EDGE Rushers 2021Scouting Reports 2021

Charles Snowden: Langlemmet EDGE med manglende tyngde

Charles Snowden er en høj og lang EDGE, og han har nogle spændende fysiske redskaber at arbejde med. Han er dog også lidt for tynd lige nu, og man savner bedre pass rush evner.

Charles Snowden er født og opvokset i Maryland i D.C.-området. Han spillede noget football tidligt, men i high school var hans store passion egentlig basketball. I sin tredje år i high school fik han dog lyst til at spille football igen og sluttede sig til football holdet i sine to sidste high school-år. Han endte som et 3-stjernet talent ud af high school og fik et tilbud fra Virginia, som han valgte at acceptere i stedet for at forfølge basketball-vejen.

Hos Virginia kom han på banen som rotationsspiller allerede i sin første sæson, og han lavede 1,5 sacks. I 2018 startede han 13 kampe for holdet og lavede 2,5 og slog 11 kast ned. I 2019 startede han 11 kampe og lavede fem sacks. I 2020 nåde han otte kampe og lavede seks sacks. Han sluttede sin college-karriere med 15 sacks og 18 kast slået ned.

Alder ved draften: 23 år (27. marts 1998)
Højde: 6ft 6in. (198cm)
Vægt: 243 lbs (110kg)

Charles Snowden Scouting Reports

Styrker

  • Når man leder efter længde blandt EDGE-rushere, så skal man ikke langt ned ad listen, før man finder Charles Snowdens navn. Han er en høj EDGE med virkelig lange arme, og det giver bare nogle fordele, når det kommer til at være svær at få hænderne på.
  • Selvom han er høj, har han faktisk glimrende burst, og han vinder hurtigt meter og dybde med sine første skridt, så han kan true udvendigt. Faktisk også udmærket short area quickness for en stor mand, og havde nogle snaps, hvor han slog tackles instantly.
  • I løbespillet bruger han sin længde ret fint til at stacke blokeringer og holde offensive tackles væk fra hans bryst. Udmærket til at kontrollere snappet og komme af blokeringen, hvis spillet går i hans retning. Hans længde er svær at håndtere for tackles.
  • Han er en haj til at bruge sine lange arme til at slå kast ned. Ret opmærksom i sine rushes, og fordi han ofte truer indvendigt, er han i boldens bane, når kastene går mod ydersiden. Bare en høj og svær mand at kaste henover.

Svagheder

  • Lige nu mangler der nogle muskler hos Snowden, og han er for tynd og ranglet. Han har en højde, længde og burst, der kunne gøre ham virkelig svær at håndtere, hvis han havde mere pondus. Vil gerne se ham med en vægt på 255-260 mindst.
  • Jeg synes ikke, at han bevæger sig naturligt på en football-bane. Der mangler noget fluidity i hans retningsskift, og det bliver lidt for ofte store bevægelser, der er lidt for kluntede.
  • Jeg savner, at han bruger sine hænder bedre som pass rusher. Hans bedste move er at træde indvendigt på tackles, der oversetter, men han vinder meget sjældent udvendigt eller på power moves, fordi han som rusher ikke bruger sin længde godt nok.

Opsummering

Charles Snowden har en interessant pakke med hans lange lemmer, der især i løbespillet skinner igennem, fordi han er svær at komme ind på kroppen af for offensive linjefolk. Han bevæger sig heller ikke dårligt, så potentialet er der, hvis han kan blive bedre med sine hænder som rusher. Mit største problem er, at han ikke ser naturlig ud som pass rusher lige nu, og jeg er også nervøs, når en spiller skal lægge 10-20 pund på, som Snowden bør gøre for ikke at være en et omvandrende bræt på banen. Jeg kan forstå, hvis han bliver valgt før, men for mig er femte runde det tidligste, jeg overvejer.

NFL Comparison: Lidt mindre atletisk Lorenzo Carter

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button