Offensiv linje 2022Scouting Reports 2022Topnavn 2022

Evan Neal: Har aldrig set en stor mand som dig

Der er store tackles i draften hvert eneste år, men jeg har alligevel sjældent set en stor mand bevæge sig så smukt som Evan Neal gør det. Derudover viser han teknisk og mental snilde, der gør ham til et af draftens største talenter.

Evan Neal er født i Okeechobee i det centrale Florida. Neal var et femstjernet kæmpetalent ud af high school, og var en top 5-spiler i årgangen hos ESPN. Han valgte at tilslutte sig Alabama over skoler som Miami, Oklahoma og Georgia.

Hos Alabama blev han starter allerede i sin første sæson, hvor han startede 13 kampe som venstre guard. I 2020 rykkede han ud på højre tackle, hvor han startede alle 13 kampe i Alabamas mesterskabssæson. I 2021 rykkede han til venstre tackle, hvor han startede alle 13 kampe i sæsonen. I alt startede Neal altså 38 ud af 38 mulige kampe i sin college-karriere.

Alder ved draften: 21 år (19. september 2000)
Højde: 6ft 7in (201 cm)
Vægt: 350 lbs (159 kg)

Evan Neal Scouting Reports

Styrker

  • Evan Neal er bare et enormt menneske. Han vil med det samme komme ind og være en af de fem største offensive tackles i ligaen. Han er høj, lang og tung, og det mest imponerende er næsten, at han bærer de 350 pund virkelig godt. Bare bygget til at være tung og massiv. Bygget i beton. Det er aldrig en ulempe at være stor at skulle udenom.
  • For en mand med den størrelse og vægt, så er det helt absurd, hvor meget fleksibilitet Neal har i underkroppen. Han har intet problem med at komme ned i knæene og arbejde, og det ser ikke besværet ud på nogen måde. Masser af lækker knee bend.
  • Neal har rigtig god eksplosivitet, og han kommer let og elegant ud af sin stance og vinder yards på sine første par skridt. Det ser ikke tungt ud, men derimod eksplosivt og effektivt ud, når han bevæger sig.
  • Det er næsten chokerende, så let og elegant på tå, Neal er, når han vejer omkring 155-160kg. Han har masser af quickness i fødderne, og han har nok små hurtige bevægelser til hele tiden at lave justeringer til spillets udvikling. Det er imponerende for en mand af den størrelse.
  • Jeg synes, at Neal generelt har et glimrende fodarbejde i pass protection. Hans pass set er uden false steps, han får uden større problemer nok dybde på sine sets, og han rammer sine landmarks ret consistent. Hans fodarbejde ser repeterbart ud, og han bygger generelt et godt fundament for sig selv.
  • Det er ikke overraskende, at Neal er en stærk gut, og hvis han får hænderne på sin mand, så er det ovre. Hans størrelse, længde og power er bare voldsom, når han får fat, og kommer han først ind og får fat i sin mand, så er der næsten garanti for skub.
  • Grundet Neals masse og gode knee bend, så har han er virkelig fint anchor. Har ingen problemer med at arbejde med et lavt tyngdepunkt, og han er fleksibel nok i underkrop og ryg til at absorbere kontakt og miste balancen og blive sat på røven.
  • Der er en rigtig fin kontrol og et glimrende overblik i Neals spil. Han er opmærksom på stunts og blitzes, og han arbejder med en god relation til sin guard, som han hele tiden har for øje. I løbespillet virker han til at opfatte spillet hurtigt, så han finder sin mand.

Svagheder

  • Neals største udfordring er, at han ikke kan tillade sig at have spil, hvor han ikke fokusere på at komme ned i knæene. Lige så snart, han bliver doven med sin positur i underkroppen, så bliver han rigtig let for tung i overkroppen, og så får han hurtigt overbalance og falder forover. Både i kastespillet og i løbespillet er det essentielt for Neal, at han fastholder disciplinen i sin underkrop, så balancen ikke smutter. Det er tydeligt at se, at han hurtigt kommer for langt over tæerne, så snart han ikke arbejder lavt nok.
  • I pass protection synes jeg ikke, at hans hænder er dårlige, men han skal arbejde på timingen i sit punch. Jeg synes, han har en tendens til fra tid til anden at være for tidlige med sine hænder, så han for let bliver offer for at få dem slået væk. Med hans størrelse og mobilitet skal han bare bevare tålmodigheden, da der er så langt rundt om ham.

Opsummering
Jeg vidste, at jeg skulle ind og se et ordentligt skrummel af en offensiv tackle, da jeg startede Neals tape. Jeg vidste dog ikke, at jeg skulle ind og se en så stor tackle, der samtidig kunne bevæge sig på den måde. Det er decideret smukt, hvordan det store menneske bevæger sig, og jeg var i de første fem minutter næsten chokeret, så jeg ikke kunne fokusere på ret meget andet. Neal kommer dog med meget mere end det, og hans tekniske og mentale del af spillet er virkelig også solid. Han kan arbejde på lidt ting hist og her, men overordnet er det ikke ting, der vælter helhedsbilledet er en uhyre talentfuld tackle. Neal bør ret sikkert være et top 15-valg i årets draft.

NFL Comparison: En mere atletisk Trent Brown

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button