Rangeringer

Draftrangeringer 2022: Top 20 wide receivers

Vi fortsætter vores kig her på Draftbeat med vores positionsrangeringer. Denne gang ser vi på årets gruppe af wide receivers, der mangler et navn helt i særklasse, men har glimrende bredde både i toppen og i dybden.

Kasteangrebet er alfa og omega i dagens NFL, og mens quarterbacks længe har set sig godt betalt, og også har været først til at se lønningerne stige henover de seneste år, er wide receivers nu kommet godt med. Vi har set to af ligaens bedste receivers, Davante Adams og Tyreek Hill, blive tradet i denne offseason for et første- og et andetrundevalg (Adams) og et første- og et andetrundevalg plus det løse (Hill), ligesom de har fået kontrakter til en værdi af hhv. $28M og $30M om året. Med tanke på den store talentindsprøjtning der er på positionen næsten hvert eneste år, kan det virke påfaldende at holdene er klar til at uddele så store kontrakter, i stedet for at søge mod draften. Men det ene udelukker ikke nødvendigvis det andet, og da mange hold ofte liner op med tre eller flere receivers på banen, er der behov for kvalitet og bredde, og her kan draften så hjælpe til.

Læs alle positionsrangeringer
QB | RB | WR | TE | OT | IOL | IDL | EDGE | LB | CB | S

Dette års draftklasse har en bred gruppe af spillere, der kæmper om at gå først. Godt og vel en håndfuld spillere på positionen kan man nogenlunde realistisk skyde på som den første til at blive valgt, og det virker ikke utænkeligt at vi kan få et stort run på receivers i løbet af første runde. Potentielt også tidligt i runden, hvilket så kan være med til at presse spillere fra det næste tier op i første runde.

Men der er dybde til at håndtere det, og selv hvis man kigger i anden retning i første runde og sågar på andendagen, ligner det at der kan findes nogle fine bidragsydere på tredjedagen.

Her får du en top 20-liste fra Draftbeats Huddle Up DK (fælles grade fra Peter Meier Jensen, Rasmus Holse og Magnus Bendixen), Teis Joranger og Dennis Cordsen la Cour, som de ser wide receiver-årgangen lige nu. Du kan se tanker til klassen under tabellen med rangeringerne.

Bemærk, at grades ikke tager højde for positionel værdi, så en quarterback med en andenrundegrade vil stadig være et førsterundevalg værd, mens en runningback med førsterundegrade næppe er et førsterundevalg værd.

Vær også opmærksom på, at der gives grades to forskellige grading-systemer, så fx en 2B-grade er ikke nødvendigvis 1:1 sammenlignelig på tværs af systemerne.

RangeringHuddle Up DKTeis JorangerDennis Cordsen la Cour
1Garrett Wilson, Ohio State - 1BTreylon Burks, Arkansas - 1BGarrett Wilson, Ohio State - 1B
2Jameson Williams, Alabama - 1CDrake London, USC - 1BJameson Williams, Alabama - 1C
3Treylon Burks, Arkansas - 1CChris Olave, Ohio State - 1CTreylon Burks, Arkansas - 1C
4Chris Olave, Ohio State - 2AGarrett Wilson, Ohio State - 2AChris Olave, Ohio State - 2A
5Drake London, USC - 2AGeorge Pickens, Georgia - 2ADrake London, USC - 2A
6Skyy Moore, Western Michigan - 2AJameson Williams, Alabama - 2AGeorge Pickens, Georgia - 2B
7George Pickens, Georgia - 3AJahan Dotson, Penn State - 3BTyquan Thornton, Baylor - 2C
8John Metchie III, Alabama - 2BCalvin Austin III, Memphis - 3BJustyn Ross, 2C, Clemson
9Wan'Dale Robinson, Kentucky - 2CChristian Watson, North Dakota State - 3CJohn Metchie III, Alabama - 3A
10Alec Pierce, Cincinnati - 2CAlec Pierce, Cincinnati - 3CAlec Pierce, Cincinnati - 3B
11Jahan Dotson, Penn State - 2CSkyy Moore, Western Michigan - 3CJahan Dotson, Penn State - 3C
12David Bell, Purdue - 3ATyquan Thornton, Baylor - 3CCalvin Austin III, Memphis - 3C
13Khalil Shakir, Boise State - 3AJohn Metchie III, Alabama - 3CSkyy Moore, Western Michigan - 3C
14Jalen Tolbert, South Alabama - 3AJustyn Ross, 4A, ClemsonChristian Watson, North Dakota State - 4B
15Christian Watson, North Dakota State - 3AKyle Philips, UCLA - 4AVelus Jones Jr., Tennessee, 4C
16Calvin Austin III, Memphis - 3BVelus Jones Jr., Tennessee, 4BJalen Tolbert, South Alabama - 4C
17Kevin Austin Jr., Notre Dame - 3CKhalil Shakir, Boise State - 4BDavid Bell, Purdue - 5A
18Romeo Doubs, Nevada - 3CKevin Austin Jr., Notre Dame - 4CKhalil Shakir, Boise State - 5A
19Tyquan Thornton, Baylor - 3CWan'Dale Robinson, Kentucky - 4CKyle Philips, UCLA - 5B
20Kyle Philips, UCLA - 4ADanny Gray, SMU, 4CWan'Dale Robinson, Kentucky - 6A

Tanker fra Rasmus Holse (Huddle Up DK)

Som vi også talte om på podcasten om de offensive spillere i årets klasse (som du kan finde i bunden af denne artikel), så kan årets WR-årgang godt minde en hel del om 2020-årgangen, hvor der måske godt nok manglede et helt klart topnavn, men hvor der til gengæld var noget for enhver smag i første runde. Hvis man skal fortsætte sammenligningerne med 2020, så minder vores 1’er på listen, Garrett Wilson (1B), måske en hel del om Jerry Jeudy, mens toppen af draften også byder på en speedster i Jameson Williams (1C), en fantastisk, fysisk YAC-receiver i Treylon Burks (1C), en knivskarp routerunner i Chris Olave (2A) og en høj, rangy receiver i Drake London (2A). Med lidt god vilje svarer de vel til Ruggs, Lamb, Jefferson og Higgins fra 2020-årgangen og udgør den gruppe af receivers, der formentlig alle går i første runde af årets draft.

Efter dem kommer en række spændende spillere, som alle hos os banker på til første runde. Skyy Moore fra Western Michigan (2A) går en smule under radaren, men han er lille, eksplosiv og har en naturlig evne til at skabe separation. Dertil skal det nævnes, at han kun har spillet positionen i relativt kort tid, hvilket indikerer, at han endnu ikke har nået sit loft. Efter ham finder vi Georgias George Pickens (2A), der ødelagde sit korsbånd i marts måned sidste år og som kun lige nåede tilbage til et par af de vigtige kampe i slutningen af sæsonen. Her viste han dog, at han er sin skade kvit, og hans kombination af højde, fart, kropskontrol og potentiale som ruteløber oser af upside. Pickens er én af mine personlige helt store favoritter i år.

Skaderne fortsætter ved næste mand i rækken, John Metchie III fra Alabama (2B), som vi nok har lidt højere end konsensus. Han kommer formentlig til at misse hele offseason og måske også en del af sæsonen med et overrevet korsbånd, og det har også betydet, at han ikke har kunne deltage i offseason og vise sig frem. Det, tror jeg, har betydet, at han lige nu bliver undervurderet og gemt væk længere nede i draften, end hans talent egentlig berettiger. Jeg synes, at han spiller hurtigt og eksplosivt på tape, og han viser evnen til at vinde på alle niveauer af banen. Dertil synes jeg bare, at Alabama har vist sig som en troværdig og stærk WR-fabrik, så jeg har ikke de store bekymringer ved at fremskrive en form for succes til Metchie alene på den baggrund. Han forstår nemlig at skabe separation, og han er den type “salesman”, som kan blive et rigtig farligt våben i NFL.

Én af grundene til at jeg rigtig godt kan lide årets WR-gruppe, er fordi den er så alsidig. I det næste lag af spillere finder vi nemlig totalt forskellige typer som lille, elektriske Wan’Dale Robinson (2B), der lever af sin change of direction og lave tyngdepunkt, lange og super atletiske Alec Pierce (2B) samt en undersized, men crafty og speedy receiver som Jahan Dotson (2C), som godt nok har frustrerende dårlig fysik, men som virker poleret og pålidelig på alle niveauer af banen. David Bell runder vores 2. rundegrades (2C) af, og mange vil måske synes, at det er for højt, fordi han testede dårligt og også ser langsom ud på film. Og det er også meget muligt, at han mangler både burst og topfart, men hans releases, fornemmelse for at løbe ruter, søge blindspots og justere til kast er ganske enkelt svær at argumentere imod. Han løber bare sikre ruter, forstår backshoulder-koncepter og griber alt, hvad der bliver kastet imod ham. Med den rigtige QB kan han sagtens blive et pålideligt valg. Det har også sin berettigelse, selvom han ikke har den upside, som man ofte søger.

Det betyder også, at 12 WR i årets klasse har 1. eller 2. rundegrades i modsætning til 9 sidste år. Samtidig er der 19 spillere i år med mindst 3. rundegrades hos os, hvor det tal sidste år kun var 12. Det vidner altså om, at der virkelig er noget talent at hente herfra og de næste cirka 10 pladser i vores rangeringer, og spillere som Khalil Shakir (3A), Jalen Tolbert (3A) og Christian Watson (3A), hvor sidstnævnte oftere og oftere bliver nævnt i første runde i mock drafts, alle oser af upside på hver sin måde, mens lille Calvin Austin (3B) er super farlig og eksplosiv.

Vores top-20 rundes af med et par spillere eller tre, som virkelig kan strække banen, i Kevin Austin Jr (3C), Romeo Doubs (3C) og Tyquan Thornton (3C), mens UCLA’s savvy slot-receiver Kyle Philips har sneget sig med som sidste mand på listen. Igen må jeg bare sige, at det vidner virkelig om en stærk WR-klasse, at en spiller som Justyn Ross (4B) misser cuttet til listen, og der er stadig virkelig mange spændende receivers tilbage i årets klasse. I skrivende stund har vi på Huddle Up set 32 receivers, og der er ikke givet en grade lavere end 6A.

Tanker fra Teis Joranger (Gul Klud)

Vi har været forkælet med nogle ekstremt gode receiver-årgange de sidste par år, og selvom årets årgang ikke helt kan matche de sidste par år i toppen, så er det stadig en meget spændende årgang med mange gode spillere.

I toppen er det tæt, og der er meget lidt enighed om den bedste receiver i årgangen. Personligt har jeg Treylon Burks og Drake London øverst. Burks testede ikke så godt, som jeg forventede, men hans størrelse, styrke, ball skills og evne med bolden i hænderne gør ham stadig til er A.J Brown-agtigt mareridt for forsvar, tror jeg. Drake London er måske ikke så hurtig over længere afstande, men kombinationen af hans højde og movement skills er unikt, og jeg synes, han er en meget bedre ruteløber, end folk giver ham kredit for. 

Herefter kommer et tæt felt på fire. Chris Olave er den bedste ruteløber i år, og han er nok det sikreste kort af alle receiverne i år. Garrett Wilson kan også blive en fænomenal receiver, men jeg synes, at han har nogle uoptimale tendenser som ruteløber, mens hans spil stadig er præget af lidt ustabilitet. Jameson Williams er fænomenal fart, men hans ruter og styrke er stadig noget, der skal udvikles. Pickens er jeg stor fan af, og hans kombination af størrelse, teknik, fart og ball skills kan gøre ham til en sublim vertikal receiver. Hvis han ikke havde været ramt af skader, kunne han snildt have været den bedste i årgangen. 

Efter de første seks ser jeg et rimelig stort spring. Ingen af de næste ser jeg som komplette receivere, der kan blive altdominerende. De virker derimod som spillere, der kan udfylde en rolle godt. Jahan Dotson er hurtig, løber habile ruter og har nogle gode Ball skills. Styrken er et problem, men jeg tror, han bliver en fin WR2 i NFL. Herefter kommer Calvin Austin og Christian Watson, der begge ligner dybe trusler i NFL. Austin er virkelig dygtig på mange områder, men han er også usædvanligt lille, og det vil give nogle udfordringer. Watson er super atletisk, men teknisk meget upoleret og skal bruge tid til at udvikle sig. Watson er årgangen boom eller bust-spiller.

Sammenlignet med Huddle Up DK er jeg mere skeptisk ved spillere som Skyy Moore, John Metchie og Wan’Dale Robinson. Moore er en fin spiller, men jeg ser begrænset upside hos ham. Ligner en lidt over middel slotreceiver i NFL. Metchie er jeg meget bekymret for i NFL. Hans styrke er ikke imponerende, og hænderne er svage. Han giver mig lidt Anthony Miller-vibes, men hans evner som ruteløber sikrer ham trods alt en 13. Plads. Wan’Dale Robinson er en hurtig, lille fætter med glimrende YAC-evner, men jeg er ikke imponeret over ruterne, og jeg ser ham mest som en type, der skal have sat spillene op til sig (screens, motions). 

I stedet er jeg en større fan af spillere som Tyquan Thornton, Velus Jones, Kyle Phillips og Justyn Ross. Thornton ser jeg meget som en Darius Slayton-type i NFL. Han har super fart og glimrende Ball skills, og det skal nok kunne bruges mange steder. Kyle Phillips er en rendyrket slotreceiver i stil med Julian Edelman og Hunter Renfrow, og jeg synes bare, at Phillips ruter er så gode, at han bør kunne være WR3 på mange hold. Velus Jones er en fantastisk YAC-trussel med sublim fart, og jeg har lyst til at have ham endnu højere, men han har bare ikke vist mange ting endnu. Justyn Ross har en meget bekymrende nakkeskade i bagagen, og han er ikke hurtig. Men jeg synes, han bare forstår at løbe gode ruter, og så er hans ball skills sublime.

Spillere som Kevin Austin, Khalil Shakir og Danny Gray kommer alle med noget upside, men er ikke færdige produkter endnu. Shakir virker dog som den mest polerede spiller lige nu. Udenfor listen har jeg spillere som David Bell, som, jeg mener, er for langsom, Romeo Doubs, Jalen Tolbert og Erik Ezukanma, der alle tre mangler noget feel for at løber ruter, synes jeg. 

Tanker fra Dennis Cordsen la Cour (Gul Klud)

Inden jeg kommer med tankerne om årets klasse, må jeg hellere påpege, at jeg akkurat har set 20 WRs, hvilket gør, at især de sidste spillere på listen naturligt har lavere grades end Rasmus’ og Teis’. Havde jeg set 5 mere, ville nogle af spillerne i bunden givetvis falde ud af top 20. Med det af vejen er her mine kommentarer om årets receiverklasse:

Til at starte med vil jeg sige, at jeg er enige med de andre i, at der ikke er et top-topnavn. Faktisk er ingen af årets receivers nogle, jeg ville juble over at drafte i top 20-25. Øverst ser jeg imidlertid Garrett Wilson fra Ohio State, uden at jeg kan beskrive præcis hvorfor, han er så god. Han virker for mig bare super naturlig som WR, og selvom han spiller mod relativt talentfulde CBs, ser hans yards lette ud både kort og dybt.

Efter ham er der en gruppe på 2-5 spillere, der er ret tætte. Jameson Williams har speed for days, men fysikken og de sidste detaljer er ikke på plads endnu, som jeg ser det. Treylon Burks, min 3’er og Drake London, min 5’er, har potentiale til at blive top 5 eller 10 WRs i NFL, men farten er ikke prangende for nogle af dem, og så er især Drake Londons hænder som nat og dag. Hos Treylon Burks er problemet nærmere separation og ruterne, synes jeg. Chris Olave (4) og George Pickens (6) har andre styrker og svagheder end Burks og London. Olave er en ruteløber med fart, og måske den sikreste af alle de nævnte WRs, tror jeg. George Pickens er lidt en darling, selvom han kun greb bolde for 1347 yards i hele collegekarrieren . Det ser jeg dog primært som udtryk for mange skader, en defensiv trænerstab og nogle middelvare-QBs igennem årene.
Af de 6 første ville jeg sætte sigtekornet på Williams og Pickens i forhold til deres projekterede placeringer i mock drafts. Pickens med valg 40-45 vil give en god grade herfra.

I det næste lag – hvor bunden fra laget ovenfor ikke er så langt fra toppen af dette lag – ser jeg først og fremmest Tyquan Thornton. Thornton har en underlig atletisk/kropslig profil. Til Combine målte han ind i bedste 1/4 siden 1997 i højde, armlængde og vingefang samtidig med, at han er vejet ind som en af de 10% letteste og med bare 8,25 inches hænder, hvilket svarer til de laveste 2%, der er målt til Combine siden 1997. Både til Combine og på banen var han dog uhyggeligt hurtig, samtidig med at hænderne så fornuftige ud det meste af tiden. Farten får forsvarsspillere til at spille på den sikre side, hvilket åbner plads til Thornton, som er god til at holde farten igennem retningsskift. Bolden gribes også i nogle contestede situationer, omend det ikke er dér, pengene skal tjenes. Største forbedringspunkt ser jeg som værende releases og skridtet af line of scrimmage. I laget her ser jeg – udover Tyquan Thornton – Justyn Ross, John Metchie og Alec Pierce.

Lige udenfor min top 10 findes Jahan Dotson, Calvin Austin og Skyy Moore. De to sidste har fart, og Dotson testede også godt til Combine. Ham ser jeg dog mere som en klog spiller, der har gode hænder. Blandt de resterende findes bl.a. Christian Watson, som jeg godt forstår, at folk elsker for farten, størrelserne og højdepunkterne. Men selv i FCS hos et af de bedste mandskaber i konferencen, synes jeg egentlig ikke, at han stod ud for andet end fart. Ruterne var ikke noget særligt, men især er jeg bekymret over, hvor svært han virkede til at finde bolden i luften. Af de 20 WRs, jeg har set, vil jeg vurdere, at han er den, der har sværest ved denne vigtige, men nogle gange undervurderede disciplin på de lange kast.

Læs alle positionsrangeringer


QB | RB | WR | TE | OT | IOL | IDL | EDGE | LB | CB | S


Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Check Also
Close
Back to top button