Scouting Reports 2022Senior BowlWide Receivers2022

Romeo Doubs: A sleeper to watch – no doubt about it

Romeo Doubs har været Carson Strongs favoritmål gennem flere sæsoner i Nevadas kasteglade offense. Doubs har da også både fart og glimt af ballskills til at gøre sig i NFL, hvor særligt et vertikalt offense kan få glæde af ham.

Romeo Doubs kommer fra Los Angeles, Californien, hvor han spillede football på Jefferson High School. Her dominerede han på nærmest alle tænkelige faconer – som running back, receiver, på special teams og sågar på forsvaret. Som senior scorede han 33 touchdowns, men alligevel var han kun rangeret som et 3-stjernet recruit og nogle steder unranked. Han havde dog tilbud flere steder fra og valgte Nevada over skoler som Boston College, Rutgers og Washington State.

Allerede som freshman fik Doubs en overraskende stor rolle hos Wolfpack, da han stod for 15,5% af holdets offensive yards med 562 yards og 2 scoringer på 43 catches. I 2019 overtog Carson Strong som QB, og Doubs øgede produktionen til at stå for 20% af holdets offensive output med 44 receptions for 649 yards. I den afkortede 2020-sæson brød Doubs 1000 yards for første gang sammen med Strong, da han greb 58 bolde for 1.002 yards og 9 TD i bare 9 kampe. Det gentog sig i 2021 som senior, hvor Doubs-Strong-connectionen udgjorde 80 grebne bolde for 1.109 yards og 14 TD.

Alder ved draften: 22 år (13. april 2000)
Højde: 6ft. 2in (188 cm)
Vægt: 200 lbs (90 kg)

Romeo Doubs Scouting Reports

Styrker

  • Først syntes jeg, at Doubs så en lille smule spinkel ud, men jo mere jeg så med ham, så mere syntes jeg egentlig, at han så meget proportional ud. Han måler cirka 6'2 og vejer 200 lbs, men har egentlig ok masse på overkroppen, og hans lange ben hjælper ham med at bygge fart op ned ad banen. Så på den måde er hans størrelse og build et plus.
  • Doubs kan virkelig komme af line of scrimmage! Er blevet brugt både i slotten og på ydersiden hos Nevada og fra begge positioner viser han evnen til hurtigt at æde cushion, når cornerbacks spiller off coverage. Når de kryber tættere på linjen eksploderer Doubs ud af sit stance med effektivt, quick footwork og kan på nogle af de første vertikale skridt slå turboen til. Ser ud til at kunne vinde på flere forskellige måder af linjen, hvilket altid er et rigtig godt sted at starte, når man leder efter en potentiel dyb trussel.
  • Mange hold spillede tit 8-10-12 yards af bolden på ydersiden, når de linede op mod Doubs, hvilket umiddelbart virkede som en god idé. Doubs er sikkert ikke den hurtigste spiller i hverken college eller NFL, men hans lange ben giver ham virkelig muligheden for at åbne skridtlængden op og udfordre cornerbacks dybt. Varierer sine skridt godt og har evnen til at trække fra og separere dybt, hvilket han konsekvent gør på tape. Carson Strong er også god til at lægge den lige i brødkurven, men der er nogle imponerende dybe spil imellem.
  • Jeg kan faktisk meget godt lide Doubs evne til at sætte sig mellem zoner og kravle igennem lagene på et forsvar. De fleste af hans ruter kommer fra et vertikalt release, men indimellem får han også lov at løbe drags, crossers eller andre ruter ind over midten, og her synes jeg, at han gø  det ret fornuftigt.
  • Der er eksempler på, at Doubs plukker bolden smukt ud af luften og fortsætter med bolden i hænderne nærmest uden at sænke farten. Viser evnen til at high pointe bolden og bruge sin rækkevidde - og faktisk har han ret god elusiveness og fart, når han har bolden i hænderne, og han har da også en smule erfaring som punt returner.

Svagheder

  • Jeg synes, at Doubs mangler noget fysik og lyst til at gnubbe skuldre ned ad sidelinjen. Det er ikke fordi, at han som sådan spiller small, og han har ikke dårlig play strength, jeg synes bare ikke altid, at han får det maksimale ud af det. Må gerne blive mere consistent ved catch point og på contested catches, hvis bolden ikke lige kommer i en regnbue over hovedet på både ham og forsvaret.
  • Har løbet langt de fleste ruter ud af vertikale releases, hvorfor jeg har noteret klart flest go-routes, et par enkelte posts, nogle hitches og screens. Der er også eksempler på crossing routes, drags og in-routes, men de er relativt sjældne, og her vil jeg mene, at Doubs skal arbejde på at komme lidt fladere ud af sit break. Kan godt lide at runde ruterne lidt, og selvom han egentlig har fin eksplosivitet ud af dem, så skal der arbejdes på nuancerne og på at udvikle et mere nuanceret route tree.
  • Der er nogle ærgerlige drops imellem på tape, og han bruger ikke altid sin tracking, timing og radius til sin fordel. Hvis han virkelig vil være et top-prospect, så har han brug for at finde de sidste par procenter above the rim og i tæt trafik. Kan han det, så har han en farlig kombination af releases og deep speed til at true de fleste forsvar i et vertikalt angreb.

Opsummering

I et NFL hvor fart og space betyder mere og mere, kommer Romeo Doubs med et ret klart defineret skill-set. Således har han hos Nevadas Air Raid offense vist sig som en eksplosiv og produktiv dyb trussel. Meget af hans succes stammer allerede fra hans forarbejde ved line of scrimmage, hvor jeg synes, at han har en god og effektiv pakke af releases, effektivt footwork og fremragende build up speed, hvor han virkelig kan bruge sine lange ben til at stacke corners vertikalt. Viser at han kan nuancere sin fart og skabe separation på toppen af sin rute. Desværre har Doubs ikke et så udviklet route tree, og derfor kan det også være svært for alvor at fremskrive hans succes på horisontale ruter, hvor jeg gerne ville have set hans evner til at sænke hofterne, stoppe/starte og komme mere fladt ud. Ud over hans route running er der nogle ting, der ville have gjort Doubs til et virkelig højt-rated prospect i den her klasse - fx bedre hænder, koncentration, play strength og evner i contested situationer. Men hans fart og evner til at vinde dybt ville passe perfekt ind hos eksempelvis et vertikalt angreb som Kansas City eller Arizona, og derfor tror jeg, at Doubs' navn er ét, vi kommer til at høre som sleeper i løbet af de kommende måneder.

NFL Comparison: Zay Jones

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button