Om os

Draftbeat.dk er siden for alle danskere, der elsker at nørde off seasons helt store begivenhed: NFL-draften. Her finder du Danmarks bedste draftdækning.

Draftbeat er et samarbejde mellem de to football-sider Huddle Up DK og Gul Klud, der begge gennem de sidste år har leveret football-indhold på flere platforme. Draftbeat skal fungerer som et komplement til de to sider, så draftentusiaster har en dansk side, hvor de kan dykke endnu længere ned i draften.

Helt konkret vil Draftbeat bestå af fem drafteksperter på tværs af de to sites, og de fem giver samlet et hold, der kan dække draften på et niveau, som ikke tidligere er set i dansk football-sammenhæng. De fem drafteksperter er Peter Meier Jensen, Magnus Bendixen og Rasmus Holse fra Huddle Up DK samt Dennis Cordsen La Cour og Teis Joranger fra Gul Klud. Alle fem vil fortsætte deres arbejde respektivt hos Huddle Up DK og Gul Klud.

Hvem er vi?

Rasmus Holse-Pedersen

Huddle Up DK

Rasmus Holse-Pedersen er medstifter, vært og ekspert på Huddle Up DK. Han er uddannet journalist fra Roskilde Universitet i 2017, hvor han også har en kandidat i Politik og Administration. Arbejder til daglig som journalist hos DR og har tidligere været journalistpraktikant hos TV 2 Sport.

Lancerede under sin studietid på RUC football-siden The Extra Point, der senere er blevet til Huddle Up DK, sammen med Magnus Bendixen og har i flere år været tilknyttet Copenhagen Towers’ medieteam som skribent, sidelinjereporter og kommentator. Har fulgt amerikansk fodbold tæt siden 2007 og behandlet draften analytisk siden 2012. Holder med Minnesota Vikings i NFL.

Interesseområde: Offensive skill-positions, rosteropbygning og at finde værdi sent i draften. Er derfor også stor fortaler for at trade tilbage og akkumulere flere picks.

Find ham på Twitter her: @RasmusHolse

Dennis Cordsen La Cour

Gul Klud

Dennis Cordsen La Cour har skrevet for Gul Klud siden 2013, hvor han især har bidraget med arbejde i forbindelsen med draften og free agency.

Efter en overgang at være på vej mod Journalist-hvervet, endte det i stedet med en 180 graders vending og en uddannelse som bygningsingeniør med speciale i miljø. Derfor arbejdes der nu i stedet med at klimatilpasse vores verden hos Cowi.

NFL-interessen stammer tilbage fra starten af 00’erne, hvor smukke uniformer og en skøn fullback som Lorenzo Neal lokkede ham i Chargers-fælden. Forkærligheden for fullbacks lever stadig, og derudover sættes der ofte et Cordsen-stamp of approval på kloge guards som Joel Bitonio og Joe Thuney i draften. Ellers bliver draften brugt på at så tvivl om spillere fra University of Florida.

Fin ham på Twitter her: @valuefootball

Teis Joranger

Gul Klud

Teis Joranger har arbejdet for Gul Klud siden 2014. Derudover har han siden efteråret 2017 ugentligt været en del af panelet i podcasten Det Ovale Kontor.

Til daglig tjenes der til føden som Dataanalytiker hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, efter uddannelsen egentlig var som kemiker. Den naturvidenskabelige baggrund har givet en forkærlighed for et analytisk og taldreven anskuelse af spillet og draften.

NFL blev en interesse i de sene folkeskoleår mod slutningen af 00’erne, og der valgte jeg ved en rigid og dybdegående proces (tilfældigt valg), at jeg ville være Pittsburgh Steelers-fan. Holdet vandt Super Bowl året efter, men det var først omkring 2012, at behovet for at nørde dette skønne spil tog fart. Den store draftinteresse kom først, efter jeg havde tilsluttet mig Gul Klud, og en stor del af interessen i den periode af NFL-året kan tilskrives Dennis Cordsen La Cour, som er en evig fornøjelse og pinsel at udveksle drafttakes med.

Find ham på Twitter her: @teisjoranger

Peter Meier Jensen

Huddle Up DK

Peter Meier Jensen har skrevet om NFL siden 2008. Først som eksperttipper på BetXpert, siden som redaktør på søstersiden NFLXpert, og senest hos Huddle Up DK. Hos NFLXpert og Huddle Up DK har han været en fast bestanddel i sidernes podcasts. Uddannet matematiker, der nu har fundet sin plads som analytiker i logistikbranchen hos DHL, og har en stor forkærlighed for store Excel-ark.

NFL-interessen startede så småt i 2002, hvor dækningen på Zulu i første omgang kørte som baggrundsstøj når han skulle falde i søvn søndag aften. Efterhånden faldt kærligheden på Peyton Manning og Colts’ no-huddle angreb, og i universitetstiden blev interessen kun større, godt hjulpet på vej af en medstuderende, der også fulgte ligaen tæt.

Interessen for draften startede i det små i 2007, men det var først i 2011-draften, der så småt begyndte at gå scouting i det. Fra 2014 begyndte der at gå system i scoutingen – naturligvis med hjælp af store Excel-ark.

Find ham på Twitter her: @NFLXPeter

Magnus Bendixen

Huddle Up DK

Magnus Bendixen er ligeledes medstifter, vært og ekspert på Huddle Up DK. Han er uddannet økonom fra Roskilde Universitet i 2017. Anskuer deraf i høj grad også spillet gennem tal og data. Har endvidere deltaget i The Scouting Academy’s kursus.

Gik sammen med Rasmus Holse-Pedersen under vores fælles tid på RUC om at lave et football draftsite, The Extra Point, som senere blev til Huddle Up DK i samarbejde med Peter Meier Jensen og Toke Gerding Jensen, og som havde fokus på at dække hele ligaen fremfor “kun” draften.

Interessen for amerikansk fodbold starter for alvor i 2005, hvor Magnus er udvekslingsstudent i Seattle-området. Et år, hvor det lokale hold, Seattle Seahawks, ender med at nå til Super Bowl, hvor de dog taber til Pittsburgh Steelers. Det smittede selvfølgelig af. Undervejs på udvekslingsophold spillede han ligeledes high school football, og har spillet i Nationalligaen herhjemme også.

Interesseområder: Interesserne spænder meget bredt indenfor NFL, og har udviklet sig meget gennem årene. Draften og roster construction er hjertebørnene, og derudover har dataanalyse de senere år været noget, der har været brugt mange hundrede timer på.

Find ham på Twitter her: @BendixenNFL

Back to top button