Quarterbacks 2022Scouting Reports 2022Senior BowlTopnavn 2022

Kenny Pickett: Kan fake-slide-opfinderen lave en Joe Burrow?

Det har taget nogle sæsoner med middelmådig produktion, men pludselig befinder Kenny Pickett sig midt i gruppen af Heisman-kandidater, og spørgsmålet er, om Pickett med sin stærke senior sæson er ved at lave en Joe Burrow og katapultere sig op i toppen af draften.

Kenny Pickett er født og opvokset i Ocean Township i New Jersey og gik på Ocean Township High School. Her blev Pickett af flere outlets vurderet som et 3-stjernet prospect, og oprindeligt committede han til Temple University, før han skiftede til Pittsburgh.

Her begyndte han sin karriere som true freshman bag blandt andre Ben DiNucci, inden han fik lov at starte en enkelt kamp – et W – mod Miami Hurricanes. Sæsonen efter fik Pickett startertjansen og sluttede sæsonen med at complete 180 kast for 1.969 yards, 12 TD og 6 INT. Året efter fik Pitt ny offensiv koordinator i skikkelse af Mark Whipple, der prioriterede at kaste bolden mere. Det betød, at Picketts produktion steg til 289/469 attempts for 3.098 yards, 13 TD og 9 INT. 2020-sæsonen blev som bekendt noget plaget af covid-19, og Pickett endte med 2.408 yards, 13 TD og 9 INT i sin fjerde sæson. På grund af de særlige omstændigheder fik Pickett dog muligheden for at vende tilbage et ekstra år, og jeg skal love for, at han tog den chance, der bød sig til. Her eksploderede han pludselig ind på scenen med 67,2% completion percentage, 4.319 yards, 42 TD (+5 på jorden) og kun 7 INT.

Alder ved draften: 23 (6. juni 1998)
Højde: 6 ft. 3 in. (191 cm)
Vægt: 220 lb (100 kg)

Kenny Pickett Scouting Report

Styrker

  • Er på mange måder bygget som den moderne, atletiske QB. Er ikke den største eller stærkeste, men har udmærket højde (6'3) og mere end nok masse til at stå imod på banen.
  • Bevæger sig utroligt godt på banen, og mange vil nok i den kommende tid komme til at betegne ham som sneaky athletic. Jeg tror dog roligt, at vi kan sige, at Pickett simpelthen bare er en virkelig god atlet - særligt for sin måde at spille positionen på.
  • Har ikke det store at udsætte på Kenny Picketts throwing motion eller måde at sætte sit kast op på. Synes, at han har et fint bounce i sit step, setter og re-setter virkelig fornuftigt, og selvom han måske ikke har jordens største arm, så kan han stadig trykke hurtigt på aftrækkeren og presse bolden ud fra alternative vinkler og platforme.
  • Jeg kan virkelig godt lide Pickett, når han kommer ind i en rytme som passer fra lommen. Er hele tiden opmærksom, scanner og holder øjnene nede ad banen, leder efter løsninger, men er ikke bange for at komme tilbage og kaste et checkdown. Er godt hjulpet af sine atletiske evner og villighed til at blive stående i lommen. God command. Virker til at forstå og eksekvere sit angreb på et højt niveau og justere til de looks, modstandere giver ham.
  • Synes grundlæggende at Pickett viser rigtig god accuracy og ball placement - både kort, indover midten og ned ad banen. Der er flere eksempler på, hvordan han fx leder sine receivers ved at lægge bolden til den rigtige skulder, så de kan dreje op i banen, saver den lige på facemasken med god timing på timing-ruter og dropper den i kurven ned ad banen. Selvfølgelig er der missere, men generelt synes jeg, at han viser en forståelse for ball placement og at variere mellem sine kast alt efter situationen. Laver nogle imponerende kast ned gennem seamen og ligner generelt en spiller, der foretager NFL-kast rutinemæssigt.
  • Som en bonus til det, så synes jeg, at han tør tage nogle af de chancer, som også kendetegner andre gode NFL QBs - uden at det bliver skødesløst. Han stoler på sine receivers til at lave spil i tight coverage, above the rim og ved at arbejde tilbage i banen, når han forlænger spil. Forstår også, at hvis han ser en cornerback have vendt ryggen til ned ad banen, så lader han bolden flyve og giver sin receiver chancen for at angribe back shoulder eller trække en DPI.
  • Har fremragende escapability fra lommen og bruger gentagne gange sine atletiske evner til at sno sig ud af pres, rulle væk fra frie rushers eller købe sig tid på linjen. Er særligt effektiv, når han ruller til sin højre side, hvorfra han viser evnen til at complete en lang række ekstremt svære kast i trafik, indover midten og på tværs af kroppen. Har wheelz for en QB og kan nemt samle første downs op. De fleste har måske set hans berømte fake-slide-TD-run. Imponerende god til at tage fødderne på nakken. Er ikke bange for kontakt, men tager ofte den smarte løsning og løber out of bounds mod sidelinjen.

Svagheder

  • Har ikke nødvendigvis verdens stærkeste arm, og nogle gange går der en lille smule gunslinger i det. Kan godt lide, når han scrambler mod højre, at kaste bolden på tværs af kroppen, og hvis man ikke skal ende, som det gjorde for Brett Favre i 09 NFC Championship-kampen, så skal man virkelig passe på med den slags i NFL. Genererer simpelthen ikke samme velocity og mister noget placement, når ikke fodarbejdet følger med - men er i det store hele god til at blive aligned, og omvendt vil man også gerne have nogle af de magiske øjeblikke, hvor spillet ser dødt ud, og hvor han alligevel flytter kæderne. Den balancegang skal han, som en ultra confident QB, også lære.
  • Kan godt blive en anelse magelig i lommen, og han skal nok kalibrere sit indre ur lidt anderledes i NFL, hvor alt går noget stærkere. Kan nogle gange godt blive stående og enten komme under pres eller forsøge at kaste i et super tight window.
  • Det helt store kritikpunkt vil formentlig være, hvorfor han først brød ud for alvor i sin senior season - og om det høje niveau, han viste, er muligt at opretholde fremadrettet. Hans sæsoner i 2018, 2019 og 2020 er langt under niveau på alle parametre såsom yards, completion percentage, average, touchdowns og rating, mens det hele spiker til et virkelig imponernede niveau lige præcis i år. Måske har han bare fået sat det hele sammen, men man bør som minimum være en smule opmærksom på hans cv og vurdere hans traits individuelt.

Opsummering

Det er faktisk svært at finde en åbenlys og alarmerende svaghed ved Picketts spil, hvilket faktisk overrasker mig en lille smule. Jeg havde forventet, at der ikke ville være et klart topnavn i den her klasse, men i skrivende stund vil jeg mene, at Pickett er et rigtig godt bud. Således synes jeg faktisk, at han besidder mange af de egenskaber, som en top QB bør besidde for at begå sig i NFL - og i den rigtige rækkefølge. Med det mener jeg, at han virker som en rimelig cerebral pocket passer med god accuracy, ball placement og forståelse for at distribuere bolden. Samtidig har han above average atletiske egenskaber og kan forlænge spil, løbe selv og kreere off script på et højt niveau, uden at det dog på nogen måde er det eneste, han kan. Samtidig viser han gode lederegenskaber, forståelse og en pæn portion swagger - og selvom han først for alvor brød ud i sin senior season, så lader det til, at der er nok rene traits til at få en succesfuld NFL-QB ud af ham. Derfor ender han også i vores formel som et relativt klart 1st round pick.

NFL Comparison: Joe Burrow / Derek Carr

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button