Rangeringer

Draftrangeringer 2023: Top 15 running backs

2023-draften byder på en spændende runningback-årgang, hvor især én spiller skiller sig ud i toppen, men dybden bestemt også er interessant i midtrunderne.

Der er ikke valgt en runningback i top 20 af de sidste fire drafts, men i år vil NFL-holdenes standhaftighed, når det kommer til positional value, blive testet. Bijan Robinson skiller sig nemlig ud i toppen og er klar etter på positionen.

Man skal dog ikke kimse af dybden i årets draft, og lader man øjnene vandre forbi Robinsons navn, er der flere andre spændende spillere. Her får du en top 15-liste fra Draftbeats Huddle Up DK (fælles grade fra Peter Meier Jensen, Rasmus Holse og Magnus Bendixen) og Teis Joranger, som de ser running back-klassen lige nu. Du kan se tanker til årgangen under tabellen med rangeringerne.

Læs alle positionsrangeringer
QB | RB | WR | TE | OT | IOL | IDL | EDGE | LB | CB | S

Bemærk, at grades ikke tager højde for positionel værdi, så en quarterback med en andenrundegrade vil stadig være et førsterundevalg værd, mens en runningback med førsterundegrade næppe er et førsterundevalg værd.

Vær også opmærksom på, at der gives grades to forskellige grading-systemer, så fx en 2B-grade er ikke nødvendigvis 1:1 sammenlignelig på tværs af systemerne.

RangeringHuddle Up DKTeis Joranger
1Bijan Robinson, Texas - 1ABijan Robinson, Texas - 1B
2Tyjae Spears, Tulane - 1CDevon Achane, Texas A&M - 3A
3Roschon Johnson, Texas - 2ATank Bigsby, Auburn - 3A
4Jahmyr Gibbs, Alabama - 2ARoschon Johnson, Texas - 3C
5Zach Charbonnet, UCLA - 2BZach Charbonnet, UCLA - 3C
6Tank Bigsby, Auburn - 3AJahmyr Gibbs, Alabama - 3C
7Israel Abanikanda, Pittsburgh - 3CTyjae Spears, Tulane - 3C
8Devon Achane, Texas A&M - 3CKendre Miller, TCU - 4A
9Kendre Miller, TCU - 3CChase Brown, Illinois - 4C
10DeWayne McBride, UAB - 4ASean Tucker, Syracuse - 4C
11Eric Gray, Oklahoma - 4AIsrael Abanikanda, Pittsburgh - 4C
12Chase Brown, Illinois - 4ADeWayne McBride, UAB - 4C
13Sean Tucker, Syracuse - 4BDeuce Vaughn, Kansas State - 5A
14Keaton Mitchell, East Carolina - 4BKeaton Mitchell, East Carolina - 5A
15Zach Evans, Ole Miss - 5BZach Evans, Ole Miss - 5A

Tanker fra Peter Meier Jensen (Huddle Up DK)

Running back-klassen har trukket lidt kritik for manglende kvalitet, men jo mere vi er dykket ned i årgangen, jo mere positivt er indtrykket så småt blevet med mange interessante typer af backs. Der er lidt at komme efter uanset hvad man eftersøger, og selvom man godt kunne savne lidt mere kvalitet i toppen, er der fin bredde.

Der er ingen tvivl om at Bijan Robinson er hovednavnet. Han er i vores bog den bedste running back, der er gået i draften siden Saquon Barkley, og hans skill-set minder på mange måder også om Giants-spilleren, om end der ikke skal herske tvivl om at vi var en del højere på Barkley som prospect (kun Nick Bosa og Kyle Hamilton har haft en højere grade hos os siden 2018). Robinson er ikke uden sine svagheder – han har forbedret sig klart som blocker, men det er ikke hér han er bedst, og han kan til tider være lidt tøvende mens han prøver at finde en åbning, og have tendens til at bounce spil udvendigt i jagten på det store spil – men så længe han undgår skader er det svært ikke at se Robinson blive en succesfuld NFL-back.

Der er et pænt spring fra Robinson ned til de næste. Den gruppe anføres af Senior Bowl-darlingen Tyjae Spears, der – i modsætning til Robinson – ikke har bevist sig i kastespillet, men til gengæld har fremragende vision. Robinsons backup hos Texas, Roschon Johnson, er en fysisk back, der i kraft af at have været reserve hos Texas ikke har helt så mange touches i bagagen som Robinson. Jahmyr Gibbs er næste skud på stammen fra Alabamas running back-maskine, og han er en uhyre eksplosiv receiving back, hvor man kan så tvivl om hvorvidt han kan holde til en rolle som every-down back, da han ikke er på sit bedste på løb op gennem midten, men til gengæld bare er en playmaker i open field.

Zach Charbonnet rykkede efter to sæsoner hos Michigan til UCLA forud for 2021-sæsonen og fulgte op med 2496 yards og 27 touchdowns på jorden for Chip Kellys angreb – der også havde QB Dorian Thompson-Robinson som en trussel på jorden – og han er en imponerende fysisk runner, der med lidt mere beslutsomhed bag line of scrimmage kan blive en virkelig dygtig spiller i NFL. Han mangler noget quickness på de små områder, men han formår alligevel at være slippery nok til ikke kun at bryde tacklinger med fysik.

Tank Bigsby er en favorit på redaktionen, men altså ”kun” sekser hos os, men med den rette udvikling i kastespillet – og færre fumbles – kan han sagtens vise sig værd til en plads højere på listen. Han har været imponerende produktiv bag Auburns horrible offensive linje. Israel Abanikanda og Devon Achane er en duo af hurtige spillere, og hvis Achane havde bedre størrelse end tilfældet er, kunne han sagtens være endt en del højere i vores rangering. Abanikanda har noget mere fysik, er yngre – fylder først 21 til oktober – og samlede 20 touchdowns sammen på jorden hos Pittsburgh i sidste sæson efter Kenny Pickett var rykket til NFL.

Kendre Miller runder vores tredjerundegrades af, og ligesom Abanikanda er han ung – fylder 21 til juni – og havde en superproduktiv 2022-sæson. Der mangler noget i kastespillet, men som inside zone-runner er han virkelig dygtig.

DeWayne McBrides manglende bidrag i kastespillet og hans mange fumbles – ni fumbles og fem catches i tiden hos UAB – trækker ned, men så længe han holder fast i bolden, er han en dygtig runner med god vision og stærk produktion – om end på et lavere niveau – og et oplagt fit til hold der søger en one-cut runner. Af de sidste fem navne er Eric Gray den mest velrundede spiller med gode evner i kastespillet, men man savner lidt power og topfart, mens Chase Brown bliver holdt tilbage af sin størrelse og evne til at blokere – og han ser ikke helt så atletisk ud på tape som han testede. Sean Tucker er heller ikke så høj, og mangler også lidt som blocker, men han har fremragende kropskontrol og balance og forstår at bruge sin fart. Hans lægetjek ved Combine rejste dog nogle røde flag, der skaber lidt usikkerhed om ham – det er dog ikke noget vi har indregnet i vores grade på ham. Keaton Mitchell har imponerende burst og fart – uden ligefrem at matche Devon Achane – og kan tage ethvert spil til huset, men han er lille og spiller lille, og det er aldeles frustrerende hvor tydeligt det er at han ikke befinder sig godt med løb på indersiden. Hvis ikke der er åbnet et klart hul til ham, leder han febrilsk efter en mulighed for at bounce spillet udvendigt, og det kan komme til at koste mange løb for tab af yards i NFL. Zach Evans klemmer sig akkurat foran Combines mindste running back nogensinde, Deuce Vaughn, som nummer 15. Det tidligere 5-stjernede recruit har kæmpet med skader, fumbles og begrænsede evner i kastespillet, men han kan skaffe hårde yards når han kommer op i fart og har en god nord/syd-mentalitet.

Tanker fra Teis Joranger (Gul Klud)

Der er ingen tvivl om, at Bijan Robinson er det store navn i årets draft, og han er også klart etter på min rangliste. Han har en helt vanvittig spændende kombination af størrelse og movement skills, og han er bare en kreatør som runner. Derudover er han dygtig receiver og en moderne runningback.

Jeg går lidt mine egne veje med de næste tre på min rangering, da jeg er lidt lunken ved Jahmyr Gibbs, som jeg synes, er en dygtig receiver men en uspektakulær runner mellem tackles. Devon Achane er en lynhurtig runningback, men jeg synes, han modsat mange andre speedsters, som jeg sjældent er fan af, har en god del balance og rigtig fint vision. Tror han kan blive farlig i de rigtige hænder.

Tank Bigsby er virkelig spændende med super lateral movement skills for størrelsen, og jeg tror, han i et ordentligt angreb (Auburns stank i 2022) vil kunne shine. Roschon Johnson var Bijan Robinsons backup, men jeg synes, han virker som en ret komplet back. Stor, stærk, bryder tacklinger og har nok elusiveness til at skabe noget på egen hånd. Derudover en dygtig pass protector og en fin receiver. Zach Charbonnet minder lidt om Roschon Johnson i type, og de to er tæt på mit board.

Tyjae Spears og Kendre Miller udgør to spændende navne, som sagtens kan blive produktive og dygtige runningbacks, men hvor jeg også savner de sidste 5% for at kunne komme op til resten. Spears skal blive en mere disciplineret og lidt stærkere runner, mens Miller måske mangler lidt kreative egenskaber.

Herefter kommer vi ned til dag 3-spillere i min bog, og her er der masser af muligheder, som godt kan bidrage, men jeg ikke ser som kommende profiler. Chase Brown har god vision og fin fart hvor Sean Tucker er en herlig atlet, men mangler vision. Israel Abanikanda og Keaton Mitchell er vanvittigt hurtige, men mangler meget mellem tackles, hvor Abanikanda dog bør kunne blive bedre, da han har fin størrelse.

DeWayne McBride er en stor og overraskende elegant runningback, der bryder en del tacklinger, men intet giver i kastespillet og fumbler for meget. Zach Evans er en all round solid, men uinspirerende back. Til sidst er Deuce Vaughn måske årets sjoveste runningback, da han er ekstrem lille, men har en god fornemmelse for positionen. Håber han kan finde en rolle i NFL, han er #fun.

Læs alle positionsrangeringer


QB | RB | WR | TE | OT | IOL | IDL | EDGE | LB | CB | S


Related Articles

Skriv et svar

Back to top button