Scouting Reports 2021Wide Receivere 2021

Elijah Moore: Alt hvad folk mener Kadarius Toney er and Moore

Denne overskrift er lidt spicy og er præget en del af min personlige holdning (Teis Joranger red.), men Elijah Moore er en lille, hurtig slotreceiver med gode ruter og exceptionelle hænder. Han er kort sagt alt det, som folk mener, den mere hypede Kadarius Toney er.

Elijah Moore er født og opvokset i Fort Lauderdale, hvor han gik på St. Thomas Aquinas High School, der er kendt for at udklække en masse NFL-talent heriblandt stjerner som Bosa-brødrene, Geno Atkins, Michael Irvin, James White og mange flere.

Ud af high school var Moore et 4-stjernet talent, der havde over 30 tilbud fra colleges. Han havde oprindeligt valgt University of Georgia, men ændrede i sine sidste high school-sæson holdning og valgte Ole Miss i stedet.

Hos Ole Miss greb han i 2018 for små 400 yards i sin første sæson, inden han i 2019 blev holdets førende receiver med 850 yards og seks touchdowns. I 2019 blev han også kendt for, at han efter et touchdown, der gjorde stillingen til 20-21 med få sekunder igen, fik en personal foul for at lade som at, han var en hund, der pissede på rivalerne Mississippi States end zone. Det gjorde ekstra pointet 15 yards længere, og da kickeren missede sparket, vandt Mississippi State 21-20.

I 2021 satte Moore Ole Miss-rekord for flest receptions, da han greb 86 bolde for 1.193 yards og otte touchdowns.

Alder ved draften: 21 år (27. marts 2000)
Højde: 5ft 8in. (173 cm)
Vægt: 185 lbs (84 kg)

Elijah Moore Scouting Reports

Styrker

 • Moore er på mange måder en klassisk lille, shifty slot receiver, og han besidder de evner man ville forvente af en spiller med hans størrelse, der ligger til at blive valgt i de tidlige runder. Han kommer lynhurtigt af line of scrimmange med glimrende acceleration, har glimrende change of direction-skills og er dødsensfarlig med bolden i hænderne.
 • COD og YAC-ability er der masser af spillere der har i årets draft, men der er få af dem der evner at løbe ruter på et ligeså højt niveau som Moore. Han forstår sig på hvordan han skal løbe ruterne, sælger dem effektivt og kan lave hurtige cuts til at komme fri af sin oppasser.
 • Trods sin størrelse har Moore også været brugt på ydersiden hos Ole Miss, og mens han formentlig vil blive brugt mest – og formentlig også er bedst – i slotten, skal man ikke underkende at han også kan bruges udvendigt i ny og næ.
 • Moore er på sit bedste når han spiller ”small receiver”-gamet, men han har flashes på tape, hvor han også er i stand til at spille større end sine 5’9” og vinde contested.

Svagheder

 • Man kommer dog ikke udenom at Moore er ramt af nogle fysiske begrænsninger i kraft af sin størrelse. Det kan meget let få nogle hold til at sætte ham i boks som ”bare” en slot receiver, selvom jeg mener det vil være en fejl.
 • Den begrænsede fysik kan ses på tape når han skal blokere i løbespillet, og det giver ham også udfordringer når en cornerback liner op overfor ham i press coverage. Han er lidt afhængig af at kunne få et frit release fra linjen.
 • Trods flashes i contested situationer, så er det ikke dér Moore er bedst. Det er som den trussel, der kan skabe separation med sine vævre bevægelser og lave noget efter at have grebet bolden at han er på sit bedste.

Opsummering

I en draftklasse fyldt med små, vævre slot receivers, skiller Elijah Moore sig lidt ud fra mængden. Jeg er ikke overvældende stor fan af nogle af de andre hypede slot receivers, der diskuteres til første runde, men Moore kan i min bog meget mere end spillere som Toney og Atwell, og det falder først og fremmest på at jeg ser Moore som en spiller, der rent faktisk kan løbe ruter. Han er en dynamisk trussel med bolden i hænderne, kan løbe ruter, har erfaring både ind- og udvendigt og viser sig i stand til at spille ”større” end han er. Der er nogle naturlige begrænsninger i hans spil grundet hans fysik, men jeg ser en spiller, der kan løbe sig fri ned ad banen og ikke skal schemes til størstedelen af sine touches, og det holder en del værdi for mig.

NFL Comparison: Golden Tate

Opdateret 17/03/2021
- Peter Meier Jensen

Styrker

 • Elijah Moore er en lille shifty laban. Han har sublim quickness, og hans fart er tydeligvis solidt over middel. Han har ikke Tyreek Hill fart, men han bør kunne løbe en 4.40ish 40 yard dash. Og når det kombineres med elegante og hurtige retningsskift, har man en en spiller, der bevæger sig som en flue i en flaske.
 • Generelt er Moore en god ruteløber, der regelmæssigt skaber god separation. Han er klog og dygtig til at angribe forsvarsspilleres leverage, og hans udfald sker generelt med god timing. Han kan stadig godt blive lidt skarpere på nogle cuts, men han er avanceret med timing, fakes og strålende quickness.
 • Udover hans fine evner som ruteløber, så er han også en klog spiller, der forstår at arbejde i slotten. Finder de bløder punkter i zoneopdækningen regelmæssigt, og han er dygtig til også at hjælpe quarterbacken i scramble-situationer. God zoneforståelse.
 • Den helt store ting, der skinner igennem hos Moore, er, at hans hænder er utroligt pålidelige. Han griber nærmest alt, og han gør det på en utroligt elegant og effortless måde. Han spillede sågar uden handsker i nogle kampe, og han greb stadig tingene helt clean. Naturlig hands catcher.
 • Moores gode quickness og fart gør ham også rigtig svær at tackle. Ole Miss brugte ham flittigt på screens, jet sweeps og sågar som runningback. I alle situationer var han effektiv, og han skaber regelmæssigt ekstra yards efter catchet med sine gode fart og en god forståelse for space. Jeg værdsætter også, at han ofte er hurtigt til at arbejde nord/syd i stedet for at danse for meget rundt uden at komme fremad.
 • Den sidste ting, som imponerer med Moore, er, hvordan han spiller meget større, end han er. Han er meget dygtig til at skærme forsvarsspillere ved catch point, og han viser evne til at angribe bolden og vinde den mod større spillere end ham selv. Han er lille, men spiller ikke som en lille spiller.

Svagheder

 • Selvom jeg har rost Moore for ikke at spille til sin størrelse, så er det jo bare et faktum, at Moore ikke har højden, som man ideelt ser hos receivere. Selvfølgelig vil den begrænse ham på nogle punkter uanset hvor god, han er til at kompensere.
 • I forlængelse af størrelsen, så er styrken selvfølgelig ikke sublim. Selvom han skærmer godt ved catch point, så ser man den manglende styrke nogle gange på ruterne, hvor hvis han bliver fanget i kløerne på en fysisk forsvarsspillere, så kommer han ikke let af med ham igen. Han tromler heller ikke igennem tacklinger, men lever på sin quickness til at skabe ekstra yards.
 • Moore kommer nok aldrig til at vinde mange rigtige jump ball-situationer, og selvom det er ikke er et problem for mig, da jeg jo mener, at man bare skal bruge ham anderledes, så er det jo en ting, som han ikke kan i særlig høj grad.
 • Hos Ole Miss blev Moore brugt 95% i slotten, og han blev brugt rigtig meget i motions og på andre måder, hvor han blev iscenesat. Det betød mest af alt, at han meget sjældent stod overfor press coverage. Jeg tror ikke, at han har størrelse, længde og styrke til at kunne slå press coverage consistently, så i NFL vil jeg holde fast i, at han bør bruges mest i slotten eller på andre måder, hvor man kan give ham så mange frie releases som muligt.

Opsummering

Mange vil kigge på størrelsen af Moore og trække ham en del ned på det. Men nu har jeg set både Moore og Floridas Kadarius Toney, og jeg kan simpelthen ikke se, hvad Toney gør, som Moore ikke gør og ofte gør bedre. Toney bliver snakket om, som en førsterundespiller, der kan gå i top 20, og hvis han kan det, så bør Moore også være i den snak. Moore er lige så hurtig, løber bedre ruter, har et mere naturligt flair for at lave spil på bolden, har MEGET bedre hænder og er yngre med bedre college-produktion. Det er i hvert fald min holdning. Jeg tror, Moore kan blive et meget værdifuldt våben på et NFL-angreb, og han vil være en drøm for enhver kreativ offensiv koordinators drøm, da han både er en god slotreceiver og kan iscenesættes på mange spændende måder.

NFL Comparison: Curtis Samuel

Senest opdateret: 30/01/2021
- Teis Joranger

Styrker

 • Kompakt frame med passende masse i både under- og overkrop for hans størrelse
 • Fantastisk smooth receiver, der skifter retning med en sjældent set suddenness og absolut ingen wasted movement overhoved
 • Eksplosiv ud af sit stance og lynhurtig ud i sin route stem. Tvinger cornerbacks til at respektere hans eksplosivitet, hvilket giver ham plads til at sætte forskellige moves op, afhængigt af situationen
 • Moore er god i nærmest alle faser af spillet. Fra release til stem, til break, til catch og til yards after catch
 • Fantastisk lavt tyngdepunkt hjælper Moore til både at skifte retning bedre end de fleste, jeg har set på positionen over de senere år, hvilket ikke siger så lidt, men hjælper ham også ift. at møde kontakt og stadig holde sig på benene. Dette hjælper ham til at være rigtig effektiv med bolden i hænderne
 • Moore er hovedsageligt blevet spillet i slotten hos Ole Miss, men jeg ser intet i vejen for, at han også skulle kunne producere fra ydersiden i NFL
 • Moore excellerer i at løbe ruter til alle niveauer af banen, og evner at tracke bolden effektivt på de dybe ruter. Hans lave tyngdepunkt og naturlige knee bend resulterer i, at alle hans bevægelser bare er instant, og han skal sjældent bruge mange skridt på at accelerere eller decelerere
 • Hans change of direction ability er out of this world!
 • Teknisk poleret route runner, der formår at separere mod man og kan altid finde pladsen mod zone coverage
 • Gode, stabile hænder, selvom situationen er lidt contested

Svagheder

 • Moore har ikke set ret meget press coverage i college, og det bliver interessant at se, hvordan han håndterer det i NFL
 • Han kunne vel være større, men det er ikke rigtig hans game

Opsummering

Moore’s tape har været en decideret fornøjelse at nå til! Moore er den første spiller i årets draft, der for alvor har fået mig til at springe ud af stolen. Kombinationen af smoothness og suddenness er sjældendt set, og det siger ikke så lidt, når man tænker på de verdensklasseatleter, der render rundt i NFL. Moore er i stand til at vinde i alle faser af spillet, og hans evaluering har været en af de nemmere i år. Han scorer højt på både atletiske evner og tekniske evner. Moore behøver ikke et bestemt scheme fit for at opnå succes, og vil være en ++ tilføjelse til ethvert NFL offense. Quarterbackens bedste ven fra day 1. Jeg mener, at han er et klart 1st round talent.

NFL Comparison: Tyler Lockett

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button