LinebackersScouting Reports 2021

Derrick Barnes: Tæt bygget tidligere pass rusher

Linebacker Derrick Barnes har en fortid som pass rusher, og hans eksplosivitet og tætte build giver nogle egenskaber, man kan arbejde med. Der er dog noget vej, før han er en komplet linebacker.

Derrick Barnes er født og opvokset i Covington, Kentucky. Han var et 2-stjernet talent ud af high school med få tilbud fra nævneværdige skoler. Han endte med at vælge Purdue over Toledo.

Hos Purdue var han reservespiller i sin første sæson i 2017, inden han i 2018 blev fast starter, som en rushende linebacker. I 2018 blev det til 92 tacklinger og 3 sacks. I 2019 blev han flyttet til en rolle som mere rendyrket pass rusher og lavede 7,5 sacks. I 2020 blev han så flyttet tilbage til linebacker, hvor han lavede 54 tacklinger i seks kampe.

Alder ved draften: 21 år (29. maj 1999)
Højde: 6ft 0 in. (183cm) (Ved Senior Bowl)
Vægt: 245 lbs (111kg) (Ved Senior Bowl)

Derrick Barnes Scouting Reports

Styrker

  • Derrick Barnes er virkeligt en muskuløs klump af en linebacker. Han står knivskarpt med en robust og veldefineret overkrop, og selvom han ikke er så høj, så har han styrken og størrelsen til at holde til det fysiske arbejde på linebacker.
  • Barnes har en fortid som pass rusher, og han har noget af den eksplosivitet og fart, som gjorde ham rimelig effektiv som rusher i 2019. Han kommer fin rundt på banen, og dækker er stort nok område. Man sidder ikke fornemmelsen af, at han ikke kan følge med atletisk.
  • Netop som nævnt ovenfor, så har Barnes en fortid som pass rusher, og de evner kan han stadig bruge som off ball-linebacker, hvor han er farlig som blitzer. Har både et godt tyngdepunkt, når han rusher, og han har lidt moves, som kan hjælpe ham. Satte flere offensive linjefolk på røven i de kampe, jeg så.
  • Som linebacker skal man kunne tackle, og det gør Barnes ganske godt. Han kommer med god hitting power og wrapper ret godt. Synes at antallet af missede tacklinger blev holdt pænt nede.

Svagheder

  • Selvom Barnes har en fortid som pass rusher, så skal han lære at bruge sine hænder til at slå offensive linjefolk bedre, når han spiller linebacker. Lige nu bliver han stuck på blokeringer alt for let, og han skal lære at skyde hænderne og holde afstand til offensive linjefolk. Essentielt for hans udvikling, da han ikke helt har fleksibilitet og bend til rigtigt at komme rundt om blokeringer.
  • Man kan godt se, at han kun har spillet én sæson som off ball-linebacker. Han læser ikke spillet så godt lige nu, og det hele er meget reaktionært. Skal læse sine keys bedre, så han ikke ender med dårlige vinkler og på den forkerte side af blokeringer. Savner også en bedre trigger, så han kommer ned ad bakke med større fart og appel.
  • Arbejdet i opdækningen er også meget upoleret lige nu. Ser ikke komfortabel ud med at droppe tilbage, og hans opmærksomhed på tingene omkring ham er usikkert. Havde heller ikke mange rigtige opdækningsopgaver, da Purdue ofte brugte ham som rusher i oplagte kastesituationer.

Opsummering

Derrick Barnes er dejligt atletisk og virkelig tæt og robust bygget. Han har altså styrken og de atletiske evner til at gøre sig som linebacker i NFL. Lige nu mangler han dog at få den mentale del af spillet med, da han stadig er ny på positionen. Derudover skal han lære at dække op, da man ellers får det svært i nutidens NFL. Men Barnes ligner en mand, der kan blive et fantastisk special teams-es, mens han forhåbentligt lærer at spille linebacker lidt bedre.

NFL Comparison: Shaun Bradley

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button