Safeties 2021Scouting Reports 2021

Ar’Darius Washington: Den mindste forsvarsspiller i spil til top 150 i draften

Ar’Darius Washington er en af de mindste safeties, du kommer til at se i draftsammenhæng, og han er formentlig den mindste forsvarsspiller, der forventes draftet. Men hans spilintelligens og vilje har gjort ham interessant for NFL-holdene.

Ar’Darius Washington er født og opvokset i Shreveport i det nordvestlige Louisiana. Han var et 3-stjernet cornerback-talent ud af high school, og han havde oprindeligt valgt at takke ja til et tilbud fra LSU før sin sidste high school-sæson. Efter sæsonen valgte han dog at droppe den aftale og i stedet vælge TCU.

Hos TCU blev han flyttet til safety i sit første år i 2018 og redshirtede af den grund. I 2019 startede han som backup, men fik langsomt mere og mere spilletid eftersom han viste sig flot frem. Han endte 2019 som starter efter en imponerende sæson, der blandt andet bød på fem interceptions. I 2020 var han fast starter hos TCU og nåede blandt andet 37 tacklinger på ni kampe.

Alder ved draften: 21 år (2. november 1999)
Højde: 5ft 8 in. (173 cm)
Vægt: 178 lbs (81 kg)

Ar’Darius Washington Scouting Reports

Styrker

  • Washington er åbenlyst en lille væver type, der har god quickness i fødderne og underkroppen. Han skifter retning relativt hurtigt og har umiddelbart nok quickness til også at kunne gøre sig i slotten som slotcornerback.
  • Den mentale del af spillet ser rimelig fornuftig ud hos Washington. Han reagerer fint på spillets udvikling og tøver ikke i sine bevægelser. Derudover ser han ud til at læse rutekombinationer udmærket, når han stod i TCU's quarters coverage.
  • Selvom Washington er lille, så er han ikke bange for kontakt, og han har en dejlig intensitet og sense of urgency i sit spil. Han flyver gerne ind i tacklinger, og han er heller ikke bange for at støtte op om løbet.
  • Netop villigheden til at spille fysisk hjælper ham som tackler, hvor han kommer ind i tacklingerne med appel og fører sin vægt ind i tacklingerne. Der var nogle dårlige vinkler i 2020, men generelt er han en fornuftig tackler.

Svagheder

  • Ar'Darius Washington er en af de mindste safeties, du kommer til at se i draftsammenhæng. Det er i sig selv i vidunder, at han kunne overleve som safety i college, og det ville være endnu vildere, hvis han kunne bide sig fast i NFL. Reelt er et skifte til slotcornerback nok mest realistisk for Washington.
  • Selvom Washington har god quickness, så mangler han en hel del fart, når vi skal op og arbejde i de øverste gear. Han kommer ikke til at vinde mange løbedueller i NFL, hvis han er isoleret med en mand helt alene.
  • Netop den manglende fart begrænser Washingtons range som dyb safety, og jeg tror personligt ikke på, at han reelt kan operere som en dyb free safety i NFL. Han dækker simpelthen ikke et stort nok område.
  • Det er fint, at Washington er villig til at søge kontakten i boksen, men man kan ikke benægte, at størrelsen har sine begrænsninger i boksen. Han har slet ikke styrken til rigtig at håndtere blokeringer eller generelt arbejdet i boksen. Bliver han først rørt er han næsten ude af spillet.
  • Når man kombinerer hans manglende range dybt og hans manglende styrke i boksen, giver det for mig en spiller, der ikke skal spille safety i NFL. I stedet ville jeg prøve ham af i slotten. Jeg vil dog sige, at jeg ikke var helt imponeret over hans backpedal, hip turns og anticipation de gange, han stod 1 mod 1 mod en receiver. Formentlig en del teknisk arbejde for ham, før han er klar til at bidrage i den rolle.

Opsummering

Mange er virkelig glade for Washington, og jeg kan forstå det i nogen grad. Det er altid rart at se spillere, der gider, og Washington virker samtidig til at have udmærket spilintelligens. Jeg kan personligt bare ikke helt finde en rolle til ham i NFL, hvor jeg tror, at hans alvorligt manglende størrelse og ret begrænsede fart vil blive udstillet i NFL. Derfor ville jeg også skifte hans rolle og prøve ham som slotcorner, men om det skifte bliver succesfuldt er ikke til at vide. Derfor er Washington også en dag 3-spiller, som man må tage chancen på, hvis man er meget glad for hans indstilling til spillet.

NFL Comparison: LaMarcus Joyner

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button