Rangeringer

Draftrangeringer: Top 10 safeties

Vi fortsætter her på Draftbeat vores gennemgang af de bedste spillere på de forskellige positioner. Safety-positionen er en af årets mest skuffende positioner, og der mangler især talent i toppen.

Safeties kan komme i mange afskygninger. Der findes både de hurtige safeties, der dækker store områder nede bag ved, og der findes tungere safeties, der bruger deres størrelse i boksen. Årets draft mangler egentlig kvalitet i begge afdelinger, og årgangen som helhed er ganske skuffende.

Her får du en top 10-liste fra Draftbeats Huddle Up DK (fælles grade fra Peter Meier Jensen, Rasmus Holse og Magnus Bendixen) og Teis Joranger, som de ser safety-årgangen lige nu. Du kan se tanker til årgangen under tabellen med rangeringerne.

Læs alle positionsrangeringer
QB | RB | WR | TE | OT | IOL | DT | EDGE | LB | CB | S

Husk, at du også kan lytte til Det Ovale Kontor, hvor Draftbeat var på besøg og snakke om de defensive spillere. Du finder podcasten i bunden af artiklen eller i din podcast-app.

Du kan læse om hvilke hold, der mangler safeties i oversigten over hvert holds mangler på Gul Klud.

Grades tager ikke højde for positionens værdi, så en quarterback med en andenrundegrade vil stadig være et førsterundevalg værd, mens en runningback med førsterundegrade næppe er et førsterundevalg værd.

Vær også opmærksom på, at Huddle Up DK og Teis Joranger giver grades med to forskellige grading-systemer, så en 2B-grade på tværs af de to lister er ikke nødvendigvis 1:1 sammenlignelige. Der er altså et forskelligt antal spillere i hver kategori.

RangeringHuddle Up DKTeis Joranger
1Trevon Moehrig, TCU - 1BTrevon Moehrig, TCU - 2A
2Jevon Holland, Oregon - 3AJevon Holland, Oregon - 4A
3Richie Grant, UCF - 3ADivine Deablo, Virginia Tech - 4B
4Divine Deablo, Virginia Tech - 3CTyree Gillespie, Missouri - 4B
5Jamar Johnson, Indiana - 4AAndre Cisco, Syracuse - 4B
6Andre Cisco, Syracuse - 4ACaden Sterns, Texas - 4C
7Caden Sterns, Texas - 4AJamar Johnson, Indiana - 5A
8Darrick Forrest, Cincinnati - 4ARichie Grant, UCF - 5A
9Tyree Gillespie, Missouri - 4CDamar Hamlin, Pittsburgh - 5B
10Jamien Sherwood, Auburn - 5ARichard LeCounte, Georgia - 5B

Tanker fra Peter Meier Jensen (Huddle Up DK)

Som noteret i indledningen – og som Teis har angivet nedenfor… og som vi snakkede om da vi gæstede Det Ovale Kontor og snakkede om safeties – er det en ret uinspirerende årgang. Der findes folk, der kan lide årgangen, men det er altså ikke her på Draftbeat de folk findes.

Trevon Moehrig er det klare topnavn i årgangen, og en spiller vi er rigtig glade for – #20 overall på vores big board (nederste mand i 1B) – men derfra er der et markant spring på næsten to runder til den næste gruppe. Jevon Holland og Richie Grant ligger tæt som 2-3 med en tidlige tredjerundegrade. Holland har spændende upside, gode ball skills og fin fornemmelse for spillet, men mangler noget styrke, kæmper med missede tacklinger og man hans tape efterlader lidt tvivl om hvordan han bedst skal bruges. Grant spiller dejlig fysisk og arbejder fint frem mod spillet, men halter lidt efter på de atletiske parametre.

Draftens måske bedste navn, Divine Deablo, runder tredje runde af, og er første mand i en uhyre tæt gruppe. Den rå, men spændende safety/linebacker-hybrid kickstarter efterfølges af fire spillere i 4A, og vores nummer 4 til 7 på positionen udfylder fire af pladserne fra nummer 96 til 106 på vores big board. Det er marginaler der adskiller dem, og selv vores otter, Darrick Forrest, kunne, med små korrektioner i sin grading, overhale de andre. Johnson er en spændende cover safety med gode instinkter og ball skills – han interceptede bl.a. Justin Fields to gange i Indianas møde med Ohio State i den forgangne sæson – men store udfordringer mod løbet, mens Cisco er noget nær en textbook definition af boom/bust. Sterns kan blive en fin mand i den dybe zone, men skal have bedre instinkter. Forrest er endt lidt højere end vi egentlig bryder os om, men han har god størrelse og testede fremragende til sin Pro Day og det trækker hans grade op til nummer otte på positionen.

Tyree Gillespie og Jamien Sherwood runder top 10 af. Jeg kæmper med at finde det rette fit til Gillespie, men han kan dække op, compete ved catch point og ramme hårdt, så måske man bare ikke skal overtænke det. Sherwood er effektiv i boksen, men har mangler i opdækning.

Tanker fra Teis Joranger

Puha, det er en tam årgang i år. Trevon Moehrig skiller sig for mig ud i toppen. Han er ikke et perfekt prospect, men i det rigtige system vil hans playmaker evner og coverage-evner være rigtig gode. Jeg ser ham fortsætte som en ideel cover 4-safety.

Fra Moehrig og ned har jeg et stort spring på to runder, og det er reelt set kun Moehrig, som jeg føler mig komfortabel med at kalde en starter om to år. Resten er projekter eller lidt uinspirerende.

Når det er sagt, så snupper Jevon Holland andenpladsen på listen. Han spillede slotcorner hos Oregon i 2019, men jeg synes ikke, at han er twitchy nok til det. Hans glimrende pro day giver dog håb om, at han kan bruge sin fine spilintelligens godt som free safety.

Jeg tror ikke ret meget på Richie Grant, som jeg synes er en uinspirerende atlet med gennemsnitlige coverage-evner. Hvis han ender som starter, tror jeg, at han ender som en mand, man gerne vil opgradere fra. Derfor har andre mindre profilerede navne foran.

Divine Deablo er en høj og atletisk safety, som jeg ser som en lovende matchup-safety, der kan gøre sig mod tight ends og ellers være rimelig i resten af spillet. Tyree Gillespie er all round solid, og hvis han bliver lidt mere instinktiv i opdækningen, så er hans fart et reelt våben.

Caden Sterns, Jamar Johnson og Andre Cisco har en del talent som free safeties, men Sterns er lidt ung og upoleret, mens Cisco leger Russisco roulette på halvdelen af spillene. Der er ingen disciplin i hans spil. Johnson har gode instinkter, men han hader at tackle, og hans atletiske evner er ikke imponerende.

Nederst på min liste har jeg to spillere, som mangler noget størrelse og atletiske evner, men til gengæld er de kloge og disciplineret, og det vil jeg hellere vælge end folk som Hamsah Nasirildeen, Talanoa Hufanga og James Wiggins, der ender udenfor top 10.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button