EDGE Rushers 2021Spillerpositioner 2021

Rashad Weaver: Kan vi donere noget eksplosivitet til denne fine football-spiller?

Atletiske evner er ofte rigtig vigtige for især pass rushere i NFL, og det kommer desværre til at trække ned for Rashad Weaver, der ellers er en fornuftig football-spiller på flere andre parametre.

Rashad Weaver er født og opvokset i Florida, men ud af college var han anset som et 2 eller 3-stjernet talent. Han endte ikke med nogle tilbud fra Florida-hold, men fik i stedet tilbud fra flere hold i det nordlige USA. Her havde han egentlig først valgt University of Michigan, men ændrede holdning og endte hos University of Pittsburgh.

Hos Pittsburgh redshirtede han sin første sæson, men spillede i anden sæson i 2017 en betydelig rolle og startede fem kampe. I 2018 var han fast starter og førte holdet med 6,5 sacks, inden i 2019 desværre rev korsbåndet over og missede hele sæsonen. Han vendte tilbage som starter i 2020 og lavede 7,5 sacks i ni kampe.

Alder: 23 år (10. november 1997)
Højde: 6ft. 5 in. (196cm)
Vægt: 270 lbs. (122 kg)

Rashad Weaver Scouting Reports

Styrker

  • Rashad Weaver har noget fin størrelse og har i hvert fald fysikken til ikke at blive domineret i NFL. Højde, længde og tyngde til at spille EDGE og måske også rushe indvendigt på nogle kastedowns.
  • Har over middel styrke, der giver offensive tackles kamp til stregen. Og når nogle forsøgte at blokere ham med en tight end, gjorde han ofte kort proces.
  • Weaver ved, at han er en lidt tungere rusher, der lever mere på styrke end fart, og han viser nogle power moves som rusher - både et bull rush og en long arm. Viser derudover også nogle swipes og clubs til at vinde udvendigt. Generelt over middel teknik som pass rusher.
  • Jeg kan godt lide Weavers generelle opmærksomhed og evne til at læse spillet. Virker sjældent til at blive snydt af spillets udvikling er opmærksom på screens, end arounds og andre finurligheder, som modstanderen tegner op.

Svagheder

  • Weavers store svaghed er hans atletiske evner, eller mangel på samme. Han er en under middel atlet næsten hele vejen rundt. Der mangler en del burst, han har ikke super meget fart til at vinde rundt om hjørnet, og han mangler fleksibilitet til at arbejde med et lavt tyngdepunkt, når han skal runde en tackle. Det er desværre en betydelig mangel for en EDGE-rusher.
  • Den manglende quickness og burst rammer ham desværre også i løbespillet, hvor man savner evnen til at komme eksplosivt af blokeringer, så han kan lave spil op og ned ad linjen.
  • Når han mangler lidt dynamik i sine bevægelser, så ville jeg ønske, at han var lidt mere vild og voldsom, især mod løbet. Hvis han skal blive en rigtig god NFL-spiller, skal han være en dygtig spiller mod løbet, og der savner jeg måske bare 5 procents wrecking ball.

Opsummering

Rashad Weaver er teknik og mentalt en fornuftig EDGE rusher. Han har nogle moves og en rimelig etableret stil og identitet som pass rusher. Han virker derudover til at opfatte spillet hurtig nok. Desværre for Weaver vil hans potentiale som rusher i NFL formentlig være begrænset, fordi han er en under middel atlet på positionen. Ideelt set udvikler han sig til en rigtig dygtig run defender, der kan give dig 5-8 sacks mod kastet, men hvis han ikke kan blive en dominerende run defender, så ender han som rotationsspiller eller backup, tror jeg.

NFL Comparison: Jabaal Sheard

Senest opdateret 01/01/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button