CornerbacksScouting Reports 2021

Elijah Molden: Attitude, fysik og intelligens i slotten

Elijah Molden er en type af spiller, man rigtig gerne vil kunne lide. Slotcornerbacken kommer med en fed attitude på banen og bibringer både intelligens og en fysisk tilgang til spillet. Spørgsmålet er bare, hvor stor en begrænsning de atletiske evner vil være.

Elijah Molden er født og opvokset i det nordvestlige Oregon tæt på grænsen til Washington. Han har syv søskende og er søn af Alex Molden, der spillede syv år i NFL omkring årtusindskiftet. Som et 4-stjernet talent ud af high school havde han tilbud fra næsten alle store college-hold på vestkysten. Her valgte han at blive i det nordvestlige USA hos University of Washington.

De første to år i college blev brugt som rotationsspiller, inden han i 2019 bed sig fast som starter med 79 tacklinger, 3 forcerede fumbles, 12 kast slået ned og fire interceptions. I 2020 spillede han alle fire kampe i Washingtons afkortede sæson og var en nøglefigur på Washington-forsvaret.

Alder: 21 år (Ukendt dato 1999)
Højde: 5ft. 10 in. (178cm)
Vægt: 191 lbs. (87kg)

Elijah Molden Scouting Reports

Styrker

 • Molden er en fornøjelse at se i aktion. Han spiller med fuld fart på hvert eneste spil og udviser god forståelse for både spillet og for at få det meste ud af sin lidt begrænsede fysik.
 • I coverage fra slotten følger Molden sin mand effektivt og han lader sjældent sin direkte modstander skabe nævneværdig separation. Der skal kæmpes for hvert eneste catch.
 • Jeg vil ikke gå så vidt som til at kalde Molden en decideret ballhawk, men han har meget fine ball skills, og både tracker og griber bolden effektivt når lejligheden byder sig, og timer også sine indgreb godt, så han kan forhindre receiveren i at hive bolden ind ved catch point. I 2019 samlede han fire interceptions og 12 forsvarede kast sammen, og han føjede yderligere ét pick et forsvaret kast til i sine fire optrædener i 2020. Han har derudover forceret fire fumbles i sin tid hos Washington.
 • Molden yder en stærk indsats i alle dele af spillet, og holder sig heller ikke tilbage i run support.

Svagheder

 • Ser man bort fra de fysiske forudsætninger - størrelse og atletisk formåen - er der ikke meget at udsætte på Molden. Det er dog nogle begrænsninger, det bliver svært for ham at sætte sig udover. Hans 5'10, 190 lbs er ikke kritisk, men man kunne godt ønske sig at han var bygget lidt bedre.
 • Vi har set flere eksempler på 5'10 corners, der kan line op på ydersiden, men Molden virker lidt for begrænset atletisk (ikke at han er en dårlig atlet) - og mangler noget længde - til at det for alvor virker realistisk at han får den mulighed i NFL. Der er ingen skam i at spille i slotten, men det er ærgerligt at en spiller med Moldens spillestil og football IQ er begrænset til indersiden.
 • Molden kan blive skubbet lidt rundt af de større receivers, og vil formentlig få problemer hvis han skal line op overfor større pass catchers, der kan overrumple ham fysisk.
 • Fysikken kan også udstilles en smule i løbespillet og når han skal tackle. Molden tackler egentlig generelt med fin teknik, men han kan kæmpe lidt med at wrappe up i tacklingen pga. sin manglende længde.

Opsummering

Molden er en relativt enkel evaluering. Det er let at se hvad han gør godt og hvad hans udfordringer er, og da praktisk talt alt det negative man kan udsætte på Molden relaterer sig til ting der ikke rigtig kan trænes op, så er det lidt en "what you see is what you get"-spiller man får i Molden. Og hvad man kan se i Molden er en spiller, som de fleste hold bør ønske at have på sit hold. Han er en fornøjelse at se i aktion, og han forstår at få det meste ud af dét han har at bidrage med.

NFL Comparison: Tavon Young

Opdateret: 21/02/2021
- Peter Meier Jensen

Styrker

 • Elijah Molden vinder mere mentalt end på fysik. Han er disciplineret og klog, og jeg så ham ikke have mange positioner, hvor han ikke var i position. Ingen tøven eller forvirring over hans tilgang til spillet.
 • Teknisk virker han meget komfortabel med sit fodarbejde. Han er rolig, kontrolleret og tålmodig i hans backpedal og turns.
 • Han er ikke nødvendigvis poleret og stærk i press coverage, hvor hans fysiske begrænsninger også kan ses. Men jeg er stor fan af, hvordan han fysisk tager kampen med receiveren på line of scrimmage. Hvis receiveren ikke har en plan for sine releases, kan receiveren forvente, at Molden er helt oppe i hans ansigt som en insisterende myg en sommeraften.
 • I zone-opdækning er jeg stor fan af hans evne til at læse ruter på vej ind i hans zone. Rigtig god anticipation og sense of urgency i sin zone. Derudover kan jeg godt lide hans trigger på ting underneden - god burst og closing speed.
 • Molden er generelt en rigtig dygtig tackler. Kommer altid ind til tacklingerne med gode vinkler, noget fysisk appel og god tackleteknik. Når han misser en tackling er det lidt manglende længde, som rammer ham, men generelt er han en fysisk spillende og godt tacklende cornerback.

Svagheder

 • De fleste svagheder for Elijah Molden er knyttet til en begrænset fysik. Hans højde og drøjde er ikke imponerende og fysisk vil han have sin kamp med større receivere.
 • Atletisk har Molden også en hel del begrænsninger. Topfarten ser ganske begrænset ud, og hvis Molden løber und 4.55 til combine, tror jeg, han skal være meget tilfreds. Udover en halvdårlig topfart, er hans quickness heller ikke fantastisk, og der er bare noget stivhed og nogle begrænsninger i hans bevægelser.
 • De tvivlsomme atletiske evner betyder, at Molden kan få betydelige problemer i man coverage mod hurtige receivere eller gode ruteløbere. Man kunne se i college, at når han blev isoleret in space mod receivere i mandsopdækning, så var hans evner til at følge med begrænset.
 • Med en lidt klejn statur og noget manglende fart, så ligner Molden en cornerback, der næsten udelukkende kan gøre sig som slotcornerback i NFL. Ikke fleksibilitet til både at spille ud- og indvendigt.

Opsummering

Elijah Molden er en spiller, man rigtig gerne vil kunne lide. Teknisk og mentalt er han bundsolid, og han spiller fysisk med en god indstilling på banen. Det er bare skønt at se på. De atletiske evner holder dog bare mig tilbage fra at hoppe helt ombord på Molden-vognen, da jeg tror, at han altid vil have nogle begrænsninger i opdækningen. Men spilintelligens, attitude og solid teknik kan føre en spiller ganske langt, og jeg tror, at Molden nok skal bide sig fast på et roster. Spørgsmålet er, om han kan bide sig fast som starter i længere tid.

NFL Comparison: Alterraun Verner

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button