Scouting Reports 2022Topnavn 2022Wide Receivers2022

John Metchie III: Endnu et fartmonster fra Tuscaloosa

Ja, jeg skrev nøjagtig samme overskrift sidste år om Jaylen Waddle, og det virker bare til, at hans afløser hos Alabama fortsætter, hvor han slap. Alabama producerer bare eksplosive playmakers, og ACL-skadede Metchie er endnu en af slagsen.

John Metchie III er født i Taiwan, men tilbragte sin opvækst i Ghana, indtil han og familien flyttede til Canada, da han var seks år. Her fandt Metchie kærligheden til football, og derfor tog han også vejen forbi St. James School i Maryland, hvor han spillede sin collegebold. Her viste han sig som et stort talent og blev rangeret som et 4-stjernet prospect med tilbud fra en lang række skoler. Først var det FCS-programmer, men senere kom de store skoler med. I sidste ende valgte han Alabama over Penn State. Ifølge Metchie selv, fordi det betød meget, at de nationale mestre ville have ham, og at hårdt arbejde var en nødvendighed for at begå sig dér. Det appellerede til ham. Først brugte han dog et år på prep school i New Jersey.

Da han endelig ankom til Tuscaloosa, stod han bag spilleres om Ruggs, Jeudy, Waddle og Devonta Smith i køen til spilletid. Derfor blev det også kun til sporadiske optrædener som freshman og 4 catches for 23 yards. Som sophomore kom der dog hul igennem til produktionen, og Metchie greb 55 bolde for 916 yards og 6 TD. På vej til den statline viste han, hvor eksplosiv han er, da 64% af alle kast gik for enten TD eller en 1st down. Som junior greb Metchie hele 96 bolde for 1.142 yards og 11 TD, inden han rev sit korsbånd over mod Georgia i slutspillet.

Alder ved draften: 21 år (18. Juli 2000)
Højde: 6ft. 0in (182 cm)
Vægt: 195 lbs (88 kg)

John Metchie III Scouting Reports

Styrker

  • Metchie bevæger sig fænomenalt på en football-bane, og det er tydeligt, at han er en top-end atlet med et dundrende fartoverskud. Udviser fantastisk eksplosion af line of scrimmage og får det til at se legende let ud at geare op på de første meter. Ser nærmest ikke ud til at lægge noget effort i bare at skrue på gassen og trække fra.
  • Kan jeg faktisk rigtig godt lide Metchies release af line of scrimmage. Strømlinet, eksplosivt og forholdsvis nuanceret. Ser ud til at få corners til at gætte en lille smule, hvilken vej han vil gå, og hans fart og eksplosive antrit gør det muligt at slå corners lateralt.
  • Metchie er en noget mere raffineret route runner, end jeg lige havde troet ved første øjekast. Der er ting, han stadig kan arbejde på, i forhold til ikke at runde ruter, fordi han synes, at der er plads til det, men han sætter horisontale ruter op med aggressive fodskifte, forstår at læne sig ind mod sin mand i man-coverage for så at eksplodere væk og sælger aggressivt og nærmest karikeret nogle ruter med hovedet, overkroppen og armene. Men det virker for ham, og han formår virkelig at kreere separation med sin speed. Winning trait.
  • Ser ud til at kunne slå både man og zone coverage med høj IQ. Der er flere eksempler, hvor han først slår man coverage i slotten for derefter at sætte sig bag linebackernes zoner for et stort gain. Er vågen og holder spil i live, når QB'en scrambler, hvilket også vidner om en form for overskud på banen.
  • Metchie er eksplosiv, og derfor tillader hans fart ham også hurtigt at samle en 1st down op via screens, jet sweeps eller andet. Det er egentlig ikke fordi, at han er super elusive eller får folk til at misse de vilde tacklinger, men hans fart og antrit alene giver ham bare mulighed for at sluge nogle yards i en fart med bolden i hænderne. Big play waiting to happen.

Svagheder

  • Jeg bryder mig ikke ret meget om Metchies hænder. Vil ofte body catche, hvilket fører til nogle drops, fordi han jonglerer lidt med det, men endnu mere alarmerende tillader det for ofte corners at lave et spil på bolden, selvom de er slået. Det skal der altså arbejdes på. Synes ikke, at han virker særlig komfortabel med at plukke bolden uden for sin frame, hvilket begrænser hans radius en hel del og primært giver ham udtryk af at spille et small receiver game.
  • Lidt af samme grund har Metchie det også svært i contested situationer på flere niveauer af banen. Mangler noget fysik på toppen af ruterne, hvis der skal gnides skuldre, og han er ikke typen, der bare sætter et par stærke bjørnelapper ud i luften og trækker læderet til sig. Det er selvfølgelig ikke så alarmerende, når han til gengæld skaber masser af separation, men det er en del, der mangler en smule i hans spil på nuværende tidspunkt.
  • Rev sit korsbånd over så sent som i SEC Championship-kampen mod Georgia, hvilket har sat ham lidt på bænken i forhold til at teste og vise sig frem i off-season frem mod draften. En spillers medical record og check ups er altid vigtige, men især en spiller som Metchie kunne nok have wow'et folk med sin fart og atletiske egenskaber og skubbet ham yderligere op i draften. I stedet entrerer han ligaen uden minicamps, OTA's og måske et lidt presset recovery table i forhold til at vinde en startplads i training camp.

Opsummering

Jeg skrev det sidste år, og jeg skriver det gerne igen. Metchie er det nyeste fartmonster ud af Tuscaloosa. Det er ikke sikkert, at han er helt lige så eksplosiv som Jaylen Waddle, men mindre  kan i den grad også gøre det. Metchie bruger nemlig sin fart sublimt i alle aspekter af spillet - lige fra hans eksplosive og strømlinede release til at skabe separation på både horisontale og vertikale ruter eller tage korte kast og screens til huset. Samtidig synes jeg, at Metchie udmærker sig som en (overraskende) god route salesman, og han formår at skabe separation, hvilket måske er det vigtigste trait for en WR overhovedet. Til gengæld synes jeg, at Metchie mangler noget fysik på toppen af sine ruter, og jeg kan være lidt bekymret for, om erfarne press corners i NFL, hvor han vil se flere jams, også kan give ham lidt udfordringer. Samtidig er jeg ikke specielt stor fan af Metchies tendens til at ville body catche, og det kan godt give ham problemer, at han ikke bruger sin fulde længde til at angribe bolden i luften. Når det så er sagt, så er Metchie endnu en potential gamebreaker ud af Alabamas efterhånden sikre WR-fabrik, så på trods af ACL-skaden, så føler jeg mig ret sikker ved at tage Metchie på grænsen til 1. runde.

NFL Comparison: Mecole Hardman / Jaylen Waddle

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button