CornerbacksScouting Reports 2021

Asante Samuel Jr.: Med hurtige fødder er han klar til at gå i fars fodspor

Det er aldrig let at skulle følge i en kendt fars fodspor, men Asante Samuel Jr. besidder en nogle lynhurtige fødder, der skal forsøge at føre ham mod en gentagelse af faderens succes.

Asante Samuel Jr. er født og opvokset i Fort Lauderdale i Florida. Han er søn af Asante Samuel, der samlet spillde 11 sæsoner i NFL for Patriots, Eagles og Falcons. Farmand var i Pro Bowl fire gange og vandt to Super Bowls. Sønnike Samuels var allerede i high school et stort talent, der havde tilbud fra alle landets store skoler. Han valgte dog at blive i Florida hos Florida State.

Som Freshman spillede han i alle kampe, omend han dog kun var starter i tre af dem. Herefter tog han over som starter i 2019, hvilket han fortsatte med at være resten af sin tid hos Florida State. I 2020 lavede han tre interceptions på otte kampe og blev valgt som first team all-ACC.

Alder: 21 år (3. Oktober 1999)
Højde: 5ft. 10 in. (178cm)
Vægt: 184 lbs. (83kg)

Asante Samuel Jr. Scouting Reports

Styrker

 • Samuel er en glimrende man cover corner, der hos Florida State jævnligt blev efterladt én mod én med sin direkte modstander, og har vist evnen til at holde sig tæt til receiveren ned ad banen.
 • Foruden at blive efterladt "on an island" på ydersiden, har Samuel også masser af erfaring med at spille indvendigt, og har også hér gjort det på et højt niveay.
 • De atletiske evner er svære at komme udenom. Samuel er måske ikke en atletisk freak, men han bevæger sig rigelig hurtigt og flydende til at det vil være de færreste receivers der på atletisk formåen vil overrumple ham.
 • Samuel er en football player, der bidrager i alle dele af spillet, der ikke holder sig for fin til at byde sig til i løbespillet, selvom hans størrelse til tider kan give ham problemer.
 • I tre sæsoner hos Florida State fik Samuel samlet hele 29 forsvarede kast sammen, og føjede derudover fire interceptions til - tre af dem i otte kampe i 2020, hvor han derudover forsvarede seks kast, fremtvang en fumble og kom først over to fumbles. Mange af de forsvarede kast er kommet som en direkte konsekvens af hvor tæt han er på sin mand i opdækning.

Svagheder

 • Med sine 5'10 og 180 lbs er det svært at komme udenom at Samuel mangler noget størrelse til positionen. Nuvel, vi har set spillere som Jason Verrett, Denzel Ward, Jaire Alexander - og tidligere, hans far - formå at finde succes på ydersiden i NFL, selvom de størrelsesmæssigt halter lidt efter mange af deres kollegaer. Størrelsen har givet Samuel nogle udfordringer mod større receivers, og selvom han er en fin atlet, vil han formentlig få det ganske svært i jump ball-situationer på NFL-niveau.
 • Trods de mange forsvarede kast, føler jeg ikke Samuel er overvældende god til at tracke bolden i luften. Han er tæt på receiveren, og er god til at slå bolden ud ved catch point, men skal han levere nogle af de mange interceptions på NFL-niveau som hans far gjorde (tre sæsoner med 7+), skal han følge bolden bedre, så han også kan omsætte nogle af de forsvarede kast til interceptions.
 • For nu er Samuel systemmæssigt begrænset. Zoneopdækning er langt fra en styrke i hans spil, da han simpelthen virker til at mangle den gode fornemmelse for at begå sig i den type opdækning. Det kan læres, og jeg vil bestemt ikke afvise at han lærer det, men han er et stykke vej derfra.

Opsummering

Med tanke på hvad Antoine Winfield Jr. præsterede i 2020, er det svært ikke at have lidt forventninger til denne legacyklasse, der som bekendt også tæller Jaycee Horn og Patrick Surtain II på positionen. Og Samuel, hvis far var en dobbelt All-Pro (én gang First-Team, én gang Second-Team), er en dygtig spiller, hvis spil også kan bringe lidt erindringer om faderens. Med sin størrelse, vil nogle hold udelukkende se Samuel som en slot corner, og selvom det - især i disse år hvor mange mandskaber rykker deres bedste receivers ind for at løbe ruter i slotten - ikke skal ses som et kæmpe negativ, så vil det selvfølgelig være at foretrække at han kan spille både ind- og udvendigt. Andre corners af nogenlunde tilsvarende statur har formået at gøre det, og jeg vil bestemt ikke afvise at Samuel kan være den næste. Potentialet er spændende, men der er stadig lidt vej for Samuel.

NFL Comparison: Jaire Alexander

Senest opdateret 14/02/2021
- Peter Meier Jensen

Styrker

 • Asante Samuel Jr. er lynhurtig på fødderne og har virkelig god acceleration og quickness. De glidende hofter og hurtige fødder gør retningsskift effortless for ham.
 • Viser en del potentiale i man coverage, da han netop har exceptionel quickness til at mirror receivere ind og ud af deres breakes.
 • Samuel Jr. spillede udvendigt på forsvaret hos Florida State, men det er oplagt, at han også spiller i slotten i NFL, hvor hans størrelse måske bliver lidt mindre udfordret, og hans quickness kan hjælpe ham til at arbejde begge veje. God alsidighed.
 • Viser god burst i click and close situationer på kast underneden. Har fart og acceleration til at ødelægge screens og hitch-ruter.
 • Han er ikke bange for kontakt og virker nogenlunde som tackler. Han må dog gerne give mere effort på en del spil, hvis han skal gøre sig som fuldtidsslotcorner.

Svagheder

 • Asante Samuel Jr. er ikke den højeste cornerback, og han vil nok være lavere end mange hold ønsker at se hos deres udvendige cornerbacks.
 • Den lidt manglende størrelse kan godt ses på toppen af ruterne og i contestede situationer, hvor Samuel lidt for ofte bliver skærmet eller opgiver separation relateret til lidt manglende styrke.
 • I press coverage har han quickness til at følge folk, men han stoler ikke nok på sin teknik og bevægelsesevner. Han er for utålmodig og gætter for meget - flipper hofterne for tidligt og mærker ikke receiveren godt nok. Kunne også god ønske mere erfaring, da han blev bedt om at baile fra line of scrimmage en del i Florida States Cover 3-forsvar.
 • Generelt savner man føling og anticipation i Samuels spil. Han virker til at tænke lige en tand for længe og er ikke på forkant med spillene i en grad, som er ønskværdigt lige nu.
 • Samuel Jr. spillede ret isolert i college i man coverage eller i cover 3, og hans evner til at indgå zoneopdækningsrelationer med holdkommarater er lidt ukendt. Har ikke en god føling for, hvordan han matcher ruter, hans spacing i zone og hans awareness i opdækningen.
 • Må gerne være bedre til at finde bolden i luften. Har det nogle gange med at blive lidt urolig, når han kan mærke bolden kommer, og i stedet for at stole på sin teknik og vende hovedet, begynder han at spille manden - med flag eller lette catches til følge.

Opsummering

Der er masser af potentiale i Asante Samuel Jr. Hans quickness og bevægelsesevner giver ham en masse værktøjer, som især er interessante for hold, der godt kan lide at spille en del man coverage. Jeg tror dog, at han er et år væk fra at kunne starte i NFL. Hans teknik og fornemmelse for spillet er lige en tand for upoleret, og han skal først lære at stole på sin teknik, før han rigtig kan begynde at spille forudseende. Kan et hold dog få ham modnet lidt, så tror jeg dog, at Samuel kan blive en ganske god cornerback, der nok både kan spille udvendigt eller i slotten afhængigt af holdet, der vælger ham. De fleste hold vil nok se ham som slotcornerback.

NFL Comparison: Darious Williams

Senest opdateret 09/01/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button