EDGE Rushers 2021Scouting Reports 2021

Adetokunbo Ogundeji: Fik for mange røde kort i fodbold så prøvede football

I følge ham selv startede han med at spille football, fordi han var for hensynsløs, når han spillede fodbold. Nu er han på nippet til NFL med spændende fysik og længde, men lidt stive bevægelser.

Adetokunbo er født og opvokset i Michigan med forældre af nigeriansk afstamning. Han begyndte at spille football i sit første år af high school, da han efter eget udsagn ikke havde det store flair for fodbold og fik alt for mange røde kort pga. hensynsløst spil.

Han havde oprindeligt valgt Western Michigan som sit college efter sit tredje år i high school, men pludselig begyndte andre hold og vise interesse, og han skiftede derfor holdning og accepterede Notre Dames tilbud.

Hos Notre Dame redshirtede han sin første sæson og spillede ikke i sin anden. Han begyndte at se banen i sin tredje sæson i 2018, hvor det blev til 25 tacklinger. I 2019 blev hans rolle igen større og han lavede 34 tacklinger og 4,5 sacks. I 2020 øgede han sin sacktotal til otte for sæsonen i 10 kampe.

Alder ved draften: 22 år (9. oktober 1998)
Højde: 6ft 4 in. (193 cm) (Ved Senior Bowl)
Vægt: 256 lbs (116 kg) (Ved Senior Bowl)

Adetokunbo Ogundeji Scouting Reports

Styrker

  • Adetokunbo Ogundeji kommer med et ideelt og spændende build. Han er muskuløst bygget med masser af god masse og power. Derudover har han rigtig fin længde med lange arme. På mange måder det ideelle EDGE-build.
  • Hans længde skinner igennem i spillet på banen på nogle spil, og han er ganske udmærket til at holde sit bryst frit, så han kan stacke og shedde blokeringer. Som pass rusher viser han også en long arm, som er ganske effektiv for ham. Kombinationen af længde og styrke giver ham noget udmærket potentiale mod løbet, selvom han ikke er der endnu.
  • Jeg vil ikke sige, at han er teknisk raffineret endnu, men der er nogle tegn på et relativt varieret pass rush-arsenal. Han viste både nogle swipes og rips, der gav ham noget udvendigt game, mens han havde et par long arms og push pull til at vinde mere på power.
  • Til sidst har Ogundeji en fin motor og et over middel arbejdsraseri. Han kæmper fint på spillene og jagter spillet ned bagfra, når det går væk fra ham.

Svagheder

  • Jeg savner lidt burst hos Ogundeji, og hans acceleration og fart op i banen er ret gennemsnitlig. Jeg tror egentlig, at han vil kunne løbe en ok 40 yard dash, men på de første meter, er jeg ikke så imponeret.
  • Det er måske uretfærdigt at kalde ham stiv som et bræt, men jeg savner virkelig noget fleksibilitet og quickness i Ogundejis retningsskift. Det er som at se en gammel hjuldamper prøve at vende. Viser derudover også en manglende evne til at arbejde lavt rundt om offensive tackles.
  • Af samme grund (punkt 2) spiller Ogundeji også lidt for højt, synes jeg. Han har ikke fleksibiliteten til at arbejde lavt, og det gør, at han har lidt svært ved at holde point of attack consistently.
  • Jeg savner også, at han læser spillet lidt hurtigere, og instinkterne virker ret meget under middel. Han ender meget ofte på den forkerte side af en blokering, fordi han lader sig lokke eller bare ikke ved, hvad der skal til at se. Der skal han anticipere spillet bedre, så han selv kan diktere, hvad der skal ske.

Opsummering

Fysisk ligner Ogundeji en NFL-spiller, og en mand med hans build vil altid skabe lidt interesse. Længden er nemlig rigtig god, og med lidt udvikling i teknik og evnen til at læse spillet, så kan han blive ret solid mod løbet. Desværre synes jeg bare, at han er alt for stiv og ikke eksplosiv nok til, at jeg tror meget på ham som pass rusher. Så medmindre han overrasker til sin pro day, vil jeg ikke tage ham før et godt stykke nede på dag 3.

NFL Comparison: Austin Bryant

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button