LinebackersScouting Reports 2021

Cameron McGrone: Lokker potentialet eller skræmmer det nuværende niveau?

Cameron McGrone var et stort talent ud af high school, og man kan godt se potentialet i hans spil. Niveauet hos Michigan var bare ikke særlig imponerende, og der skal især arbejdes med den mentale del af spillet. Men hvad vægter tungest? Potentialet eller det beviste niveau?

Cameron McGrone er født og opvokset i Indianapolis, Indiana. Han rev sit korsbånd over i sit næstsidste high school-år, men kom tilbage og spillede i sit sidste. Han var rangeret som det næststørste talent ud af Indiana i sin årgang, og på nogle sites var han et 5-stjernet talent. Han havde tilbud fra de fleste skoler i BIG10, og her valgte han stormagten Michigan.

Hos Michigan redshirtede han sin første sæson i 2018, hvorefter han i 2019 spillede i alle 13 kampe – heraf 10 som starter. Han lavede i 2019 66 tacklinger og 4 sacks. I 2020 blev det til 5 starter, inden en skade satte ham ud af de sidste par kampe. Derefter valgte han at fokusere på draften.

Alder ved draften: 20 år (22. juni 2000)
Højde: 6 ft. 1 in. (185 cm)
Vægt: 236 lbs (107 kg)

Cameron McGrone Scouting Reports

Styrker

 • Cameron McGrone er atletisk en moderne linebacker, der har fin eksplosivitet og fart til at dække fra sidelinje til sidelinjen. Retningsskift sker også problemfrit og glidende, og han har quickness til at fange runningbacks i det åbne.
 • McGrone er robust bygget med en defineret muskulatur og en del vægt i hans underkrop. Næsten et runningback-agtigt build. Det giver ham over middel play strength, og han bliver sjældent overmandet på styrken.
 • Han spiller dejlig ned ad bakke, hvor han kommer eksplosivt, beslutsomt og fysisk frem i løbespillet. Han tøver ikke i sit spil og møder spillet med glimrende appel.
 • Hans atletiske evner, hans trigger-villighed og styrke giver ham en evne til at lave nogle spil, når han har en direkte vej til bolden.
 • Som tackler arbejder han med at godt tyngdepunkt og wrapper udmærket. Har styrken og lateral quickness til ikke at blive løbet over eller juked ud af skoene.
 • Han er farlig som blitzer, grundet hans closing speed og villighed til at møde runningbacks eller offensive linjefolk med noget power.

Svagheder

 • Disciplinen hos McGrone er ikke imponerende, og han bider hårdt på mange play fakes og misdirection-spil. Selvom hans trigger-villighed giver nogle fordele, så skaber den mest lige så mange problemer for ham.
 • Mod løbet er han nogenlunde hæderlig, men det er ikke pga. disciplinen eller evnen til at læse blokeringer. Han har det med at overløbe vinkler i boksen, og han er ikke disciplineret eller effektiv til at følge sit gap og mirror runningbacken.
 • Generelt savner man anticipation og nogle instinkter i hans spil. Det virker ikke til, at han reelt læser spillet, men at han mest bare løber rundt efter det, han kan se. Virker ikke tænkende.
 • I opdækningen har McGrone haft ganske få reelle opgaver, og de gange han fik ansvar så han ikke ret disciplineret ud. Virkede ikke til at have en fornemmelse for tingene omkring ham og de vinkler, han burde tage. Både usikker og uprøvet.
 • McGrone er ikke den højeste, og selvom det ikke var et stort problem i college, da han mødte blokeringer med god styrke, så kan man godt se på hans spil, at han ikke er så god til at bruge hænderne til at komme af blokeringer. Længden til at holde sig clean er ikke sublim.

Opsummering

Når man snakker boom eller bust-spillere, så kan vi uden problemer lægge Cameron McGrone ind i den kategori i år. McGrone var et kæmpe talent ud af high school, og man kan godt se hans styrke og fart giver ham nogle gode redskaber, der kunne gøre ham til en god linebacker. Desværre har han bare lige nu store udfordringer med at læse spillet, og han virker næsten ikke til at prøve at forudsige spillets udvikling på mange spil. Når alt er lige til for ham, og han bare kan tonse mod en runningback uden trafik, så ser det fint ud. Alt derudover virker ustabilt mentalt, og man bliver lidt i tvivl, om han er villig til at sætte sig ned og se nok film for at blive en god linebacker.

Kan man lære ham spillet i NFL, kan han blive en super starter. Kan man ikke, er han måske ude af ligaen om et par år. Hvornår man tager chancen på sådan en type, ved jeg ikke, men vi skal nok ned i fjerde runde for mig personligt. Men hvis man køber ind på potentialet, skal anden runde ikke udelukkes.

NFL Comparison: Malik Jefferson

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button