Offensiv linje 2022Scouting Reports 2022spillerpositioner2022Topnavn 2022

Ikem Ekwonu: En okse med elegante fødder

Ikem Ekwonu er bred som en ladeport og bygget som en okse, men ved jorden finder man nogle elegante fødder, der virkelig cementerer Ekwonu, som et af de største talenter i årets draft.

Ikemefuna “Ickey” Ekwonu er født og opvokset Charlotte, North Carolina, af forældre med Nigeriansk afstamning. Han har en tvillingebror, der er linebacker hos Notre Dame. I high school var Ekwonu også wrestler, inden han sluttede som et 3-stjernet offensiv linje-talent. Han havde tilbud fra Harvard og Yale, men valgte at blive i North Carolina hos N.C. State.

Hos N.C. State startede han de sidste syv kampe i sæsonen som holdets venstre tackle, inden han i 2020 rykkede ind sam holdets venstre guard. I 2021 rykkede han tilbage til venstre tackle, hvor han startede alle kampe og blev enstemmig all-american.

Alder ved draften: ukendt (31. oktober ukendt år)
Højde: 6ft. 4in (193cm)
Vægt: 320lbs (145kg)

Ikem Ekwonu Scouting Reports

Styrker

  • Ekwonu er måske ikke hurtig på en længere distance, men hans foot speed er virkelig imponerende for en stor tackle. Han føles hele tiden i kontrol med små hurtige skridt, og det gør ham i stand til at spille tackle, selvom han mere ligner en guard af build.
  • Jeg er blown away af Ekwonus balance og kontrol, især i pass protection. Han er næsten aldrig ude af balance, og han har næsten altid den samme positur og samme stærke fundament, når han møder rusheren. Virkelig et godt centreret tyngdepunkt næsten hele tiden.
  • I pass protection viser Ekwonu ikke kun lækre og elegante fødder, han viser også færdigheder med hænderne. Synes han er rigtig varieret og nuanceret i hans punch, og han har flere forskellige approaches til rushere. Virkelig kreativ, og så er hans snatch, hvor han slår rusherens hænder ned, så rusheren lander på maven, virkelig nasty!
  • Ekwonu er bygget virkelig solidt og er bare virkelig en bred og robust tackle at se på. Han har virkelig noget tætpakket masse i sin krop, og han er fremragende til at generere power. Han flytter virkelig flot, og han smadrer dem, hvis de ikke er klar på den styrke, han kommer med. Der er mindst et par decideret voldsomme blokeringer pr. kamp.
  • I forhold til mange andre højere tackles, har Ekwonu et lavere tyngdepunkt, og det hjælper ham på mange måder med at vinde kampen om leverage. Den gode balance, han besidder, kommer blandt andet fra, at han altid har et lavt tyngdepunkt, og han kommer bare rigtig fint ind under brystet på defensive linjefolk.
  • Ekwonus masse kombineret med hans balance og gode tyngdepunkt, giver Ekwonu et af de mest solide anchors, jeg har set de sidste par år. Han er næsten umulig at løbe igennem, og han absorbere bare kontakt fra rusheren, som blev han ramt af en skumbold og ikke en 120kg tung pass rusher.
  • Spilintelligensen ser ikke ud til at fejle noget hos Ekwonu, og han giver let og elegant rushere videre, når der bliver forsøgt stunts og twists ved hans side. Hans styrke gør ham samtidig i stand til effektivt at håndtere momentum, når forsvarsspillerne skifter plads.

Svagheder

  • Selvom Ekwonu har gode fødder, så er han ikke den mest fleksible eller eksplosive tackle. Han kan på nogle snaps godt se ud til at få lidt problemer mod de bedste speed rushere, og det vil være noget, man skal være opmærksom på i NFL. Nogle hold vil måske se ham som guard pga. dette.
  • I løbespillet kan Ekwonu godt forbedre sin grip strength og hand placement til tider. Han sustainer ikke altid fantastisk, og det ville lige være prikken over i'et, hvis han holdt sine blokeringer endnu bedre.
  • Fordi Ekwonu ikke har fantastisk eksplosivitet, så virker han nogle gange til at oversette en lille smule, hvilket åbner op indvendigt. Det er ikke som sådan en svaghed, men det er noget, han skal være opmærksom på i NFL, hvor de gode rushere typisk kan arbejde begge veje.

Opsummering
Ikem Ekwonu er en helt forrygende spiller på mange punkter. Hans solide og tunge build kombineret med elegante og lette fødder, gør ham virkelig til en spændende spiller. Når man så kombineret det med ret solide hænder og god spilforståelse, så er det svært at finde betydelige huller i hans spil. Nogle hold vil måske se Ekwonu som guard grundet lidt under middel højde og middelmådig eksplosivitet, men jeg kan ikke se, hvorfor han ikke skulle kunne være en virkelig god tackle i NFL. Men uanset, om man ser ham som guard eller tackle, så har vi her en super dygtig spiller, der bør blive valgt i top 20 alle ugens dage.

NFL Comparison: Jedrick Wills/Kelechi Osemele

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button