Rangeringer

Draftrangeringer 2022: Top 15 linebackers

Vi fortsætter vores kig her på Draftbeat med vores positionsrangeringer. Denne gang ser vi på gruppen af linebackers, der måske mangler et klart topnavn, men som vi alligevel er ganske glad for.

Den gamle garde er ved at fade ud – Luke Kuechly stoppede karrieren for to år siden, Bobby Wagner er skiftet til Rams og er, ligesom Lavonte David, kommet på den forkerte side af de 30. De er stadig gode spillere, men de er ikke længere på toppen af deres game. Vi har fået nogle gode linebackers ind i ligaen over de seneste år, anført af Fred Warner, men trods nogle høje valg på positionen, mangler der stadig nogle stykker til at løfte arven fra den gruppe, der dominerede positionen op gennem 10’erne.

Læs alle positionsrangeringer
QB | RB | WR | TE | OT | IOL | IDL | EDGE | LB | CB | S

Om det bliver i 2022 de spillere kommer ind i ligaen, må tiden vise, men det ligner en spændende årgang med flere linebackers med stort potentiale. Der er måske ikke det oplagte høje valg, men der er nogle gode navne både i toppen og i bredden, og som det vil fremgå i vores gennemgang nedenfor er vi faktisk ganske glade for denne årgang.

Her får du en top 15-liste fra Draftbeats Huddle Up DK (fælles grade fra Peter Meier Jensen, Rasmus Holse og Magnus Bendixen) og Teis Joranger, som de ser linebacker-klassen lige nu. Du kan se tanker til årgangen fra Peter og Teis under tabellen med rangeringerne.

Bemærk, at grades ikke tager højde for positionel værdi, så en quarterback med en andenrundegrade vil stadig være et førsterundevalg værd, mens en runningback med førsterundegrade næppe er et førsterundevalg værd.

Vær også opmærksom på, at der gives grades efter forskellige grading-systemer, så fx en 2B-grade er ikke nødvendigvis 1:1 sammenlignelig på tværs af systemerne.

RangeringHuddle Up DKTeis Joranger
1Nakobe Dean, Georgia - 1BNakobe Dean, Georgia - 1C
2Leo Chenal, Wisconsin - 1BLeo Chenal, Wisconsin - 1C
3Devin Lloyd, Utah - 1CChristian Harris, Alabama - 2C
4Christian Harris, Alabama - 2AQuay Walker, Georgia - 3A
5Quay Walker, Georgia - 2CDevin Lloyd, Utah - 3B
6Troy Andersen, Montana State - 3AChad Muma, Wyoming - 3C
7Channing Tindall, Georgia - 3ADarrian Beavers, Cincinnati - 3C
8Brian Asamoah, Oklahoma - 3BMalcolm Rodriguez, Oklahoma State - 4B
9Damone Clark, LSU - 3BBrandon Smith, Penn State - 4B
10Brandon Smith, Penn State - 3CDamone Clark, LSU - 4C
11Darrian Beavers, Cincinnati - 4ATerrel Bernard, Baylor - 4C
12Terrel Bernard, Baylor - 4ABrian Asamoah, Oklahoma - 4C
13Chad Muma, Wyoming - 4AChanning Tindall, Georgia - 5A
14Malcolm Rodriguez, Oklahoma State - 4BD'Marco Jackson, Appalachian State - 5B
15Mike Rose, Iowa State - 4CTroy Andersen, Montana State - 5B

Tanker fra Peter Meier Jensen (Huddle Up DK)

Vi mangler måske en Micah Parsons, Isaiah Simmons eller Devin White i denne årgang, men det her er en årgang, der er vokset lidt på mig, jo mere jeg har fået set. Det er ret tæt i toppen for mig, og havde Devin White (1C) ikke været to år ældre end Nakobe Dean og Leo Chenal (begge 1B), ville han have taget pladsen i toppen. Nu er det Dean, der på decimalerne tager pladsen foran Chenal (helt bogstaveligt talt – deres grades er 5,757 vs. 5,756 i vores system).

Dean er en relativt komplet spiller på positionen, der lider lidt under manglende størrelse og power, men spiller med en dejlig intensitet og har glimrende fart og gode instinkter. Chenal er alt andet end undersized – om noget er han oversized – men han er en wrecking ball (eller real-life Juggernaut, som Magnus kaldte ham i vores report), der er fænomenal i boksen, og testede fantastisk. På tape var vi lidt i tvivl om hans evner i opdækning, men hans testing vidner om potentiale på den front.

Devin Lloyd har været uhyre produktiv hos Utah, og har fart til at dække sideline-to-sideline, fine evner i opdækning og blitzer godt, og kan han udvikle sine instinkter og spille lidt mere fysisk, er det let at se ham blive en profil i ligaen.

SEC-duoen Christian Harris (2A) og Quay Walker (2C) har trukket vores to eneste andenrundegrades. Harris er, ligesom Lloyd, til tider lidt langsom til at læse spillet, og han har været lidt ustabil, men han er en three-down linebacker, der har glimrende atletiske evner og kommer med tre års startererfaring fra college footballs største program. Han har leveret nogle af sine mest produktive kampe i de vigtige opgør, hvilket også taler for ham. Walker er på sit bedste når han dropper tilbage i opdækning, men produktionen har været lidt tvivlsom, instinkterne kan svigte og jeg savner noget styrke og evne til at komme af blokeringer. Til gengæld er han én af de bedste til at tackle i denne klasse og så længe man kan holde ham fri af blokeringsspillere bør man få en bundsolid spiller.

Fem spillere har trukket en tredjerundegrade, og det indledes med schweizerkniven Troy Anderson (3A), der leverede den bedste RAS nogensinde på positionen, og kommer med oceaner af upside og alsidighed, men også skal tage et spring op i niveau fra Montana State og udvikle sin evne til at læse spillet. Det vil formentlig tage lidt tid, men potentialet er skyhøjt, og indtil da kan han bidrage på special teams og måske sågar lege på angrebet i en Taysom Hill-agtig rolle.

De øvrige tredjerundetalenter er også alle glimrende atleter med spændende upside. Channing Tindall (3A) kan ikke dække op og startede aldrig en kamp hos Georgia, men han kan rushe bedre end de fleste på positionen i årgangen og er generelt virkelig stærk downhill. Brian Asamoah (3B) mangler størrelse og fysik og lidt spilforståelse, men spiller med fremragende intensitet, har glimrende range og har three-down potentiale. Damone Clark (3B) og Brandon Smith (3C) minder mig om et par spillere fra sidste års draft – hhv. Pete Werner (Saints, anden runde) og Baron Browning (Broncos, tredje runde). Clark vil formentlig misse sin rookiesæson, og går derfor formentlig noget senere end denne rangering, og han har flere mangler i sit spil, men han mangler noget spilforståelse og har potentiale i opdækningen, glimrende range og bar det prestigefulde nummer 18 hos LSU (high-character på og udenfor banen). Smith halter også efter i spilforståelsen, men har alle de fysiske betingelser der skal til for at blive en succes og kan dække godt op.

Darrian Beavers (4A) er bygget som en old-school linebacker, og spiller med en dejlig intensitet, men virker lidt som en “jack of all trades, master of none”-type. Terrel Bernard (4B) er på nogle fronter lidt en mindre (mellemrunde-)udgave af Devin Lloyd; han er lidt langsom til at læse spillet, men han har været uhyre produktiv og er en leder på forsvaret med sideline-to-sideline range. Og lidt ligesom Quay Walker skal han gerne holdes fri af blokeringer for at levere sit bedste spil.

Chad Muma (4A) har mange fans, og jeg kan også godt lide hans energi, men ligeså skønt det er at se en spiller med god tackleteknik, ligeså frustrerende er det at se ham bruge den gode teknik 4-7 yards nede ad banen SÅ ofte som tilfældet er. Jeg mangler simpelthen noget mere instinkt til at angribe spillet og komme ind i backfielden.

To erfarne spillere runder top 15 af. Malcolm Rodriguez (4B) har startet 48 kampe og spillet i 60 og har glimrende spilforståelse, produktion og disciplin i sit spil. Der mangler bare noget størrelse, og det koster i flere dele af spillet og trækker ham lidt ned. Mike Rose (4C) startede 49 kampe over fire år, og man kan sige nogle af de samme positive ting om ham som om Rodriguez. Til gengæld er det frustrerende at han, trods virkelig god størrelse, slet ikke spiller med en fysik der matcher det.

Tanker fra Teis Joranger (Gul Klud)

Jeg har været rigtig begejstret for at kigge nærmere på årets linebackere. Andre år har jeg haft måske fem eller syv linebackere med fjerderundegrades eller bedre. I år er dette tal 12, og selv dem med femterundegrades er spændende.

De fleste forventer, at Devin Lloyd bliver den første linebacker valgt, men det har jeg personligt lidt svært ved at forstå. Ja, han har noget eksplosivitet og styrke, men jeg synes ikke, at han læser spillet fantastisk, og hans fart er heller ikke noget at skrive hjem om. Der har en type som Leo Chenal alt, hvad Lloyd også har, men han læser spillet bedre og er en klart bedre atlet. Jeg er seriøst forbløffet over, hvor lidt opmærksomhed, der er på Chenal, som jeg ser som et førsterundetalent.

Jeg har dog lige Nakobe Dean over Chenal, fordi Dean bare har en fantastisk spilforståelse og en helt unik spillestil med sit lave tyngdepunkt. Han er bare en flue i en flaske, og jeg elsker hans spillestil.

Efter Dean og Chenal har jeg Christian Harris og Quay Walker. Harris har en del potentiale i kastespillet, synes jeg, og for ham handler det om at have mere konsekvent physicality og beslutsomhed. Walker er en god atlet, der er den mest polerede i opdækningen i min top 5. Man savner nogle store spil, men han ligner en solid starter.

Efter Lloyd kommer vi ned til et midterfelt anført af Chad Muma og Darrian Beavers. Muma er atletisk, stor, stærk og vil formentlig starte mange år i ligaen. Jeg savner nogle instinkter til at blive mere end en gennemsnitlig starter, men det bør han i det mindste blive. Beavers er stor og stærk, og han er lidt en discount-version af Leo Chenal. Måske derfor jeg er fan af Beavers relativt set.

En anden mand, jeg også er gladere for end de fleste, er Malcolm Rodriguez. Han er lav og mangler længde, men han er bare en klog, fysisk og dejlig football-spiller. Han vil have nogle begrænsninger, men jeg tror, han kan starte. Terrell Bernard og Brian Asamoah er i samme boldgade med deres lidt klejne statur. Jeg har Asamoah nederst af de tre, da hans instinkter virker mindst pålidelige af de tre.

Brandon Smith og Damone Clark er dine store og atletiske projekter, der skal lære noget i alle facetter af spillet, men har fantastisk stort potentiale.

Jeg er ikke så glad for Channing Tindall og Troy Anderson som andre. Især Andersen ser jeg det ikke med, da jeg synes, at han selv på lavt niveau hos Montana State havde svært ved at følge med på styrke og spilintelligens. Og så bliver man altså tromlet i NFL, uanset hvor atletisk, du er. Tindall skal også blive skarpere mentalt, men han har i det mindste noget god physicality.

Læs alle positionsrangeringer


QB | RB | WR | TE | OT | IOL | IDL | EDGE | LB | CB | S


Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button