Offensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Alaric Jackson: Erfaringen begrænser potentialet

Med 42 starter på left tackle har Alaric Jackson masser af erfaring fra én af college footballs bedste – og mest velcoachede – offensive linjer. Men den store erfaring kan også være en hæmsko.

Alaric Jackson er vokset op i Detroit, Michigan, og gik på high school på den lokale Renaissance High School. Som et 3-stjernet recruit fik han tilbud fra 15 skoler, herunder Michigan og Michigan State i hjemstaten. Han holdt dog på at tage springet til Iowa.

Hos Hawkeyes redshirtede han 2016-sæsonen, inden han fra 2017-2020 startede på left tackle i alle 42 kampe han var i aktion i – missede bl.a. tre kampe i 2019 med en knæskade. I de tre sæsoner fra 2017-2019 havde han sidste års førsterundevalg Tristan Wirfs som makker på right tackle. Efter 2020-sæsonen blev han stemt til First-Team All-Big Ten og modtog en invitation til Senior Bowl.

Alder ved draften: 22 år (14. juli 1998)
Højde: 6ft. 5½in. (197 cm)
Vægt: 321 lbs. (146 kg)

Alaric Jackson Scouting Reports

Styrker

  • Erfaringen er umulig at komme udenom, og der skal nok være nogle trænere – og måske beslutningstagere – der vil sidde med lidt savl i mundvigen når de kigger på en spiller med 42 starter på left tackle under Kirk Ferentz hos Iowa.
  • Jackson er i lange stræk bygget som en left tackle i NFL. Hans højde og vægt er næsten prototype for positionen.
  • Der er nogle atletiske bekymringer, men Jackson bevæger sig ganske godt sidelæns, og får skabt noget i løbespillet på den måde.
  • Generelt skinner erfaringen godt igennem i Jacksons spilforståelse. Han forstår at positionere sig og gør generelt meget af det nødvendige for at minimere impactet af sine svagheder.
  • Ved Senior Bowl viste Jackson nogle tekniske forbedringer i sit spil, der – hvis det er retvisende for hvad man skal forvente – kan love godt for hans fremtid.

Svagheder

  • På tape er teknikken dog svær ikke at fremhæve i dette afsnit. Fodarbejdet er rodet og han kæmper med at få hænderne brugt rigtigt. Udover at det er noget rod at se på fødderne, arbejder de også for langsomt når han skal arbejde sig bagud i sit pass set.
  • Jacksons styrke er generelt en smule skuffende. Ved første øjekast ligner han en spiller, der er markant stærkere end hans tape indikerer. Han kæmper med at få sat hælene i og stoppe en modstander med et godt anchor. Der er også lidt for mange eksempler på Jacksons tape med dårlig balance. Han bliver ganske enkelt overpowered ved point of attack og kommer ud af balance.
  • Størrelsesmæssigt er Jackson et oplagt fit på tackle, men hans skill-set kan meget vel passe bedre på guard. Vi har set flere Iowa-spillere rykke indvendigt – med pæn succes i nogle af tilfældene – på NFL-niveau, og spørgsmålet er om det også vil være løsningen for Jackson.

Opsummering

Var Alaric Jackson en spiller, der kun havde startet i et år eller to på collegeniveau, kunne jeg sagtens se ham være en spiller, som et hold ville tage en relativt tidlig chance på. I dét tilfælde vil bekymringer omkring teknik og styrke være noget man kan udvikle på. Men med 42 starter under vesten, og førnævnte udfordringer – samt nogle atletiske begrænsninger – virker der bare ikke til at være det helt vilde at udvikle hos Jackson. Læg dertil at han har spillet på et college, der generelt er anset for at sende teknisk velfunderede spillere ind i NFL, og vi har grund til at være bekymret for om Jackson bare er hvad vi kan se på tape. Hvis det er tilfældet, er han udelukkende en backup på NFL-niveau. De tekniske forbedringer han umiddelbart gav prøver på ved Senior Bowl, giver også forhåbninger om mere, og kan han ende i det rette system – nogle zonekoncepter i løbespillet og gerne noget quick-passing, så han ikke skal holde skansen for længe i pass protection – er der også lidt grund til at tro på at vi kan få en brugbar spiller ud af Jackson. Jeg vil heller ikke afvise at der er et hold, der ser kombinationen af størrelse, erfaring og Iowa og vælger at slå til allerede mod slutningen af andendagen eller først på tredjedagen. Det vil dog være en del for tidligt til min smag.

NFL Comparison: Ramon Foster

Opdateret: 18/04/2021
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button