrke - trods hans fart - umiddelbart i zone, hvor han kan udnytte sin spilforståelse og arbejde med øjnene rettet mod quarterbacken.
 • Stokes har 22 forsvarede kast i tre sæsoner og samlede fire interceptions sammen i 2020, hvoraf de to sågar blev returneret for touchdown. Jeg så tre af de fire interceptions i de kampe jeg kiggede igennem for at lave denne evaluering, og fælles for dem alle var at det var på spil hvor han udnyttede at have øjnene rettet mod quarterbacken og kunne følge bolden fra start til den lå i hans hænder.
 • Som tackler er Stokes meget pålidelig - mere end de fleste corners - og han begår sig fint både mod løbet, og bør også kunne blitze effektivt, selvom han ikke er blevet bedt om det så ofte.

Svagheder

 • Farten er umiddelbart mest straight-line speed. Twitchy receivers kan give Stokes problemer, og han virker lidt stiv i hofterne når han skal skifte retning og komme ud af cuts.
 • Forud for 2020 havde Stokes endnu ikke en interception, og når man ser ham arbejde ned ad banen i opdækning er det ret klart hvorfor. Han skal lære at vende hovedet og prøve at følge bolden - i de kampe jeg så var hans forsvarede kast en konsekvens af at han reagerede på at receiveren begyndte at række ud efter bolden, og Stokes så fik en hånd i vejen. Det er på sin vis fint nok at kunne, men mod NFL-receivers kan det blive sværere at få succes på den måde. Han tracker ganske enkelt ikke bolden godt nok på nuværende tidspunkt.
 • Den manglende evne til at dreje hovedet og kigge efter bolden lugter også meget af at der kan være penalties i vente. Kontakt med en receiver uden at give indtryk af at kigge efter bolden og prøve at lave et spil på den? Pass interference.

Opsummering

Eric Stokes har nogle klare styrker og nogle klare svagheder. Spørgsmålet for mig er dog hvor godt de ting stemmer overens med hinanden. For at sige det ligeud, ville jeg nok spille Stokes på safety. Give ham muligheden for at dække i en dyb zone hvor han kan udnytte sin fart til at dække et stort område og ofte spille med front mod spillet, så han kan følge bolden. Han har spilforståelsen til at begå sig bagtil, og spiller løbet tilpas fint og tackler på et godt nok niveau til at jeg ikke ville have nogle kvaler ved at lade ham spille der. Men jeg har svært ved at se et NFL-mandskab drafte en cornerback, der løber 4,40-ish og ikke prøve ham af på ydersiden - og der ser jeg bare for stor risiko for at han enten trækker straffe eller bliver brændt af receivers, der kan mere end at løbe hurtigt ligeud.

NFL Comparison: Trayvon Mullen

Opdateret: 13/02/2021
- Peter Meier Jensen

Styrker

 • Stokes har ingen problemer med Fart, og han bliver sjældent slået dybt, fordi han kan løbe med de fleste. Rygterne går på, at han kan løbe 4.40 i 40 yard dashen, og det ville ikke være dårligt for hans draftkurs.
 • Der virker til at være en klar forståelse for ruters udvikling, og hvad angreb prøver at opnå med deres forskellige koncepter. Viser en evne til at diagnosticere og anticipere ruter. God spilforståelse
 • Man ser sjældent Stokes gøre noget rasende forkert. Hans teknik er for det meste solid, han er disciplineret i sin approach, og han har en god balancegang mellem at fokusere på receivere og samtidig have øjne for at finde bolden. Han virker samtidig til at vide, hvor hans hjælp er, og deraf hvordan han skal spille sit leverage på forskellige ruter.
 • I zoneopdækning er jeg generelt glad for hans spacing - altså, hvordan han placerer sig i relation til de andre zoner og receivernes ruter. Forstår at mid pointe ruter, når flere ruter arbejder tæt på hans zone, og han virker generelt til at have god awareness.
 • På outside releases af receivere, synes jeg, han bruger sidelinjen godt til sin hjælp. God til at følge receiveren og tvinge ham mod sidelinjen for at gøre banen mindre for quarterbacks.
 • Hans længde og hand usage virker generelt til at være over middel på line of scrimmage, når han står i press coverage. Fin til at bruge hænderne til at forstyrre receiveren.

Svagheder

 • Stokes har noget stivhed i sine bevægelser, som hæmmer ham lidt. Han er ikke langsom, som jeg påpegede i styrkerne, men især ind og ud af breakes savner man noget burst og twitchyness. Der er noget stivhed i hofter og overkrop.
 • Havde en tendens til at opgive en hel del separation på in-breaking ruter som slants og digs. Evnen til at stoppe og drive effektivt på ting henover midten virker til at være en mangelvare.
 • Den manglende twitchyness i hans bevægelser gør ham til en knap så lovende man coverage-cornerback. Stoler ikke super meget på ham, hvis han bliver efterladt for meget alene.
 • Han har nogle gode reps i redzone, men generelt ønsker man sig, at han finder lidt flere bolde i luften og gør lidt flere catches contestede.

Opsummering

Eric Stokes er en klog cornerback, der er meget dygtig til at arbejde indenfor rammerne af et forsvar. Du kan stole på ham til ikke at mentale fejl, og han ved samtidig, hvordan man som coverage enhed er en del af en gruppe, der arbejder sammen om ruterne. Alene det kombineret med fin fart og udmærket længde giver ham klare starter-traits. Jeg tror dog, at han vil passe bedre ind i et forsvar, der bygger på split safety-coverage, så han oftere har noget hjælp henover midten, og sjældnere bliver tvunget til at spille rigtig man coverage på receivere. Jeg ser måske ikke umiddelbart potentiale til at blive en dominerende topcornerback, men der er mange ting, der kan gøre ham til en habil NFL-starter.

NFL Comparison: Trayvon Mullen

Senest opdateret 07/01/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button