Offensiv linje 2022Scouting Reports 2022Senior Bowl

Zion Johnson: Zion Iz(for)real

Zion Johnson er en klog, stærk og teknisk velfunderet guard. Det er svært at finde store huller i hans spil, og man fristes til at sige: “He Iz(for)real”.

Zion Johnson er født og opvokset i Bowie, Maryland. Han var et nul-stjernet talent ud af college og startede på FCS-skolen Davidson i North Carolina. Her startede han to sæsoner, inden han forud for 2019-sæsonen skiftede til Boston College.

På Boston College startede han syv kampe som guard i sin første sæson (junior season), inden han i 2020 blev flyttet til venstre tackle, hvor han startede alle 11 kampe. Han overvejede at tilmelde sig draften sidste år, men pga. corona havde han mulighed for at tage en sidste sæson i college, og den benyttede han sig af. I 2021 rykkede han derfor ind som venstre guard hos Boston igen og var fast starter.

Alder ved draften: 22 år (18. november 1999)
Højde: 6ft. 3in (191cm)
Vægt: 316lbs (143kg)

Zion Johnson Scouting Reports

Styrker

  • Zion Johnson har et klassisk guard build med moderat højde, men en god kompakthed, der giver ham et stærkt og solidt naturligt tyngdepunkt. Derudover har han ret lange arme, og det er altid en fordel, når man skal ind og have fat i defensive spillere.
  • Som nævnt har Johnson et naturligt lavt tyngdepunkt, og det hjælper ham meget i evnen til at skabe momentum i blokeringerne. Kan virkelig komme ned i knæene og arbejde med sin mand. Derudover giver det ham et bundsolidt anchor, fordi tyngdepunktet er tæt ved jorden og massen er godt fordelt.
  • Johnson har over middel styrke og spiller dejligt fysisk. Han kan virkelig få skub på folk i løbespillet, og han er en træls spiller at stå overfor på snap efter snap.
  • Johnson er dygtig til at få hænderne indvendigt på sin mand og få fat i brystet på forsvarsspilleren, hvilket hjælper meget på evnen til at holde blokeringer. Han er ikke bare en mand, der skubber, han kommer virkelig ind og forsøger at arbejde med sin mand. En kamp han har gode forudsætninger for med sit tyngdepunkt og styrke.
  • Johnson har et mentalt overskud, der er skønt at se på. Han bliver sjældent overrasket, og han har opmærksomhed til at justere sine blokeringer og plan efter, hvad forsvaret gør. Han er dygtig til at først hjælpe og dernæst komme videre på 2nd level i løbespillet, og i pass protection håndterer han stunts og blitzes godt.

Svagheder

  • Zion Johnsons atletiske evner er ikke dårlige på nogen måde, men de er heller ikke en styrke. Det er solidt, men han må betegnes som en good, not great atlet.
  • I pass protection skal han passe på, at han ikke bliver for utålmodig og kommer for langt ud over tæerne. Hans timing med hænderen og placeringen af dem er nogle gange ikke helt ideel, og der vil være noget arbejde for Johnson i pass protection, når det kommer til hænderne.
  • Kontrollen og balancen er en lille ting, som Johnson godt kan arbejde lidt på. Det er ikke et stort problem, men der er spil, hvor han kommer lidt ud af kontrol.

Opsummering
Zion Johnson er bare en bundsolid spiller. Han er teknisk velfunderet, klog, har god styrke og et godt lavt tyngdepunkt. Han vil ikke overvælde nogen med flashy kvaliteter og egenskaber, men han virker bare som en rigtig god, mangeårig starter i ligaen. Med mængden af tvivlsomme offensive linjefolk i NFL ville det klæde mange hold at smide en pålidelig og klog spiller som Johnson ind på linjen og lade ham blive der i 10 år. I bunden af første eller toppen af anden runde kan man sagtens forsvare at tage Johnson.

NFL Comparison: Shaq Mason

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button