Offensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Brenden Jaimes: 40 kampe i træk ses i pass protection

Brenden Jaimes er en sjov spiller at se. Han startede 40 kampe i træk for Nebraska, og hans pass protection bærer præg af den erfaring, da den er på et teknisk meget flot niveau. Men han mangler også noget styrke, og så er han en af de mest uinspirerende run blockere, man kan finde.

Brenden Jaimes er født og opvokset i Austin, Texas. I high school spillede hn lidt Lacrosse og var diskoskaster udover sin tid på football-holdet. Han var et 3-stjernet talent med tilbud fra de fleste skoler i Texas heriblandt Texas Tech, TCU og Houston. Han valgte dog at tage nord på til Nebraska for sin college-karriere.

Hos Nebraska blev Jaimes hurtigt kastet i ilden, og han endte med at starte ni kampe på højre tackle som true freshman. Det er stadig skole-rekorden for flest starter på den offensive linje som true freshman. I sin anden sæson i 2018 flyttede han til venstre tackle, hvor han startede alle holdets kampe.

I 2019 fortsatte han som holdets venstre tackle, hvor det blev til 12 kampe. I 2020 spillede han de første syv kampe som venstre tackle, inden han sprang den sidste over for at forberede sig på NFL-draften. Han endte med at starte 40 kampe i træk, hvilket er rekord for flest kampe i træk af en offensiv linjemand i Nebraskas historie.

Alder ved draften: 21 år (28. maj 1999)
Højde: 6ft 5 in. (196cm) (Ved Senior Bowl)
Vægt: 300 lbs (136kg) (Ved Senior Bowl)

Brendan Jaimes Scouting Reports

Styrker

  • Brendan Jaimes er ikke en freak atlet, men der han har solid quickness, og hans bevægelsesevner er absolut gode nok til at forblive på tackle. Får nok dybde på sine sets via udmærket eksplosivitet og foot speed.
  • Hans fodarbejde i pass protection er generelt solidt. Rimelig clean kick slides, og han er dygtig til at variere sine sets. Viser både et vertikalt pass set og et effektivt jump set. Dygtig til at holde relation til QBen og altid være mellem ham og rusheren.
  • Hans hænder i pass protection er ret imponerende, og han har ret stor variation og adskillige nuancer i sin hand usage. Kan skifte approach fra spil til spil, og har ret uafhængige hænder, der kan tilpasse sig forskellige rushes, som han måtte blive budt. Nogle af de mest teknisk nuancerede hænder i pass pro.

Svagheder

  • Brendan Jaimes' største problem er hans styrke og tyngde. Han er til den lette side, og han mangler noget power til rigtigt at gøre skade på folk. Selvom hans hænder teknisk er godt placeret og timet, så mangler der noget juice i hans punch.
  • I pass protection er hans anchor også ganske sårbart, og han bliver for ofte skubbet tilbage i skødet på quarterbacken, fordi han mangler noget masse og core strength til at stå imod og stoppe rusherens momentum. Skal blive stærkere og lidt tungere i NFL.
  • Til sidst kunne jeg påpege mange ting, men jeg vælger at slå det hele sammen og sige, at Jaimes er dårlig til praktisk talt alt i løbespillet. Der mangler styrke, der mangler aggressivitet, der mangler kontrol, der mangler sustain, der mangler vinkler osv. osv. Han er virkelig en uinspirerende run blocker.

Opsummering

Brendan Jaimes kommer med en af de mest overraskende veludviklede pakker i pass protection. Hans hænder og fodarbejde er rigtig godt, og hvis han bare var stærkere og kom mere mere i løbespillet havde han været i spil til de første to runder af draften. Desværre vil han få problemer mod stærkere rushere i NFL, og så er det også frustrerende at se ham i løbespillet. Hvis han kan blive stærkere, kan han blive en habil starter i NFL, men ellers ligner han en ideel swing tackle. Snup ham i fjerde, og så har du dig som minimum en solid backup i nogle år.

NFL Comparison: Joe Haeg

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button