EDGE Rushers 2022Scouting Reports 2022spillerpositioner2022Topnavn 2022

George Karlaftis: Nu skal også NFL indtages af græske stortalenter

I NBA har Giannis Antetokounmpo indtaget ligaen og er blevet en af de største profiler. Nu er det NFL’s tur til at få lidt græsk krydderi, og spørgsmålet er så, om George Karlaftis også kan blive en superstjerne.

George Karlaftis er egentlig døbt Yorgos Karlaftis, da han blev født i Athen i Grækenland. Han har en amerikansk mor og en græsk far. Da faderen afgik ved døden af et pludseligt hjertestop, da Karlaftis var 14 flyttede moderen dem til sin hjemstat Indiana i USA.

Karlaftis spillede allerede som 13-årig på det græske vandpolo u-16-landshold, hvor han var målmand. Da han kom til USA i high school begyndte han at dyrke atletik, og han vandt statsmesterskaberne to år i træk. Første gang var i sit sophomore år i high school, hvilket var første gang i 71 år, at en sophomore vandt mesterskabet.

Da “George”, som han angliserede sit navn til, begyndte at spille football et par år før high school, og han udviklede sig til et 4-stjernet talent, da han var færdig med high school. Han havde tilbud fra skoler som Michigan, Alabama og Miami, men han valgte at blive i hjemstaten, Indiana, tæt på sin familie hos Purdue.

Hos Purdue brød han igennem allerede i sin første sæson i 2019, hvor han som 18-årig lavede 7,5 sacks. I 2020 spillede han kun 2 kampe pga. corona, og her lavede han to sacks. I 2021 faldt sack produktionen en anelse, da han som holdets store profil kun lavede 4,5 sacks i 12 kampe.

Alder ved draften: 21 år (3. april 2001)
Højde: 6ft. 4in (193cm)
Vægt: 275 lbs (125 kg)

George Karlaftis Scouting Reports

Styrker

  • Når man først ser George Karlaftis, tænker man ikke, at det er en stor atlet, man skal til at se. Derfor bliver man også ganske overrasket, når man ser Karlaftis over middel eksplosivitet af linjen. Især ud af sin two-point stance er Karlaftis overraskende eksplosiv, og det giver ham mere end rigeligt fart og eksplosivitet til at true udvendigt som rusher.
  • Jeg er generelt imponeret over, hvordan Karlaftis bevæger sig. Det er ikke blændende atletisk, som en Kayvon Thibodeaux, men han er utroligt effektiv og kontrolleret. Der er meget lidt wasted movement, og hans koordination mellem hænder og fødder virker næsten altid i sync.
  • Hvor Karlaftis rigtig skiller sig ud fra andre college EDGE-rusher er teknisk. Meget få EDGE-rushere ud af college kommer med så raffineret og varieret hand usage. Karlaftis har en lang række moves og har derudover en kreativitet til at opfinde noget, når plan A ikke lige lykkes. Man ser både finesse moves, hvor han med god strike timing og præcision bruger swipes/rips/clubs til at slå hænderne på tackles væk. Men man ser også effektive power moves, hvor han bruger sit natuligt glimrende tyngdepunkt til at komme ind under folk og skubbe dem tilbage. Han har et giftigt bull rush. Teknisk er det maks en håndfuld rushere ud af college de sidste fem år, der kan matche Karlaftis.
  • Jeg strejfede det lige ovenfor, hvor jeg nævnte Karlaftis' bull rush, og generelt er jeg imponeret over den power og den voldelighed, som han får genereret i sine hænder og sit spil. Han har virkelig god timing i sit punch, så han ofte virkelig får trykket tackles tilbage, og han har samtidig bare et godt tyngdepunkt og god masse med sig. Derudover er hans motor strålende, så han er en irriterende terrier af en rusher, der bare sjældent forbliver blokeret ret længe.
  • Der er en opmærksomhed og forståelse for spillet, der er lækker hos Karlaftis. Han virker altid opmærksom på, hvordan han bedst muligt kan komme forbi sin mand, og han har glimrende forståelse for at justere sin plan til, hvad der foregå på spillet. Awareness er et klart plus og spilforståelsen virker bare god.

Svagheder

  • Selvom Karlaftis er en halvtung EDGE, så mangler han noget længde. Armene virker halvkorte, og man kan godt se, at mod længere tackles, eller når tackles kommer i brystet på ham, så har han lidt svært ved at komme fri. Det er sandsynligvis derfor, han har udviklet så god en teknik, for uden den ville han få større problemer, fordi tackles kan få hænderne på ham hurtigere end den anden vej rundt.
  • Eksplosiviteten overrasker hos Karlaftis, men han har ikke fantastisk sideværts bevægelser. Han er ikke fantastisk, når han bliver tvunget til at skifte retning med hårde cuts. Med andre er ord, er han lidt mere en storslalom type, end en gammeldags slalom type.
  • Kombinationen af lidt manglende sideværts bevægelighed og halvkorte arme ser ud til nogle gange at betyde, at Karlaftis ikke helt får lavet tacklingen eller sacket, når han har muligheden for det. Der mangler bare lidt arme og vikle rundt om folk, når han skal helt ud i fuld længde for at lave tacklingen. Ikke verdens bedste finisher.
  • I løbespillet er Karlaftis udmærket til at skyde gaps og skabe ravage, men når han bliver bedt om at tage imod blokeringer og holde point of attack, så savner jeg måske lige lidt anchor-styrke til at kunne stå fast og shedde, når boldholderen kommer tæt på. Måske den under middel længde gør det halvsvært for ham at dominere som run defender.

Opsummering
Sikke en sjov evaluering. Det var en sand fornøjelse at se Karlaftis som pass rusher, og der er bare noget helt unikt over den måde, han er koordineret og teknisk raffineret som pass rusher. Det tror jeg bare rigtig meget på virker i NFL. Og ja, så kan man godt finde nogle hår i supper, hvor han atletisk måske ikke er en freak, fordi han mangler lidt længde og ikke har super agility, men jeg tror bare ikke, det betyder alverden for ham med den spilforståelse og tekniske formåen. Lad mig bare slutte af med et hot take, men jeg synes på ingen måde, at Karlaftis er en dårligere spillere eller et dårligere talent end Aidan Hutchinson, og det ville, for mig, være meget lidt overraskende, hvis Karlaftis er den bedste rookie EDGE-rusher i 2022.

NFL Comparison: Ryan Kerrigan/Terrell Suggs

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button