Cornerbacks 2022Scouting Reports 2022Senior Bowl

Jaylen Watson: On the outside looking in

Vejen til at blive et potentielt draft pick har været lang for Jaylen Watson, som først måtte slå turen et smut forbi det ukendte Ventura College i division 3, før han endelig fandt sin vej til Washington State Cougars.

Watson har haft en af de mere kringlede veje til NFL, som endda har inkluderet et par JUCO All-American sæsoner, en sæson hvor han slet ikke spillede football, efter sigende på grund af academic ineligibility og derefter masser af succes hos et D1 program i Washington State.

Alder ved draften: Ukendt
Højde: 6ft 2in (188 cm)
Vægt: 197 lbs (89 kg)

Jaylen Watson Scouting Reports

Styrker

  • Prototype NFL frame med både en længde på 6'2, veldefimerede muskelmasse på hele kroppen, samt smalle hofter, hvilket ofte indikerer god fleksibilitet og hjælper ved change of direction.
  • Watson's skillset inkluderer en relativt fornuftig long speed, hvis han ellers ikke samtidig skal skifte retning ret meget.
  • Watson er en outside-only corner, der via hans længde, styrke og straight line speed kan gøre livet til et problem for wide receivers gennem hans evne til at bruge sidelinjen til at give en wide receiver meget lidt plads at arbejde på, mens han samtidig er en trussel til selv at snuppe bolden.
  • Excellerer i zone coverage, og er allerbedst, når han kan få lov at læse en quarterbacks øjne. Liner ofte op med ansigtet mod QB og starter i en shuffle, hvilket ellers kan virker counter intuitive med tanke på hans fysiske skillset, hvor han er lang og stærk.
  • Når han får chancen er han forholdsvis fornuftig i press coverage, men han liner til tider op lidt for langt fra hans modstander til min liking. Dette efterlader ham i en lidt afventende position og ofte lidt for fladfodet.
  • Watson er en god tackler, hvilket er et restultat af både hans frame og hans villighed til at kaste sin krop ind i selv større modstandere. Han besidder endvidere god click & close ability i situationer, hvor spillet bliver holdt foran ham.

Svagheder

  • Change of direction ability er average at best, hvilket til tider føles mege tydeligt på hans tape, især når receivers krydser hans ansigt.
  • Man coverage ability er på baggrund af ovenstående til tider lidt spotty, især når hans foot speed fejler ham. Med tanke på at dette er det vigtigste aspekt af at spille cornerback i det moderne NFL, er dette selvfølgelig relativt bekymrende.
  • Forholdsvis teknisk råt prospect, hvilket selvfølgelig kan være enten en styrke eller svaghed alt efter brillerne, der ser på det. Han kommer til NFL og får NFL level coaching, men omvendt må man antage, at han er et relativt "gammelt" prospect, det er 5 sæsoner siden, han kom til Ventura College. Jeg antager derfor, at loftet over hans udviklingspotentiale er relativt lavt.
  • Ballskills er ikke noget, Watson leverer i spandevis. Gennem et par sæsoner hos Washington State har han dog fået skrabet et par INTs sammen, men han får hænderne på meget få bolde, især med tanke på hans flotte wingspan.

Opsummering

Jaylen Watson er et spændende prospect med meget tydelige styrker og svagheder. Jeg vil dog sige, at der er en klar og veldefineret rolle for ham i NFL, men dog i et system NFL lader til at bevæge sig væk fra i øjeblikket, nemlig det cover 3-system, Pete Carroll gjorde til det hotteste i NFL i midt 2010'erne. Watson skal have mulighed for at koncentrere sig om at løbe ned ad sidelinjen og dække på vejen derned, men problemerne opstår generelt, når spiller enten bliver meget kompliceret, eller hvis receivers har rigtig god quickness. Så kan han simpelthen ikke følge med. Der findes i disse år mange prospects hvert år, der har et lignende skillset til Watson's, hvorfor jeg ikke mener, dette er noget, der bør draftes tidligt overhoved. Han bringer ikke rigtig elite traits på banen på noget område, udover en god fysik, hvilket bekymrer mig en del ift. loftet på hans talent. Med det sagt, så har Watson en baseline af egenskaber både teknisk og fysisk, der i kombination gør ham værdig til at få chancen på en NFL roster.

NFL Comparison: Rasul Douglas

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button