Scouting Reports 2022spillerpositioner2022Topnavn 2022Wide Receivers2022

Treylon Burks: Stor, stærk, atletisk med ball skills i spandevis. What’s not to like?

Der har været mange gode receivere i de sidste års draft, men Treylon Burks kan rivalisere dem alle sammen. Det er svært ikke at være imponeret over den pakke af fysisk, atletisk og ball skills-talent, han kommer med.

Treylon Burks er født og opvokset i Warren i det sydlige Arkansas. Han var et 4-stjernet talent ud af college og det største i Arkansas i sin årgang. Han havde tilbud fra skoler som Michigan, South Carolina og Florida State, men valgte at blive i hjemstaten hos Arkansas Razorbacks.

Hos Arkansas fik Burks spilletid allerede i sin første sæson, hvor han også startede de fleste kampe. I alt greb han for 475 yards i sin første sæson. I sin anden sæson i 2020 brød han for alvor igennem, da han i otte kampe greb for 820 yards og syv touchdowns. I 2021 fortsatte han det høje niveau, da han i 12 kampe greb for 1.104 yards og 11 touchdowns.

Alder ved draften: 22 år (23. marts 2000)
Højde: 6ft. 3in (191cm)
Vægt: 225lbs (102kg)

Treylon Burks Scouting Reports

Styrker

  • Jøsses et menneske. Treylon Burks er bare bygget som en tank. Han er høj og tung med masser af muskelmasse og fylde. Bare robust og stærk bygget. Enorm styrke i det build.
  • Ikke nok med, at Burks er stor, han er også uhyre atletisk. Han har rigtig god eksplosivitet, og hans topfart er næsten endnu mere imponerende. Han ser næsten ikke ud til at prøve, men han trækker bare fra og ligner en mand, der kan cruise til en 4.40 til i 40 yard dashen. Derudover bevæger han sig bare elegant med super quickness og glidende bevægelser. Meget få spillere med den størrelse har samme lethed og elegance over sine bevægelser.
  • Burks kombination af størrelse og eksplosivitet gør ham til et mareridt at håndtere i press coverage. Han har strålende quickness til at blæse forbi folk, hvis de oversatser, og hvis de lander deres punch har han styrken til at arbejde gennem kontakten.
  • Burks besidder et enormt catch frame, da han kombinerer sin størrelse med en strålende evne til at extende og hive bolden ind i fuld udstrækning. Han timer constestede situationer godt, og fanger bolden på det højeste punkt. Kombineret med hans styrke, er han et mareridt i jump ball situationer, og han laver nærmest et akrobatisk eller spektakulært catch pr. kamp.
  • Burks viser strålende evner til at tracke bolden på kast ned ad banen, og han har virkelig god kropskontrol til at finde bolde og lave justeringer i høj fart. Strækker på god vis banen vertikalt.
  • Med sin størrelse, fart og quickness er Burks et mareridt at tackle for mange defensive backs. Hans fart gør, at han ødelægger vinkler regelmæssigt, mens han styrke og quickness gør ham i stand til ofte at bryde eller undvige tacklinger. Ligner en spiller, der vil være en af de bedste YAC-receivere i NFL.

Svagheder

  • Fysisk kan man ikke sætte en finger på Burks, men teknisk er der nogle ting, han kan arbejde på. Som ruteløber kan han godt være endnu bedre til at sætte sine ruter op. Det handler om de små detaljer i, hvordan han sælger sine ruter, og den tålmodighed han skal arbejde med, når han angriber forsvarsspillernes leverage.
  • Det er på ingen måde sådan, at Burks ikke udnytter sine unikke størrelse og styrke, men med hans build kan han godt være et endnu større røvhul på banen. Det er virkelig at finde hår i suppen, men det kunne være awesome, hvis han bare sænkede skuldrende og løb en forsvarsspiller over lidt oftere. Han har evnerne. Men det er reelt ikke en svaghed.

Opsummering
Jeg er vanvittigt imponeret over Treylon Burks. Det her er et af de største receiver-talenter de sidste fem år. Hans helt vanvittige kombination af størrelse, atletiske evner og ball skills gør ham umulig at stoppe. Han kan strække banen dybt, han er giftig med bolden i hænderne, og selv når han er dækket op, så kan han vinde contestede situationer regelmæssigt. Han kan godt arbejde teknisk med sine evner som ruteløber, men han er jo stadig bedre end langt de fleste receivere ud af college. Det er blot her, han kan rykke sig mest, hvis han skal være NFL's bedste receiver. Det er nemlig det potentiale, han løber rundt med.

NFL Comparison: A.J. Brown

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button