Quarterbacks 2022Scouting Reports 2022Topnavn 2022

Matt Corral: Kan rebellen blive årets top-QB uden Senior Bowl-scenen?

Matt Corral oser af potentiale og playmaking ability, men selvom han har udviklet sig på nogle områder, så er der stadig ting, der skal besvares. Spørgsmålet er, om han får mulighed for det, når han som eneste top-QB ikke deltager ved Senior Bowl.

Matt Corral kommer fra Ventura i solrige Californien på USA’s østkyst. Her gik han oprindeligt på Oaks Christian School i dyre Westlake Village, før han skiftede til Long Beach Polytechnic High School. Ifølge Corral selv fordi han mente, at Oaks Christian kun var for “rich kids”, der ikke skulle løfte en finger – og derudover kom han på skolen op at slås med ishockey-legenden Wayne Gretzkys søn, hvilket også var medvirkende til skiftet. Corral havde dog en ekstremt succesfuld high school-karriere med over 11.000 yards og 123 touchdowns, hvilket gjorde ham til et 4-stjernet recruit. Oprindeligt havde han committet til både USC og Florida, før han skiftede mening og begyndte på University of Mississippi.

Her begyndte han i 2018 karrieren som Jordan Ta’amus backup, før han redshirtede resten af sæsonen. Forud for 2019-sæsonen blev han udnævnt som starter og sluttede med 1.362 yards, 6 TD og 3 INT uden at imponere helt vildt. Inden 2020-sæsonen kom Lane Kiffin til som HC, og det gjorde noget gevaldigt for Corrals produktion. Her oppede han sin completion-% til 70.9 og kastede for 3.337 yards, 29 TD og 14 INT, mens han løb for yderligere 506 yards og 4 TD. I 2021 lykkedes det Corral at skære ned på nogle af de dårlige kampe med flere turnovers og sluttede med 3.349 passing yards, 20 TD og bare 5 INT. Derudover løb han for 614 yards og 11 TD oveni.

Corral har ikke officielt declaret endnu, men sagde farvel til Ole Miss før holdets sidste hjemmekamp i november. Blev skadet og måtte køres fra banen i Sugar Bowl 2022.

Alder ved draften: 23 år (31. januar 1999)
Højde: 6ft. 2in (187 cm)
Vægt: 205 lbs (93 kg)

Matt Corral Scouting Reports

 • Corral er en moderne, lidt mindre QB, der ligger lige i det spektrum, hvor der ikke for alvor bliver sat spørgsmålstegn ved hans størrelse, men hvor det heller ikke vil blive betegnet som en egentlig fordel for ham. Til gengæld bevæger han sig super godt på en football-bane og ligner en overlegen atlet for positionen - uden dog at være hverken Kyler Murray eller Lamar Jackson.
 • Jeg kan faktisk rigtig godt lide Matt Corrals mechanics og base, når han kaster bolden. Holder sig konstant klar til at kaste bolden og bibeholder en solid base. Har et hurtigt release og bolden kommer effektivt ud af hånden på ham, hvilket vidner om et overskud ift. arm talent. Kan også nemt tilpasse vinklen på sin arm for at justere til passing lanes og er hurtig på aftrækkeren efter RPO- og play-action koncepter, hvilket gør det nemt for ham at udnytte linebackers i transition eller med lidt for nysgerrige øjne.
 • Jeg er lidt splittet omkring Corrals accuracy og ball placement i nogle situationer, men der er også tidspunkter, hvor man bliver imponeret af hans evne til at lede sin receiver. Især på slant-ruter fyrer Corral bolden selvsikkert og effektivt foran sin receiver uden for cornerbacks' rækkevidde, og han viser også, at han kan kaste bolden effektivt om ørerne på linebackers, der bliver suget op mod linjen efter forskellige playfakes.
 • Det er tydeligt, at Corral har fået luget ud i nogle af de dårlige beslutninger, han tog i 2020. På hans 2021-tape er der ikke ret mange deciderede misreads eller brainfarts, hvor han fejllæser coverage, og han skar også ned på antallet af interceptions fra 14 året før til bare 5 i år. Dog skal han stadig lære ikke at gøre et dårligt play værre. Mere om det om lidt.
 • Det er er tydeligt, at mobilitet er en stor del af Corrals game og formentlig også vil gøre hans transition til NFL noget nemmere. Således er der utallige eksempler på, at han kan undvige frie rushers i lommen, rulle væk fra pres, træde op i lommen i en telefonboks og forlænge spil længe nok til at finde en outlet og/eller et stort spil ned ad banen. Super atletisk og mobil i lommen, hvilket giver ham en naturlig fordel mod pres, men også super effektiv on the run. Kan både kaste og løbe selv, hvilket stiller forsvar i en svær position.

Svagheder

 • Er lidt til den klejne side for NFL-standarder, og nogle gange spiller han nok i virkeligheden hårdere, end hvad han burde. Er ikke bange for at sænke skuldrene som afslutning på et løb og venter gerne til sidste sekund med at trykke på aftrækkeren. Ligner typen, er ofte bliver banged lidt up og må humpe lidt af banen, men ser ud til at holde hovedet koldt, selvom han bliver ramt - og spiller imponerende nok videre. Hans competitive toughness fejler ikke noget.
 • Jeg synes til tider, at Corrals accuracy og ball placement kan være en lille smule off. Der er kast, han misser, både kort, intermediate og dybt, fordi bolden ikke får helt den rigtige temperatur. Generelt er han ret præcis, men der vil nok være nogle misfires, som hans receivers skal arbejde lidt ekstra for, som man må lære at leve med.
 • Skal lade være med at spille så meget hero-ball. Selvom han har skåret ned på de dårlige beslutninger, så er der stadig lidt for mange situationer, hvor han slider og kæmper for at holde spil i live, som ikke altid er værd at holde i live. Er typen, der hellere vil tage bolden over i den anden hånd og kaste med venstre end tage et sack - og typen der vil spinne ud af et sack for i stedet at save bolden i double coverage.
 • Både et plus og et minus her. Men valgte modsat mange andre at spille i Sugar Bowl-kampen mod Baylor, hvor han efter et sack blev skadet i sin ankel. Røntgenbillederne skulle angiveligt være negative, men det kan godt være, at det alligevel koster lidt for ham i forberedelserne til draften. Nogle coaches vil dog helt sikkert elske ham for ikke at opte ud, mens det i medierne har skabt en større debat, at han valgte at spille og blev skadet.

Opsummering

Matt Corral er godt nok fjerdeårs-junior, men kommer som den eneste af de potentielle top-QBs i år ikke til at vise sig frem ved Senior Bowl. Derfor har han også fået sat de snaps på tape, som han skal forsøge at sælge sig selv på til de interesserede NFL-hold. Her tjekker Corral utrolig mange af de bokse, som man vil se fra en moderne playmaker på positionen, og hans gode atletiske egenskaber og stærke arm får ham til at ose af upside. Samtidig skal man ikke underkende, at Matt Corral har mødt SEC-modstand uge efter uge og spillet mod de bedste af de bedste, hvilket måske gør springet til NFL mindre. Har leveret solidt spil og vist god udvikling, efter Lane Kiffin overtog Ole Miss forud for 2020-sæsonen, men har stadig brug for at udvikle den mentale del af spillet, så han fortsat skærer ned på dårlige beslutninger og lærer sine styrker og begrænsninger bedre at kende. Dog tror jeg, at hans fundament er så godt, at han med den rette coaching og i det rette system kan blive en farlig playmaker - og så må man leve med de børnesygdomme, der måtte være. På mange måder minder han mig om Zach Wilson, der gik 2nd overall sidste år, og som startede shaky, men som har taget store skridt i løbet af sin første sæson i NFL.

NFL Comparison: Zach Wilson

Styrker

 • Matt Corral har tydeligt gode atletiske evner, og han er en twitched up atlet med god quickness. Han har evnen til at få folk til at misse tacklinger, og hans mobilitet er et reelt våben. Både på designede QB-løb, og når han scrambler og skaber noget med benene på kastespil. En dejligt mobil quarterback, der vil være i den øverste tredjedel af ligaen i mobilitet.
 • Teknisk synes jeg, at Matt Corral er velfunderet på mange måder. Hans fodarbejde er for det meste solidt, og han rammer toppen af sit drop fornuftigt og med en rolig base. Han har hurtige fødder og resetter dem godt, så han hele tiden er i position til at kaste.
 • Selve kastebevægelsen er effektiv, og han kaster med et hurtigt aftræk, der gør ham i stand til at få bolden ud hurtigt, når han ser en mulighed. Dette var især vigtigt på Ole Miss' mange run-pass-options. Derudover viser Corral en glimrende evne til at lege med vinklerne og den platform, han kaster fra, og han kan altså justere sin kastebevægelse for at ændre boldens bane og release punkt effektivt.
 • Jeg vil ikke sige, at Corral er en meget præcis quarterback, og der er missere hist og her, men generelt synes jeg, at hans præcision til alle niveauer af banen er indenfor skiven. Viser derudover acceptabel forståelse for at placere bolden, så hans receivere kan maksimere yards efter catchet.
 • I lommen synes jeg, at Corral er ret dygtig til at fornemme presset, og han træder som oftest glimrende op i lommen. Og selvom han til tider sænker øjnene og tænker løb, så er han generelt en pass first quarterback, der leder efter kastet, før han løber bolden.
 • Grundet Corrals mobilitet og evne til at kaste i bevægelse og fra forskellige platforme, så er han en quarterback, der sagtens kan skabe noget, når strukturen på et spil bryder ned. Han har det der playmaker-gen, og det er altid en kvalitet.

Svagheder

 • Matt Corral er ikke den største quarterback, og det angår både højde og drøjde. Vi har set adskillige eksempler de seneste år på, at størrelse ikke er vigtig for quarterbacks, men Corral skal passe på sig selv med nogle af de hits, han tager, når han løber bolden.
 • Det største spørgsmålstegn ved Corral er, om han kan læse spillet på et NFL-niveau. Ole Miss' angreb var voldsomt RPO-tungt med mange kast, hvor han typisk kun skulle læse en ting og så levere bolden. Kan han læse og identificere coverages og gå gennem sine ruter og finde den rigtige? Det er et kæmpe spørgsmålstegn, og det er område, hvor han kommer ind i NFL næsten uden erfaring med at lave andet end one-read-kast
 • Corrals beslutningstagen var bedre i 2021 end i 2020, men den var stadig ikke perfekt. Han bliver for ofte grådig og enten går efter det store spil, når noget andet er helt åbent, eller forcerer et kast ind i tæt coverage. Derudover må han ikke lave hjerneblødninger, når han forlænger spil. Det var godt at se, at 2021 var bedre, men det er stadig en svaghed.
 • Grundet Ole Miss-angrebets opbygning kunne Matt Corral som oftest se sine receivere åbne og stå og vente på dem. Når han skulle kaste med timing og anticipation for at passe en bold ind mellem zoner eller på comebacks/curls, så synes jeg også, han var sent med bolden. Han skal lære at kaste med bedre timing.

Opsummering
Matt Corral har glimrende fysiske forudsætninger for at spille quarterback, og der er forskellige dele af hans spil, der fungerer ganske glimrende. Han er dog svær projection, da han simpelthen kommer fra et angreb, hvor han meget sjældent lavede NFL-agtige reads. Det er simpelthen et kæmpe spørgsmålstegn, om han kan læse coverages og tage gode beslutninger på en NFL-bane. Og hans fysiske talent er bare ikke stort nok til, at han kan overleve kun på det. Jeg ved ikke helt, hvor man tager chancen på Corral, da man virkelig skal stole på sin trænerstabs evner og på Corrals mentale del af spillet. Jeg kan egentlig godt lide ham langt hen ad vejen, men det føles som et gigantisk møntflip, og derfor er top 10 nok udelukket for mit vedkommende. Men på den anden side, så er han en type, som jeg godt kan overtales til i top 10, hvis situationen er rigtig. Jeg er i syv sind, hvis jeg skal være ærlig.

NFL Comparison: En blanding mellem Tyler Huntley og Zach Wilson

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button