Indvendig defensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Daviyon Nixon: Potentialet kan man niks pille ved

Daviyon Nixon er født og opvokset i Kenosha, Wisconsin, og var et 3-stjernet talent ud af high school. Han valgte University of Iowa, men han var ikke akademisk kvalificeret til at begynde sit første år. Derfor tog han et år på JUCO (Junior College), inden han fik lov til at begynde i 2018. Han skulle dog sidde ude sit første år, som han derfor redshirtede.

Nixon kom derfor først på banen for Iowa i 2019, hvor han var rotationsspiller, inden han fik sit store gennembrud i 2020. Her spillede Nixon otte kampe i den afkortede sæson og lavede 13,5 tackles for loss heriblandt 5,5 sacks.

Alder: 22 år (13. december 1998)
Højde: 6ft. 3in. (190cm)
Vægt: 305 lbs. (138kg)

Daviyon Nixon Scouting Reports

Styrker

 • Nixon har et spændende build med brede skuldre og lange arme. Han fylder noget i sit gap, og har god rækkevidde og en robust fysisk fremtoning. Bærer 305 pund godt.
 • Der er klart nogle gode atletiske evner at arbejde med. Han er meget let på tå, og man kan se, hvor eksplosiv og hurtig, han kan være, når han giver los.
 • Nixons power er over middel, og han er meget svær at holde, når han kommer på kant af folk.
 • Man ser næsten aldrig Nixon på jorden, selv når han bliver cut blokeret. Virkelig en god balance og elegante bevægelser til hele tiden at holde sig inde i spillene.
 • Når han rammer et move eller spiller forudseende, så virker han helt ustoppelig. Der vil være perioder af kampene, hvor ingen kan blokere ham, og han bare laver spil på stribe både mod løbet og kastet. High highs.
 • Nixon har både atletiske evner til at være en 3-tech, der skaber en masse penetration, men han har også styrke og størrelse til at kunne agere anker fra en 1- ellet 0-tech alignment. Kan reelt bruges over hele den indvendige linje og har stort potentiale både mod løb og kast.
 • Der virker til at være en god fornemmelse for at ende de rigtige steder. Han tænker stadig en del på en del spil, men hans naturlige instinkter for, hvordan han skal reagere på forskellige situationer virker stadig god.

Svagheder

 • Nixon har nogle pass rush-moves hist og her, men der mangler en reel plan for, hvordan han skal vinde fra snap til snap. Lige nu forsøger han ofte bare at komme på kant af folk og rippe igennem dem. Savner variation og mere nuance i pass rush-planen i form af clubs, chops, swims eller noget push pull.
 • Som rusher skal han også passe på ikke at spille for oprejst. Han har det med at rejse sig lidt på de første skridt som rusher, og han får dermed ikke det fulde potentiale ud af sin eksplosivitet.
 • I løbespillet kan hans øjne godt blive lidt mere disciplinerede, når han stacker sin mand. Han har det med at sænke øjnene nogle gange i stedet for at få fat i den offensive linjemand, peake efter boldholderen og så shedde sin blokering på det rigtige tidspunkt.
 • På udvendige løbespil, hvor han skal arbejde sideværts, skal han være bedre til at forblive square og ikke dreje sin overkrop. Handler om lidt disciplin og bedre fodarbejde, som jeg ser det.
 • Nixons højdepunkter er fantastiske, og potentialet er stort. Det er dog vigtigt at understrege, at han er lidt ustabil lige nu og har for mange spil, hvor han ikke har den impact, som man ønsker, når man har set ham på andre spil

Opsummering

Nixon var et lidt ubeskrevet blad inden 2020-sæsonen, men det er ikke svært at se, hvorfor han har spillet sig ind på draftradaren. Nixon har utroligt stort potentiale med en fantastisk blanding af atletiske evner, længde og styrke. Han viser også rigtig mange lovende takter, men der er forskellige ting, der skal arbejdes på. Det handler mest af alt om at udarbejde en bedre plan som pass rusher, så han på flere snaps kan have den impact, som den fysiske pakke lover. Jeg er dog fortrøstningsfuld, når det kommer til, om Nixon når sit potentiale. Alle tegnene er rigtige, og han skal bare have lidt tid, så ser jeg en dominerende defensiv tackle, der kan spille på alle forsvar i NFL.

NFL Comparison: Muhammad Wilkerson

Senest opdateret 13/01/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button