Runningbacks 2021Scouting Reports 2021

Elijah Mitchell: Rotationsspiller med god produktion og lineære bevægelser

Elijah Mitchell har stort set altid måtte dele rampelyset og være en del af en komité hos Raging Cajuns, og det kommer han med stor sandsynlighed også til at være i NFL. Heldigvis for ham har han været ganske produktiv i rollen.

Elijah Mitchell kommer oprindeligt fra Erath i Lousiana, hvor han spillede football på Erath High School. Ud af high school var Mitchell ikke noget højt recruit og havde de fleste steder bare 2 stjerner. Derfor var der heller ikke den store rift om ham, og derfor takkede han ja til at starte på det lokale college i Louisiana.

Her kom han til i 2017-sæsonen, hvor samtidig Trey Ragas, der var et højere recruit, havde siddet over som redshirt freshman. Derfor måtte Mitchell også dele de resterende snaps med Raymond Calais (fra sidste års draft), men selvom han missede tid med en Lisfranc-skade, endte han alligevel med 42 rushes for 257 yards og 4 TD. Året efter kom en ny trænerstab til, og det gjorde godt for Mitchells share, der steg til 145 carries for 977 yards og 13 TD. Det blev der kun lagt ovenpå i 2019, hvor Mitchell løb 198 gange for 1.147 yards og 16 TD. I 2020 var Mitchell med til at føre holdet til dets bedste sæson nogensinde med en 10-1 record og løb undervejs for 878 yards og 8 touchdowns.

Alder ved draften: 22 år (2. maj 1998)
Højde: 5ft 10in. (178 cm)
Vægt: 201 / 218 lbs (91 / 98 kg)

Elijah Mitchell Scouting Reports

Styrker

  • På tape har Mitchell et virkelig fornuftigt RB build med en rimelig bred underkrop og en lidt længere, snæver overkrop med store, stærke arme. Har umiddelbart en ret god kropskomposition.
  • Testede som en decideret fantastisk atlet til sin pro day, man man skal bemærke sig, at han målte ind på bare 201 lbs, hvilket er 15-17 lbs (7 kg) mindre, end han står listet andre steder. Derfor er der desværre også en divergens mellem hans elite testresultater og den atletiske formåen, han viser på banen. Dog er en 4.35 40-yard dash og 1.51 10-yard split virkelig skarpt, ligesom både hans explosion- og agility drills var klart over middel.
  • Er egentlig en ok produktiv spiller mellem tackles og ligner en spiller, der tager, hvad han kan få fra snap til snap. Vil egentlig ikke beskrive ham som særlig kreativ, men han udnytter gaps og kommer fornuftigt downhill, hvilket hans stærke produktion også vidner om.
  • Kan faktisk meget godt lide Mitchells contact balance og kraft i underkroppen. Der er en del forsvarsspillere, der glider af hofterne på ham, og han ser ud til at have nok core-styrke til at forlænge løb, hvis ikke forsvarsspillerne tager sig sammen og squarer op - for det gør Mitchell. Er ikke voldelig eller en pile driver, men løber med fornuftig power bag sine pads.
  • Er ikke super dynamisk som receiver, men viser alligevel, at han kan lække ud og flytte kæderne. Har 49 catches for 597 yards og 4 TD i løbet af sine fire sæsoner. Viser egentlig også god forståelse for at samle blitzers op, når han bliver bedt om det, så har også et fornuftigt gulv i det aspekt af spillet.

Svagheder

  • Jeg synes slet ikke, at Mitchell bevæger sig så godt, som hans testresultater ellers ville antyde. Er måske i virkeligheden mere smooth, end han er eksplosiv, og mens det egentlig kan være fint nok, så mangler han bare noget funktionelt i forhold til sine bevægelser.
  • Er ret tight-hipped og kommer ofte i problemer, når han bevæger sig øst-vest i stedet for at komme ned ad bakke. Det er ikke fordi, at han nødvendigvis er langsom, men løber bare i samme tempo hele tiden og mangler at kunne skrue mere organisk op og ned for farten. Derudover har han problemer med at få samlet fødderne og accelereret op i banen, når han presser linjen horisontalt.
  • Hvis der er penetration i backfielden, eller han bliver tvunget fra sin oprindelige plan, bliver der ikke skabt ret meget. Bliver flere gange tacklet i open space af linebackers og DBs, og det ser ud til, at han kræver en direkte vej, hvis han skal sætte et move op og få det maksimale ud af sin fart. Er hverken en creator eller en videre dynamisk spiller.

Opsummering

Jeg er en lille smule i tvivl om, hvad man skal tænke om Mitchell, der på den ene side testede fuldstændig fremragende, men som på tape ser noget mere begrænset og ordinær ud. Jeg vil dog rose Mitchell for at have et solidt bundniveau og nogle traits, der passer godt i et inside zone scheme, hvor han hurtigt kan få læst på hattene og komme ned ad bakke, hvor han kan samle noget momentum op og bruge sin fine contact balance til at forlænge løb. Man kan ikke fornægte, at han har været særdeles produktiv i diverse RB committees hos Raging Cajuns, så jeg vil ikke udelukke, at han kan vinde nogle carries i en rotation i NFL, hvis han lander det rigtige sted.

NFL Comparison: Travis Homer / Elijah McGuire

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button